Ухвала
від 31.05.2023 по справі 727/5087/23
ПЕРШОТРАВНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІВЦІВ

Єдиний унікальний номер 727/5087/23

Номер провадження 2/725/461/23

УХВАЛА

про відкриття провадження

(у порядку спрощеного позовного провадження)

31.05.2023 року м. Чернівці

Суддя Першотравневого районного суду м. Чернівці Войтун О.Б, розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ,ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ,проживає по АДРЕСА_1 )в інтересахякої звернуласяадвокат ПалікиржаЛілія Валеріївна(місцезнаходженняпо вул.Л.Толстого,9/7у м.Чернівці) до обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» (код ЄДРПОУ: 43343797, місцезнаходження по вул. Мусоргського, 8 у м. Чернівці), третя особа на стороні відповідача: генеральний директор ОКНП «Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Єленєв Володимир Володимирович (вул. Мусоргського, 8 у м. Чернівці) про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення з роботи та поновлення на роботі,-

ВСТАНОВИВ:

До Першотравневогорайонного судум.Чернівці завизначеною Чернівецькимапеляційним судомпідсудністю надійшлапозовна заява ОСОБА_1 вінтересах якоїзвернулася адвокатПалікиржа Л.В. до ОКНП «Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», третя особа на стороні відповідача: генеральний директор ОКНП «Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Єленєв В.В. про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення з роботи та поновлення на роботі.

Позовна заява за змістом і формою відповідає загальним вимогам, передбаченим ст.ст.174, 175, 177 ЦПК України.

У частинах 1, 2 та 3 статті 274 ЦПК України передбачено перелік справ, що розглядаються в порядку спрощеного позовного провадження, зокрема спори, що випливають із трудових відносин.

Згідно з приписами ч.5 ст.279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

З урахуванням зазначеного та на підставі ст.ст. 19, 274 ЦПК України дану позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін, призначивши дату, час і місце проведення судового засідання, визначивши строк для подання відповідачем відзиву на позов.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.4, 19, 23, 34, 49, 136, 174-177, 184, 187, 190, 191, 274, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 в інтересах якої звернулася адвокат Палікиржа Лілія Валеріївна до обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», третя особа на стороні відповідача: генеральний директор ОКНП «Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Єленєв Володимир Володимирович про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення з роботи та поновлення на роботі.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити по цивільній справі судове засідання на 10 год. 00 хв. 04 липня 2023 року, яке провести відкрито в залі судових засідань Першотравневого районного суду м. Чернівці, за адресою м. Чернівці, вул. Головна 105, про що повідомити учасників справи.

Роз`яснити відповідачу, що згідно ч. 4 ст. 277 ЦПК України, він має право подати заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження та надати йому п`ятиденний строк з дня отримання копії даної ухвали для подачі такого заперечення. У разі неподання у встановлений судом строк заперечень, відповідач має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Не пізніше п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви та додатків до неї, до початку розгляду справи по суті, відповідач має право надіслати до суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову з підтвердженням направлення позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити позивачу його право протягом п`яти днів з дня отримання відзиву подати відповідь на відзив відповідно до ст. 179 ЦПК України з одночасним надсиланням такої відповіді та доданих до неї документів відповідачу.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті має право підготувати заперечення на відповідь на відзив та направити позивачу й суду з підтвердженням такого направлення учаснику справи.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив; відповідь на відзив; заперечення) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Копію цієї ухвали направити сторонам у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2408.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Першотравневого

районного суду м.Чернівці О. Б. Войтун

Дата ухвалення рішення31.05.2023
Оприлюднено16.06.2023
Номер документу111548357
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення з роботи та поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —727/5087/23

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Войтун О. Б.

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Войтун О. Б.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Литвинюк І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні