Ухвала
від 14.06.2023 по справі 640/16579/22
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну відповідача правонаступником

14 червня 2023 року м.Київ № 640/16579/22

Суддя Київського окружного адміністративного суду Лисенко В.І., розглянувши у порядку письмового провадження клопотання про заміну відповідача у межах адміністративної справи за позовом ОСОБА_1 до Центрального державного архіву зарубіжної україніки про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В :

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов ОСОБА_1 до Центрального державного архіву зарубіжної україніки про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 01.11.2022 вказану позовну заяву прийнято до провадження та відкрито провадження у справі.

На виконання положень п. 2 розділу ІІ Прикінцеві та перехідні положення Закону України "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду" від 13 грудня 2022 року №2825-ІХ, дана справа отримана Київським окружним адміністративним судом за належністю.

20.04.2023 вказані матеріали адміністративного позову отримані Київським окружним адміністративним судом та протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями, 20.04.2023 справа розподілена судді Лисенко В.І.

Згідно з частиною другою статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України у разі зміни складу суду розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, визначених цим Кодексом.

Ухвалою суду від 25.04.2023 вказану справу прийнято до провадження та вирішено здійснювати розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

07.06.2023 від представника позивача надійшло клопотання про заміну відповідача Центральний державний архів зарубіжної україніки його правонаступником - Центральним державним архівом громадських об`єднань та україніки.

Розглянувши вказане клопотання, суд зазначає таке.

Відповідно до ст.52 КАС України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відповідача було припинено в результаті реорганізації.

Разом з тим, відповідно до інформації Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань новостворений Центральний державний архів громадських об`єднань та україніки є правонаступником відповідача - Центрального державного архіву зарубіжної україніки.

Також відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 28.06.2022 №732 «Про оптимізацію системи центральних державних архівів» утворено Центральний державний архів громадських об`єднань та україніки у результаті злиття Центрального державного архіву громадських об`єднань України та Центрального державного архіву зарубіжної україніки.

При цьому установлено, що центральні державні архіви, що реорганізуються у результаті злиття, продовжують здійснювати повноваження та функції, покладені на них, до утворення згідно із зазначеним пунктом центральних державних архівів, яким передаються їх повноваження та функції, а центральні державні архіви, що утворюються, є правонаступниками центральних державних архівів, що реорганізуються у результаті злиття згідно із зазначеним пунктом.

Реорганізація, утворення та подальше функціонування центральних державних архівів, зазначених у пункті 1 цієї постанови, здійснюються в межах видатків, передбачених Державній архівній службі в Державному бюджеті України на відповідний рік.

Таким чином Центральний державний архів громадських об`єднань та україніки (місцезнаходження: 01011, м. Київ, вул. Генерала Алмазова, 8. Код ЄДРПОУ 44744390) є правонаступником Центрального державного архіву зарубіжної україніки та підлягає залученню в справу у якості правонаступника.

Таким чином, зважаючи на наведене, суд вважає за необхідне замінити відповідача Центральний державний архів зарубіжної україніки на його правонаступника - Центральний державний архів громадських об`єднань та україніки.

Керуючись статтями 52, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Замінити первинного відповідача - Центральний державний архів зарубіжної україніки його правонаступником - Центральним державним архівом громадських об`єднань та україніки (01011, м. Київ, вул. Генерала Алмазова, 8, код ЄДРПОУ 44744390).

Копію ухвали надіслати/видати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала окремому оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали суду можуть бути наведені в апеляційній скарзі на судове рішення суду першої інстанції.

Суддя Лисенко В.І.

Дата ухвалення рішення14.06.2023
Оприлюднено19.06.2023
Номер документу111564516
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —640/16579/22

Ухвала від 07.05.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Штульман Ігор Володимирович

Ухвала від 20.03.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Штульман Ігор Володимирович

Рішення від 19.02.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Ухвала від 14.06.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Ухвала від 15.06.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Ухвала від 25.04.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Ухвала від 01.11.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шевченко Н.М.

Ухвала від 17.10.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шевченко Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні