Ухвала
від 26.05.2023 по справі 705/1238/17
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/1238/17

2/705/97/23

УХВАЛА

про заміну третьої особи

26.05.2023 м. Умань

Уманський міськрайонний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді Єщенко О.І.,

за участю:

секретаря судового засідання Остропольської В.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , які діють в інтересах ОСОБА_3 , до ОСОБА_4 , треті особи на стороні позивачів, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_5 , Орган опіки та піклування Розсухуватської сільської ради Катеринопільського району Черкаської області, Орган опіки та піклування Уманської районної держадміністрації Черкаської області, третя особа, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору: ОСОБА_6 , про позбавлення батьківських прав,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває справа за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , які діють в інтересах ОСОБА_3 , до ОСОБА_4 , треті особи на стороні позивачів, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_5 , Орган опіки та піклування Розсухуватської сільської ради Катеринопільського району Черкаської області, Орган опіки та піклування Уманської районної держадміністрації Черкаської області, третя особа, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору: ОСОБА_6 , про позбавлення батьківських прав.

03.05.2023 від начальника Уманської районної державної адміністрації на адресу суду надійшла заява, в якій відповідно до п. 3 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов`язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою КМУ від 24.09.2008 за № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов`язаної із захистом прав дитини», п. 20 Примірного порядку передання документації щодо дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб із числа дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, від служб у справах дітей районних державних адміністрацій до служб у справах дітей виконавчих органів міських рад, сільських та селищних рад, затвердженого наказом Міністерства соціальної політики від 03.02.2021 за № 48, просить замінити сторону справи: Орган опіки і піклування Уманської райдержадміністрації на Орган опіки і піклування Дмитрушківської сільської ради Уманського району.

Позивачі ОСОБА_2 та ОСОБА_1 , які діють в інтересах ОСОБА_3 , третя особа ОСОБА_5 у підготовчому засіданні не заперечували з приводу задоволення клопотання.

Відповідач ОСОБА_4 у підготовче засідання не з`явилась, від неї також не надходило заяв чи клопотань про розгляд справи у її відсутність.

Представники третіх осіб: Органу опіки та піклування Катеринопільської райдержадміністрації, Орган опіки та піклування Уманської райдержадміністрації Черкаської області, третя особа, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору: ОСОБА_6 у підготовче засідання не з`явилися, від них також не надходило заяв чи клопотань про розгляд справи у їх відсутність.

Заслухавши думку присутніх учасників справи, дослідивши матеріали справи, суд доходить такого висновку з таких підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 42 ЦПК України у справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи.

Згідно зч.1ст.55ЦПК Україниу разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

За таких обставин відповідно до п. 3 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов`язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою КМУ від 24.09.2008 за № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов`язаної із захистом прав дитини», п. 20 Примірного порядку передання документації щодо дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб із числа дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, від служб у справах дітей районних державних адміністрацій до служб у справах дітей виконавчих органів міських рад, сільських та селищних рад, затвердженого наказом Міністерства соціальної політики від 03.02.2021 за № 48, є підстави для заміни Органу опікита піклуванняУманської районноїдержадміністрації Черкаськоїобласті на Орган опіки іпіклування Дмитрушківськоїсільської радиУманського району в якості третьої особи у правовідносинах, які склались між сторонами у даній цивільній справі.

Керуючись ст. 55 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Замінити Орган опікита піклуванняУманської районноїдержадміністрації Черкаськоїобласті на Орган опіки і піклування Дмитрушківської сільської ради Уманського району як правонаступника в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , які діють в інтересах ОСОБА_3 , до ОСОБА_4 , треті особи на стороні позивачів, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_5 , Орган опіки та піклування Розсухуватської сільської ради Катеринопільського району Черкаської області, Орган опіки та піклування Уманської районної держадміністрації Черкаської області, третя особа, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору: ОСОБА_6 , про позбавлення батьківських прав.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя О.І. Єщенко

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення26.05.2023
Оприлюднено20.06.2023
Номер документу111597833
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —705/1238/17

Рішення від 15.04.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 26.05.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 04.11.2022

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 30.11.2020

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Білик О. В.

Ухвала від 24.03.2017

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Коваль А. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні