Ухвала
від 15.06.2023 по справі 340/3116/23
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

15 червня 2023 року м. Кропивницький Справа № 340/3116/23

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Казанчук Г.П., розглянувши матеріали позовної заяви керівника Знам`янської окружної прокуратури Кіровоградської області (вул. Братів Лисенків, 5, м. Знам`янка, Кіровоградська область, 27400; код ЄДР 02910025) в інтересах держави в особі Служби у справах дітей Устинівської селищної ради (вул. Ювілейна, будинок 2, смт. Устинівка, Кропивницького район, Кіровоградська область, 28600; код ЄДРПОУ 45076148) до відділ освіти, сім`ї, молоді та спорту Устинівської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області (вул. Ювілейна, 6, смт. Устинівка, Кропивницький район, Кіровоградська область, 28600; код ЄДРПОУ 43954244), треті особи, які не заявляють самостійних вимог: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

Керівник Знам`янської окружної прокуратури Кіровоградської області в інтересах держави в особі Служби у справах дітей Устинівської селищної ради звернувся до суду з позовною заявою, в якій просить:

- визнати протиправною бездіяльність Відділу освіти, сім`ї, молоді та спорту Устинівської селищної ради щодо не нарахування та не виплати одноразової грошової допомоги, передбаченої ст. 8 Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального, захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування", у розмірі шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , випускниці КЗ "Устинівське навчально-виховне об`єднання «Загальноосвітня школа I-II ступенів" Устинівської селищної ради", ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , випускниці КЗ. "Устинівське навчально-виховне об`єднання «Загальноосвітня школа I-III ступенів" Устинівської селищної ради", ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , випускнику КЗ "Устинівське навчально-виховне об`єднання "Загальноосвітня школа I-II ступенів" Устинівської селищної ради", ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , випускнику КЗ "Устинівське навчально-виховне об`єднання "Загальноосвітня школа I-II ступенів" Устинівської селищної ради", ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , випускнику КЗ "Устинівське навчально-виховне об`єднання "Загальноосвітня школа І-II ступенів" Устинівської селищної ради", ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , випускниці К3 "Димитровське навчально-виховне об`єднання "Загальноосвітня школа I-III ступенів" Устинівської селищної ради, ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , випускнику "Устинівський Докучаєвської філії ліцей Устинівської селищної ради", ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , випускниці Докучаєвської філії "Устинівський ліцей Устинівської селищної ради";

- зобов`язати Відділ освіти, сім`ї, молоді та спорту Устинівської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області нарахувати і виплатити одноразову грошову допомогу, передбачену ст. 8 Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування", у розмірі шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , випускниці КЗ "Устинівське навчально-виховне об`єднання "Загальноосвітня школа I-III ступенів" Устинівської селищної ради", ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , випускниці КЗ "Устинівське навчально-виховне об`єднання "Загальноосвітня школа I-II ступенів" Устинівської селищної ради", ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , випускнику КЗ "Устинівське навчально-виховне об`єднання "Загальноосвітня школа І-ШІ ступенів" Устинівської селищної ради", ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , випускнику КЗ "Устинівське навчально-виховне об`єднання "Загальноосвітня школа I-III ступенів" Устинівської селищної ради", ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , випускнику КЗ "Устинівське навчально-виховне об`єднання "Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів" Устинівської селищної ради", ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , випускниці КЗ "Димитровське навчально-виховне об`єднання "Загальноосвітня школа I-II ступенів" Устинівської селищної ради, ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , "Устинівський ліцей Устинівської випускнику Докучаєвської філії селищної ради", ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , випускниці Докучаєвської філії "Устинівський ліцей Устинівської селищної ради".

Суддя ухвалою від 29.05.2023 року залишила без руху позовну заяву керівника Знам`янської окружної прокуратури Кіровоградської області та встановила десятиденний строк для усунення її недоліків. Недоліки позовної заяви усунуто.

Окрім цього в позовній заяві керівник Знам`янської окружної прокуратури Кіровоградської області, який звернувся в інтересах держави в особі Служби у справах дітей Устинівської селищної ради, як третіх осіб у справі, які не заявляють самостійних вимог зазначає: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 .

З цього приводу, суддя зазначає, що статус третіх осіб як учасників справи визначений у статті 49 КАС України.

Частиною 2 статті 49 КАС України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З аналізу вказаного вище встановлено, що необхідною умовою залучення третіх осіб є той факт, що судове рішення у справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов`язки осіб, які не є стороною у справі. Також необхідно чітко зазначити правовий статус такої третьої особи.

Натомість в порушення вказаних норм, позивачем не зазначено як рішення у цій справі може вплинути на права та обов`язки цих осіб, які не є стороною у справі, а також на зазначений повний правовий статус цих осіб у відповідності до статті 49 Кас України.

Відтак, з огляду на викладене, позивачу необхідно надати суду письмові пояснення щодо необхідності залучення їх до участі у справі, а також обов`язково вказати їх правовий статус у відповідності до статті 49 КАС України (на стороні позивача чи відповідача необхідно залучити вказаних осіб до участі у справі).

Відповідно до частини першої статті 169 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Зважаючи на вищевикладене, позовна заява підлягає залишенню без руху з встановленням строку для усунення недоліків.

Керуючись статтями 120, 122, 123, 161, 169, 170 КАС України, суддя, -

УХВАЛИЛА:

Позовну заяву керівника Знам`янської окружної прокуратури Кіровоградської області в інтересах держави в особі Служби у справах дітей Устинівської селищної ради залишити без руху.

Повідомити особу, що подала позовну заяву про необхідність виправити вказані в описовій частині ухвали недоліки позовної заяви протягом десяти днів з дня отримання ухвали.

Роз`яснити особі, що подала позовну заяву, що у разі не усунення вказаних недоліків позовної заяви у встановлений строк, остання буде вважатися неподаною та повернута.

Ухвала судді набирає законної сили з моменту її підписання та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду Г.П. КАЗАНЧУК

Дата ухвалення рішення15.06.2023
Оприлюднено21.06.2023
Номер документу111622586
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —340/3116/23

Постанова від 01.05.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Рибачук А.І.

Ухвала від 30.04.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Рибачук А.І.

Ухвала від 04.04.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Рибачук А.І.

Ухвала від 26.02.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Рибачук А.І.

Ухвала від 12.02.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Рибачук А.І.

Постанова від 21.12.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Малиш Н.І.

Ухвала від 14.11.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Малиш Н.І.

Ухвала від 17.10.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Малиш Н.І.

Ухвала від 21.09.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.П. КАЗАНЧУК

Ухвала від 03.07.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.П. КАЗАНЧУК

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні