Ухвала
від 19.06.2023 по справі 335/5164/23
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1 УХВАЛА ІМЕНЕМ УКРАЇНИСправа № 335/5164/23 2/335/2082/2023

про відкриття провадження у справі

19 червня 2023 року м. Запоріжжя

Суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Романько О.О., розглянувши матеріали цивільної справи Першого заступника керівника Пологівської окружної прокуратури Запорізької області Харченка Віктора поданим вінтересах державив особіоргану,уповноваженого державоюздійснювати відповідніфункції вспірних правовідносинах Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області до ОСОБА_1 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Товариство з обмеженою відповідальністю «Агро Дружба» про конфіскацію земельної ділянки,-

В С Т А Н О В И В:

13.06.2023 року позивач Перший заступник керівника Пологівської окружної прокуратури Запорізької області Харченко Віктор поданим вінтересах державив особіоргану,уповноваженого державоюздійснювати відповідніфункції вспірних правовідносинахГоловного управління Держгеокадастру у Запорізькій області до ОСОБА_1 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Товариство з обмеженою відповідальністю «Агро Дружба» про конфіскацію земельної ділянки.

Позовна заява відповідає вимогам цивільного процесуального законодавства щодо форми та змісту. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не встановлено.

Позовна заява відповідно до ст. ст. 30 ЦПК України підсудна Орджонікідзевському районному суду м. Запоріжжя та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства за правилами загального позовного провадження.

Позов поданий з приводу нерухомого майна, а саме земельної ділянки розташованої на території Благовіщенської сільської ради Пологівського (Куйбишевського) району Запорізької області, тому за загальними правилами виключної підсудності, відповідно дост. 30 ЦПК України, справа підсудна Куйбишевському районному суду Запорізької області.

Відповідно до розпорядження голови Верховного Суду від 14 вересня 2022 року №м 49/0/9-22 територіальна підсудність справ Куйбишевського районного суду Запорізької області визначена за Орджонікідзевським районним судом м. Запоріжжя.

Вимогист. 23 Закону України «Про прокуратуру»щодо підстав звернення прокурора до суду в інтересах державидотримані.

Відповідно до Закону України № 2783-IX «Про вихід з Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах 1993 року та Протоколу до Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах від 22 січня 1993 року», дію вказаної Конвенції у відносинах України з Російською Федерацією та Республікою Беларусь зупинено з 22.12.2022.

Відтак, повідомлення відповідача про час і місце судового розгляду справи, вручення їй документів судової справи, викликів до суду тощо в порядку, передбаченому Конвенцією, є неможливим.

З огляду на це, відповідач може бути повідомлений про хід судового провадження виключно через оголошення на офіційному веб-сайті суду.

Відповідно до вимог ст. 189ЦПК України, з метою остаточного визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів, вирішення можливих відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення позову правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, вважаю за необхідне провести підготовче судове засідання.

Керуючись ст. ст. 175, 187,189, 260-261, 353 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у справі за позовом Першого заступника керівника Пологівської окружної прокуратури Запорізької області Харченка Віктора поданим вінтересах державив особіоргану,уповноваженого державоюздійснювати відповідніфункції вспірних правовідносинахГоловного управління Держгеокадастру у Запорізькій області до ОСОБА_1 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Товариство з обмеженою відповідальністю «Агро Дружба» про конфіскацію земельної ділянки.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 10 липня 2023 року об 11 год. 00 хвилин, яке відбудеться в приміщенні Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя за адресою: м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 107-Б.

Справу розглядати одноособово.

Визначити відповідачу строк для надання відзиву тривалістю п`ятнадцять днів із дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі.

Визначити позивачу строк для надання відповіді на відзив тривалістю п`ять днів із дня отримання відзиву.

Визначити відповідачу строк для надання заперечення тривалістю п`ять днів із дня отримання відповіді на відзив.

Третя особа може надати свої письмові пояснення щодо позову в строки для надання відзиву.

Копію ухвали про відкриття позовного провадження у справі невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі. Відповідачу та третій особі одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://og.zp.court.gov.ua/sud0818/gromadyanam/csz/.

Ухвала окремо від рішення суду не оскаржується.

Суддя: О.О. Романько

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення19.06.2023
Оприлюднено21.06.2023
Номер документу111635680
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —335/5164/23

Рішення від 10.10.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

Рішення від 10.10.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

Ухвала від 17.08.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні