Ухвала
від 17.08.2023 по справі 335/5164/23
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1 УХВАЛА ІМЕНЕМ УКРАЇНИСправа № 335/5164/23 2/335/2082/2023

про призначення справи до розгляду

17 серпня 2023 року м. Запоріжжя

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя в складі:

головуючого судді Романько О.О.,

з участю секретаря Гутник Є.С.,

прокурора Шпагіної Т.О.,

представника позивача ОСОБА_1

розглянувши увідкритому підготовчомузасіданні вм.Запоріжжі справуза позовноюзаявоюПершого заступника керівника Пологівської окружної прокуратури Запорізької області Харченка Віктора поданим вінтересах державив особіоргану,уповноваженого державоюздійснювати відповідніфункції вспірних правовідносинахГоловного управління Держгеокадастру у Запорізькій області до ОСОБА_2 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Товариство з обмеженою відповідальністю «Агро Дружба» про конфіскацію земельної ділянки,-

ВСТАНОВИВ:

13.06.2023 року до суду надійшла позовна заява Першого заступника керівника Пологівської окружної прокуратури Запорізької області Харченка Віктора поданим вінтересах державив особіоргану,уповноваженого державоюздійснювати відповідніфункції вспірних правовідносинахГоловногоуправління Держгеокадаструу Запорізькійобласті до ОСОБА_2 ,третя особана сторонівідповідача,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету споруТовариство зобмеженою відповідальністю«Агро Дружба»про конфіскаціюземельної ділянки.

19.06.2023 року ухвалою судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Романько О.О. по справі було відкрито провадження та призначено підготовче засідання на 10.07.2023 року з повідомленням учасників справи, яке було відкладено у зв`язку з неявкою відповідача та представника третьої особи.

31.07.2023 та 17.08.2023 від представника позивача ОСОБА_3 надійшли заяви про долучення документів до матеріалів справи.

Відзив на позовну заяву до суду не надійшов.

Представник позивача Шпагіна Т.О. в підготовчому засіданні вважала за можливе закрити підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду. Клопотань в порядку підготовки справи до судового розгляду не заявила.

Представник позивача Гурильов А.С. в підготовчому засіданні підтримав думку прокурора Шпагіної Т.О. стосовно закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду. Навів свої доводи щодо необхідності представлення інтересів держави з боку прокурора.

Відповідач в підготовче засідання не з`явилась, про час і місце його проведення була повідомлена належним чином, відзиву на позов не надавала.

Представник третьої особи в підготовче засідання не з`явився, про час і місце його проведення були повідомлені належним чином, заяв чи клопотань не надавали.

Враховуючи положення п. 1 ч. 2 ст. 198, ст. 223 ЦПК України підготовче засідання проведено за відсутності відповідача та представника третьої особи.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Відповідно дост. 189 ЦПК Українизавданням підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

У підготовчому засіданні судом з`ясовані питання визначеніст. 197 ЦПК України.

Клопотань, які б були пов`язані із підготовкою справи до судового розгляду, від учасників справи не надійшло.

В порядку підготовчого провадження судом були вивчені матеріали справи, визначені фактичні обставини справи, які підлягають з`ясуванню під час судового розгляду.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає підготовче провадження у справі закінченим, а тому приходить до висновку про необхідність призначення справи до розгляду у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справа підлягає розгляду суддею одноособово.

Згідно п. 15 ч. 2ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 3ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу, зокрема, про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст.189,196 - 200,260-261,353 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовною заявою Першого заступника керівника Пологівської окружної прокуратури Запорізької області Харченка Віктора поданим вінтересах державив особіоргану,уповноваженого державоюздійснювати відповідніфункції вспірних правовідносинахГоловного управління Держгеокадастру у Запорізькій області до ОСОБА_2 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Товариство з обмеженою відповідальністю «Агро Дружба» про конфіскацію земельної ділянки.

Призначити справу до судового розгляду по суті на10 жовтня 2023року об11 год. 30 хв.,в приміщенні Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя (м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 107Б) встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

В судове засідання викликати учасників судового процесу.

Учасника справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://og.zp.court.gov.ua/sud0818/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 17.08.2023 року.

Суддя: О. О. Романько

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення17.08.2023
Оприлюднено18.08.2023
Номер документу112866032
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —335/5164/23

Рішення від 10.10.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

Рішення від 10.10.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

Ухвала від 17.08.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Романько О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні