Ухвала
від 19.06.2023 по справі 943/1115/23
БУСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер №943/1115/23

Провадження №1-кс/943/40/2023

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей і документів

19 червня 2023 року слідчий суддя Буського районного суду Львівської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у залі суду в м. Буськ клопотання дізнавача секторудізнання відділенняполіції №2Золочівського РВПГУ Національноїполіції уЛьвівській областікапітан поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

в с т а н о в и в :

Дізнавач СД відділення поліції №2 Золочівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області капітан поліції ОСОБА_3 , розглянувши матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023142170000040 від 18 червня 2023 року, за ознаками кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч.1 ст. 190 КК України.

В судове засідання дізнавач сектору дізнання відділення поліції № 2 Золочівського РВП ГУ Національної поліції у Львівській області капітан поліції ОСОБА_3 , прокурор не з`явилися. У поданому клопотанні дізнавач просить проводити розгляд у її відсутності та відсутності прокурора, без застосування технічних засобів фіксації судового засідання.

Згідно ч. 3 ст. 244 КПК України, неприбуття в судове засідання особи, яка подала клопотання, не перешкоджає розгляду клопотання.

З врахуванням положень даної статті, вважаю що дане клопотання слід розглянути без участі дізнавача ОСОБА_3 , а також прокурора, який погодив таке клопотання.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Слідчим суддею встановлено, що у провадженні сектору дізнання відділення поліції №2 Золочівського районного відділу Головного управління Національної поліції у Львівській області перебуває кримінальне провадження за №12023142170000040 від 18 червня 2023 року, за ознаками кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч.1 ст.190 КК України.

З матеріалів клопотання вбачається, що в чергову частину ВП №2 Золочівського РВП ГУ НП у Львівській області із письмовою заявою звернулася ОСОБА_4 про те, що 16 червня 2023 року невідома особа, шахрайським способом, заволоділа грошовими коштами в сумі 72430 грн., які остання перерахувала на банківські рахунки невідомої особи, як оплату за придбання автомобіля.

В матеріалах, доданих до клопотання, наявне пояснення від 17.06.2023 року від ОСОБА_5 з добровільною згодою на обробку та використання в службових документах органів внутрішніх справ персональниї даних.

В ході подальшого проведення досудового розслідування встановлено, що 16 червня 2023 року, о 16.48 год. було здійснено операцію щодо переказу грошових коштів в сумі 14100 грн. на банківську картку № НОМЕР_1 .

Під час здійснення дізнання було встановлено, що грошові кошти були перераховані на картковий рахунок № НОМЕР_1 , який відкритий в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

З метою повного, всебічного та об`єктивного розслідування кримінального провадження та встановлення руху грошових коштів, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до інформації карткового рахунку № НОМЕР_1 , який відкритий в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в період часу в період часу з моменту відкриття по дату винесення ухвали і водночас неможливістю здобути вище вказані відомості в інший спосіб, необхідно отримати тимчасовий доступ до інформації, яка містить банківську таємницю та для досягнення даної мети документи із такою інформацією (світлокопії) необхідно вилучити.

Разом із тим, зважаючи на неможливість іншими способами довести обставини, доказування яких є обов`язковим в ході досудового розслідування, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів (можливість ознайомитись з ними з подальшим їх вилученням), які перебувають у розпорядженні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що за адресою: АДРЕСА_1 .

Зазначені документи не належать до речей і документів, до яких заборонено доступ, що передбачено ст. 161 КПК України. Вказані речі та документи, які містять інформацію про банківські рахунки клієнтів, проведені ними операції, відповідно до п.5 ч.1 ст.162 КПК України відносяться до категорії таких, що містять охоронювану законом таємницю, а саме банківську таємницю.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Беручи доуваги викладеневище,а такожспосіб вчиненнякримінального правопорушенняі неможливістьотримати відомостів іншийспосіб тавраховуючи,що уматеріалах кримінальногопровадження вбачаєтьсянаявність достатніхпідстав вважати,що інформаціянаявна увищевказаних документахмає суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні,отримані документив ходіпроведення тимчасовогодоступу доречей ідокументів,містять відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні та їх наявність є обов`язковою для встановлення факту вчинення кримінального правопорушення, що є необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у розпорядженні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що за адресою: АДРЕСА_1 , а тому клопотання дізнавача слід задоволити.

Керуючись ст. ст. 401, 131, 132, 159, 160, 161, 162, 163 КПК України, слідчий суддя,

п о с т а н о в и в :

Клопотання дізнавача секторудізнання відділенняполіції №2Золочівського РВПГУ Національноїполіції уЛьвівській областікапітан поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задоволити.

Надати дізнавачу сектору дізнання відділення поліції №2 Золочівського РВП ГУНП у Львівській області капітану поліції ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, що стосується банківської картки № НОМЕР_1 (в електронному чи паперовому форматі), які знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення безпосередньо у відділеннях ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_3 за адресою АДРЕСА_2 або №43 за адресою АДРЕСА_3 , а саме: документів, що стосується відкриття та використання банківської картки № НОМЕР_1 (справ з юридичного оформлення рахунку: копії паспорта та довідки про присвоєння ідентифікаційного коду, заяви на відкриття рахунку, опитувальників клієнта (анкет), згоди на обробку персональних даних, договору, додатків і додаткових угод до них, карток зі зразками підписів тощо); руху коштів та реєстру розрахункових документів по банківській картці № НОМЕР_1 , з моменту відкриття даного рахунку по дату винесення ухвали, із зазначенням повних номерів рахунків, або номерів банківських карток, на які відбувалося перерахування грошових коштів, реквізитів контрагентів,дати,часу,суми тапризначення платежівїх проведення,із зазначеннямвхідного івихідного залишківна рахунку,населеного пункту,де булоотримано коштиіз вказаногорахунку,зазначення «Мерчант»банку накористь якогобуло перерахованогрошові кошти; данихсистем відеоспостереженняі фотофіксаціїз банкоматів(АТМ)і відділеньбанківської установи(вкасі),в паперовомувигляді іна електронномуносії інформаціїщодо зняттяготівки;інформацію щодо ІР-адреспідключення доІнтернет-банкінгу,платіжної системи(онлайнбанкінгу),інформацією про МАС-адреси комп`ютерів чи мобільних пристроїв, з яких відбувалося з`єднання з системою, дати та часу за Київським часом в форматі: день, місяць, рік, години, хвилини, секунди таких з`єднань; параметри електронних пристроїв користувача: «secureelementid», унікальних електронних відбитків електронних пристроїв, що виконує роль ідентифікатора цих електронних пристроїв, до яких під`єднані вищевказані банківські картки.

Строк дії ухвали становить 1 (один) місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з дня її винесення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБуський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення19.06.2023
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу111635722
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —943/1115/23

Ухвала від 25.09.2023

Кримінальне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 25.09.2023

Кримінальне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 31.08.2023

Кримінальне

Буський районний суд Львівської області

Шендрікова Г. О.

Ухвала від 31.08.2023

Кримінальне

Буський районний суд Львівської області

Шендрікова Г. О.

Ухвала від 26.07.2023

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Партика І. В.

Ухвала від 26.07.2023

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Партика І. В.

Ухвала від 14.07.2023

Кримінальне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 19.06.2023

Кримінальне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 19.06.2023

Кримінальне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 19.06.2023

Кримінальне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні