Ухвала
від 16.06.2023 по справі 752/6457/22
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/6457/22

Провадження № 1-кс/752/4414/23

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей та документів

16 червня 2023 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва подане в кримінальному провадженні № 12022100000000343 від 10.06.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 110-2 КК України, клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Київської міської прокуратури МацихА., про тимчасовий доступ до речей та документів,-

встановив:

до слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Київської міської прокуратури МацихА., про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ПАТ ".АЛЬФА-БАНК, код банку НОМЕР_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 .

Слідчий в судове засідання не з`явився, подав заяву в якій просив розглядати клопотання за його відсутності, підтримав вимоги клопотання, просив його задовольнити.

Також, слідчий у клопотанні просив, відповідно до ч.2 ст.163 КПК України, розглянути клопотання без виклику осіб, у володінні яких знаходяться документи, до яких необхідно отримати тимчасовий доступ.

Слідчий суддя розглядає клопотання без виклику осіб, у володінні яких знаходяться вищевказані речі, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Перевіривши клопотання та матеріали, якими воно обґрунтовується, приходжу до наступних висновків.

Із матеріалів клопотання вбачається, що у провадженні слідчого управління Головного управління Національної поліції у місті Києві перебувають матеріали кримінального провадження № 12022100000000343 від 10.06.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 110-2 КК України.

Відповідно до ст. 159 КПК України встановлено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити з них їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно з ч. 1 ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161цього Кодексу.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Ч. 6 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбаченихчастиною п`ятоюцієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

З клопотання слідчого вбачається, що досудовим розслідуванням установлено, що 10.06.2022 до слідчого управління ГУНП у м. Києві надійшли матеріали з Управління захисту інтересів суспільства і держави ГУНП у м. Києві про злочинну діяльність групи осіб на території міста Києва та Київської області, яка займається фінансуванням дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

За інформацією ІНФОРМАЦІЯ_1 посадові особи ряду суб`єктів фінансово - господарської діяльності, які здійснюють свою діяльність на території м. Києва, можуть бути причетними до фінансування дій невстановлених осіб (громадян російської федерації), вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

В ході проведення перевірки оперативної інформації було встановлено. що на території м. Києва здійснює свою діяльність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 , а фактично місце знаходження якого за адресою: АДРЕСА_2 .

У ході обшуку директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) ОСОБА_4 добровільно видано довідку ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код банку НОМЕР_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , який повідомляє, що ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , відкрито в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » наступні поточні рахунки та грошові кошти на них:

Номер рахункуВалютаДата відкриттяНОМЕР_4 (978)Євро02.07.2014р.НОМЕР_4 (980)Гривня02.07.2014р.

28.06.2022 слідчим СУ ГУНП у м. Києві винесено постанову про визнання речовими доказами поточних рахунків та грошових коштів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та на вказані рахунки накладено арешт ухвалою Голосіївського районного суду м. Києва

На даний час для повного, всебічного та об`єктивного дослідження обставин кримінального провадження, виникла необхідність у проведенні тимчасового доступу та вилучення документів, що становлять банківську таємницю щодо відкриття та руху грошових коштів по рахунках:

Номер рахункуВалютаДата відкриттяНОМЕР_4 (978)Євро02.07.2014р.НОМЕР_4 (980)Гривня02.07.2014р.

відкритих ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", код ЄДРПОУ НОМЕР_3 за період з 01.01.2021 по теперішній час. Вказані документи необхідні для перевірки факту оплати вартості зазначеної квартири, перевірки походження грошових коштів, встановлення фактів зняття або подальшого руху зазначених грошових коштів.

Слідчим в клопотанні доведено, що вказані речі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Дану інформацію неможливо отримати в інший спосіб та неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою інформації, що перебуває у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Беручи до уваги викладене вище, та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 131, 132, 159-166 КПК України, -

постановив:

клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 та слідчим, які входять до слідчої групи у кримінальному провадженні, тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення їх належним чином завірених копій, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код банку НОМЕР_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , що містять банківську таємницю, а саме роздруківки про рух грошових коштів по рахунках:

Номер рахункуВалютаДата відкриттяНОМЕР_4 (978)Євро02.07.2014р.НОМЕР_4 (980)Гривня02.07.2014р.

відкритих ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", код ЄДРПОУ НОМЕР_3 за період з 01.01.2021 по день постановлення ухвали із зазначенням дат, сум платежів, повною розшифровкою контрагентів /найменування, ідентифікаційний код, найменування банку, МФО, номера рахунку/, та призначення платежу, копій документів, пов`язаних з видачею картки та документів, які посвідчують особу, якій вона була видана, копій документів, які підтверджують зняття готівки, інформації щодо терміналів з яких відбувалося зняття грошових коштів (адрес за якими вони встановлені та чи обладнані термінали або приміщення, у яких вони встановлені камерами відео спостереження).

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення. Вона є обов`язковою для осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, а також для всіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування, їх службових осіб, і підлягає виконанню на всій території України.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала залишається в силі протягом двох місяців з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення16.06.2023
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу111640166
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —752/6457/22

Ухвала від 16.04.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 19.03.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 26.06.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 26.06.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Вирок від 13.06.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 16.06.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 12.06.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 30.05.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 19.04.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Росік Тетяна Володимирівна

Ухвала від 23.01.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні