Ухвала
від 20.06.2023 по справі 742/2571/23
ПРИЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/742/831/23

Єдиний унікальний № 742/2571/23

УХВАЛА

20 червня 2023 року м.Прилуки

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області у складі головуючого судді Фетісової Н.В., за участю секретаря судового засідання Шептун В.В.,розглядаючи увідкритому підготовчомузасіданні цивільнусправу запозовною заявою ОСОБА_1 до Сухополов?янської об`єднаної територіальної громади Прилуцького району Чернігівської області про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування,

установив:

Позивач звернувся до суду з позовом до Сухополов?янської об`єднаної територіальної громади Прилуцького району Чернігівської області про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування.

Ухвалою Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 01 червня 2023 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче засідання на 20 червня 2023 року.

В підготовче судове засідання позивач ОСОБА_1 не з`явився, згідно письмового клопотання представника позивача адвоката Дуденок О.О. просить підготовче засідання провести без участі сторони позивача. Позовні вимоги підтримує та просить підготовче провадження закрити та справу призначити до судового розгляду.

Відповідач в судове засідання не з`явився, хоча про дату, час та місце судового засідання повідомлявся належним чином.

У відповідності до ч.2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали цивільного позову, приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч.1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

За таких обставин, оскільки після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , наявний спадкоємець за заповітом - ОСОБА_3 , і рішення у даній справі може вплину на її права та обов`язки, тому суд вважає за необхідне залучити до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_3 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.223, 247 ЦПК України, суд

постановив:

Залучити доучасті всправі запозовом ОСОБА_1 доСухополов?янської об`єднаноїтериторіальної громадиПрилуцького районуЧернігівської областіпро визнанняправа власностіна житловийбудинок впорядку спадкування,в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_3 .

Відкласти підготовче судове засідання до 28 липня 2023 року о 14 год 30 хв.

Зобов`язати позивача не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали направити третій особі копію позовної заяви з додатками, і докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

Запропонувати третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору у п`ятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали подати до Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області пояснення щодо позову або відзиву, у разі надіслання (надання) такого відповідачем, з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову з наданням доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується пояснення, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснення і додані до нього докази іншим учасникам справи.

В судове засідання викликати учасників справи, направити їм копії ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Наталія ФЕТІСОВА

СудПрилуцький міськрайонний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення20.06.2023
Оприлюднено21.06.2023
Номер документу111646708
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —742/2571/23

Рішення від 16.08.2023

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Фетісова Н. В.

Ухвала від 28.07.2023

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Фетісова Н. В.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Фетісова Н. В.

Ухвала від 01.06.2023

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Фетісова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні