Ухвала
від 19.06.2023 по справі 712/726/23
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Єдиний унікальний номер судової справи 712/726/23

Провадження № 2/712/1171/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення позову без розгляду

19 червня 2023 року м. Черкаси

Соснівський районний суд м. Черкаси у складі:

головуючого судді Мірошниченко Л.Є.

за участю:

секретаря Лебеденко А.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження у залі суду міста Черкаси цивільну справу

за позовноюзаявою ОСОБА_1

до відповідача Житлово-будівельного кооперативна

«Резиденція Черкаси 1»

вимоги позивачки : про визнання права власності, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Соснівського районного суду м. Черкаси знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Житлово-будівельного кооперативна «Резиденція Черкаси 1» про визнання права власності.

Ухвалою судді від 21.02.2023 року у справі відкрито провадження та призначено до підготовчого розгляду в порядку загального позовного провадження.

18.05.2023 за ухвалою суду було закрито підготовче провадження та справу призначено до розгляду у судовому засіданні.

14.06.2023 від представника позивачки ОСОБА_1 - адвоката Горстка Я.В. до суду надійшла заява про залишення позову без розгляду.

Представник відповідача у судове засідання не з`явився, хоча належно у відповідності до вимог закону, сповіщався про час і місце слухання справи, що підтверджується матеріалами справи. Будь-яких заяв про відкладення, клопотань чи пояснень від відповідача до суду не надійшло. Враховуючи це, суд вважає можливим провести судове засідання у відсутності відповідача.

Враховуючи неявку сторін, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального засобу не здійснювалось, що відповідає вимогам ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Дослідивши матеріали цивільної справи, врахувавши заяву представника позивачки про залишення позову без розгляду, суд приходить до наступного.

Згідно з п.3 ч.1 ст.43 ЦПК України учасники справи мають право подавати заяви та клопотання.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав про це відповідну заяву.

Підстав для відмови у задоволенні заяви представника позивачки про залишення даної позовної заяви без розгляду - не встановлено.

Відповідно до ч. 2 ст. 257 ЦПК України особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення позовної заяви без розгляду, має право звернутись до суду повторно.

Таким чином, суд визнає, що заяву представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Горстка Я.В. про залишення позову без розгляду необхідно задовольнити, оскільки цим реалізується принцип диспозитивності цивільного процесу, який полягає у можливості позивачки вільно розпоряджатися своїми матеріальними і процесуальними правами.

Керуючись ст. ст. 43, 257-261, 353 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Горстка Ярослави Василівни про залишення позову без розгляду - задовольнити.

Позовну заяву ОСОБА_1 до Житлово-будівельного кооперативна «Резиденція Черкаси 1» про визнання права власності - залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачці, що вона має право повторно звернутися до суду з позовом після усунення умов, що були підставою для залишення її позову без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Черкаського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Інформацію стосовно справи можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua.

Головуючий Л. Є. Мірошниченко

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення19.06.2023
Оприлюднено22.06.2023
Номер документу111651433
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —712/726/23

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Мірошниченко Л. Є.

Ухвала від 19.05.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Мірошниченко Л. Є.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Мірошниченко Л. Є.

Ухвала від 25.01.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Мірошниченко Л. Є.

Ухвала від 25.01.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Мірошниченко Л. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні