Ухвала
від 20.06.2023 по справі 520/7974/21
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про заміну сторони виконавчого провадження

20 червня 2023 р. № 520/7974/21

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді - Полях Н.А., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області в особі Зміївського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області (майдан Конституції, буд. 1, Палац Праці, 3 під`їзд, 4 поверх, м. Харків, 61200, код ЄДРПОУ 41313928) до Ліквідаційної комісії Відділу освіти, молоді та спорту Первомайської районної державної адміністрації Харківської області (вул. Гагаріна, буд. 6, м. Первомайський, Харківська область, 64100, код ЄДРПОУ 02146179) про стягнення грошових коштів по капіталізованим платежам, -

В С Т А Н О В И В:

Представник Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження (стягувача) з Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області в особі Зміївського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області на правонаступника Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області (код ЄДРПОУ 14099344, пл. Свободи, буд.5, Держпром, 3 під`їзд, 2 поверх, м. Харків, 61022).

В обґрунтування заяви, поданої через канцелярію суду, заявник зазначив, що згідно із приписами постанови Кабінету Міністрів України № 628 від 22.08.2018 р. "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" Слобожанське об`єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова було реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області.

Відповідно до частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

З огляду на вищевикладене та враховуючи відсутність необхідності розгляду питання заміну сторони виконавчого провадження у судовому засіданні з повідомленням учасників справи і державного виконавця, суд приходить до висновку про наявність підстав для розгляду заяви в порядку письмового провадження за наявними в матеріалах справи доказами.

Суд, вивчивши доводи заяви, дослідивши зібрані по справі докази в їх сукупності, проаналізувавши зміст норм матеріального і процесуального права, котрі врегульовують спірні правовідносини, виходить з наступних підстав та мотивів.

Судом встановлено, що рішенням Харківського окружного адміністративного суду від 25.08.2021 року по справі №520/7974/21, адміністративний позов адміністративний позов Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області в особі Зміївського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області (майдан Конституції, буд. 1, Палац Праці, 3 під`їзд, 4 поверх, м. Харків, 61200, код ЄДРПОУ 41313928) до Ліквідаційної комісії Відділу освіти, молоді та спорту Первомайської районної державної адміністрації Харківської області (вул. Гагаріна, буд. 6, м. Первомайський, Харківська область, 64100, код ЄДРПОУ 02146179) про стягнення грошових коштів по капіталізованим платежам задоволено в повному обсязі.

Стягнуто з Відділу освіти, молоді та спорту Первомайської районної державної адміністрації Харківської області на користь Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області в особі Зміївського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області капіталізовані платежі у розмірі 4 374 240,92 грн. (чотири мільйона триста сімдесят чотири тисячі двісті сорок гривень дев`яносто дві копійки).

Зазначене рішення суду набрало законної сили 27.09.2021 року.

На виконання вказаного рішення суду Харківським окружним адміністративним судом 15.02.2023 року було видано виконавчий лист №520/7974/21.

Проаналізувавши матеріали заяви, суд звертає увагу на те, що постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 628 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України", було реорганізовано певні територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком.

Відповідно до Переліку територіальних органів Пенсійного фонду України, які реорганізуються шляхом приєднання, який в свою чергу є додатком до постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 628, було реорганізовано, зокрема, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області в особі Зміївського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області.

Судом встановлено, що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань було зроблено запис, яким було припинено Зміївське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області.

Проаналізувавши вищевикладене, суд наголошує на тому, що відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження" від 2 червня 2016 року №1404-VIII, ч. 1, 4 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно ч. 9 Постанови Пленуму Вищого адміністративного суду України "Про практику застосування адміністративними судами окремих положень Кодексу адміністративного судочинства України під час розгляду адміністративних справ" від 06.03.2008 року № 2 в разі вибуття або заміни сторони або третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи правонаступником.

Відповідно до ст. 104 Цивільного кодексу України у разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до їх правонаступників. Таким чином, розглядаючи заяву про заміну сторони виконавчого провадження, суд відзначає, що з урахуванням визначення виконавчого провадження за ст. 1 Закону України "Про виконавче провадження" та положень постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2019 р. № 628 фактичним та юридичним правонаступником позивача по справі є Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області.

Згідно з ч. 1, 4 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Враховуючи вищезазначене, суд дійшов висновку про наявність підстав передбачених ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України для задоволення поданої заяви та існування необхідності замінити сторону виконавчого провадження Зміївського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області на належну Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області.

Керуючись положеннями статей 205, 229, 295, 297, 376, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області в особі Зміївського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області (майдан Конституції, буд. 1, Палац Праці, 3 під`їзд, 4 поверх, м. Харків, 61200, код ЄДРПОУ 41313928) до Ліквідаційної комісії Відділу освіти, молоді та спорту Первомайської районної державної адміністрації Харківської області (вул. Гагаріна, буд. 6, м. Первомайський, Харківська область, 64100, код ЄДРПОУ 02146179) про стягнення грошових коштів по капіталізованим платежам задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області в особі Зміївського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області на правонаступника Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області (код ЄДРПОУ 14099344, пл. Свободи, буд.5, Держпром, 3 під`їзд, 2 поверх, м. Харків, 61022).

Ухвала може бути оскаржена до Другого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Суддя Н.А. Полях

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.06.2023
Оприлюднено22.06.2023
Номер документу111659325
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо нагляду та контролю у сфері відповідних видів загальнообов’язкового державного соціального страхування

Судовий реєстр по справі —520/7974/21

Ухвала від 20.06.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Полях Н.А.

Ухвала від 21.03.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Полях Н.А.

Рішення від 25.08.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Полях Н.А.

Ухвала від 03.08.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Полях Н.А.

Ухвала від 06.07.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Полях Н.А.

Ухвала від 15.06.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Полях Н.А.

Ухвала від 02.06.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Полях Н.А.

Ухвала від 12.05.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні