Ухвала
від 21.06.2023 по справі 923/168/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


У Х В А Л А

"21" червня 2023 р.м. Одеса Справа № 923/168/22

Господарський суд Одеської області у складі судді Сулімовської М.Б., розглянувши матеріали справи

за позовом: Фізичної особи-підприємця Подолян Миколи Павловича (РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 )

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Управління механізації будівництва" (код ЄДРПОУ 05514471, 73000, м. Херсон, вул. Макарова, буд. 44)

про усунення перешкод у користуванні майном

в с т а н о в и в:

23.02.2022 позивач Фізична особа-підприємець Подолян Микола Павлович звернувся до Господарського суду Херсонської області із позовною заявою до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Управління механізації будівництва", в якій просить суд усунути Фізичній особі-підприємцю Подолян Миколі Павловичу перешкоди у користуванні нерухомим майном - ремонтно-механічною майстернею, літ "Б" загальною площею 995,7 кв. м. за адресою м. Херсон вул. Макарова, 44, шляхом зобов`язання Товариства з обмеженою відповідальністю "Управління механізації будівництва" надавати Фізичній особі-підприємцю Подолян Миколі Павловичу постійний доступ до нерухомого майна позивача ремонтно-механічної майстерні, літ "Б" загальною площею 995,7 кв. м., що знаходиться на території комплексу за адресою м. Херсон вул. Макарова, 44, належного відповідачу.

Позовні вимоги обґрунтовані вчиненням відповідачем перешкод у користуванні нерухомим майном позивача.

Відповідно до пункту 1 статті 12 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", у разі неможливості здійснення правосуддя судами, розташованими на тимчасово окупованих територіях, територіальна підсудність судових справ, що розглядаються у таких судах, визначається в порядку, передбаченому частиною 7 статті 147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів".

Відповідно до ч.7 ст. 147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", у разі неможливості здійснення правосуддя судом з об`єктивних причин під час воєнного або надзвичайного стану, у зв`язку зі стихійним лихом, військовими діями, заходами щодо боротьби з тероризмом або іншими надзвичайними обставинами, може бути змінено територіальну підсудність судових справ, що розглядаються в такому суді, за рішенням Вищої ради правосуддя, що ухвалюється за поданням Голови Верховного Суду, шляхом її передачі до суду, який найбільш територіально наближений до суду, який не може здійснювати правосуддя, або іншого визначеного суду. У разі неможливості здійснення Вищою радою правосуддя такого повноваження воно здійснюється за розпорядженням Голови Верховного Суду. Відповідне рішення є також підставою для передачі усіх справ, які перебували на розгляді суду, територіальна підсудність якого змінюється.

Так, Голова Верховного Суду розпорядженням від 18.03.2022 №11/0/9-22 змінив територіальну підсудність судових справ Господарського суду Херсонської області на Господарський суд Одеської області.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 15.06.2023 справу №923/168/22 передано на розгляд судді Господарського суду Одеської області Сулімовській М.Б.

За приписами частин 13, 14 ст.32 ГПК України, справа, розгляд якої розпочато одним суддею чи колегією суддів, повинна бути розглянута тим самим суддею чи колегією суддів, за винятком випадків, які унеможливлюють участь судді у розгляді справи, та інших випадків, передбачених цим Кодексом. У разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом. У разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

Враховуючи викладене, справу №923/168/22 слід прийняти до провадження.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 12 ГПК України, господарське судочинство у даній справі здійснюється за правилами, передбаченими ГПК України, у порядку загального позовного провадження з призначенням підготовчого засідання.

Керуючись ст. ст.12, 32, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

у х в а л и в:

1. Прийняти справу №923/168/22 до свого провадження.

2. Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на "27" липня 2023 р. о 10:00. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Одеської області за адресою: м. Одеса, пр-т Шевченка, 29, в залі судових засідань № 11 (5 поверх), тел. 0(482)307-955.

4. При направленні в судове засідання уповноважених представників учасників справи, останнім, відповідно до ст.60 Господарського процесуального кодексу України, мати при собі документи, що підтверджують їх повноваження.

5. Запропонувати відповідачу не пізніше п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати суду письмовий відзив (заперечення) на позовну заяву із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення, якщо такі докази не надані позивачем, а також документи, що підтверджують направлення відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам.

Відзив (заперечення) на позовну заяву із відповідними доказами про відправку його іншим учасникам має бути поданий в зазначений термін через канцелярію суду.

6. Роз`яснити, що в разі ненадання відповідачем у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

7. Запропонувати позивачу не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву надати відповідь на відзив.

8. Запропонувати відповідачу не пізніше десяти днів з дня отримання відповіді на відзив подати заперечення.

9. Довести до відома учасників справи, що відповідно до вимог ст.118 Господарського процесуального кодексу України, право на вчинення процесуальних дій втрачається із закінченням встановленого законом або призначеного судом строку. Заяви, скарги і документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

10. Звернути увагу учасників справи, що подання доказів здійснюється в порядку, передбаченому ст. 80 Господарського процесуального кодексу України.

11. Попередити учасників справи, що за невиконання вимог господарського суду передбачена відповідальність у відповідності зі ст.135 Господарського процесуального кодексу України.

12. Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://od.arbitr.gov.ua.

13. Довести до відома сторін, що учасники справи мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді.

Для обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу потрібно зареєструвати електронний кабінет в Електронному суді за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua/.

Документи подаються за допомогою електронного кабінету в форматі електронного документу (ЕД) та електронної копії паперового документу (ЕКПД). Суди приймають подані ЕД як оригінали документів, а ЕКПД, як завірені копії оригіналів документів та можуть вимагати надання їх оригіналів для перевірки.

14. Копію ухвали направити учасникам судового процесу.

Суддя М.Б. Сулімовська

Ухвала суду набрала законної сили 21.06.2023, оскарженню не підлягає.

Дата ухвалення рішення21.06.2023
Оприлюднено22.06.2023
Номер документу111675271
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/168/22

Судовий наказ від 26.10.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Сулімовська М.Б.

Судовий наказ від 26.10.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Сулімовська М.Б.

Рішення від 08.09.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Сулімовська М.Б.

Ухвала від 18.08.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Сулімовська М.Б.

Ухвала від 27.07.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Сулімовська М.Б.

Ухвала від 26.06.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Сулімовська М.Б.

Ухвала від 21.06.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Сулімовська М.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні