Ухвала
від 21.06.2023 по справі 385/1300/22
ГАЙВОРОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 385/1300/22

Провадження № 2/385/27/23

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі

21.06.2023 року м. Гайворон

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

у складі: головуючого судді Венгрина М. В.,

секретаря судового засідання Шевченко Л. О.,

розглянувши в підготовчому засіданні клопотання заступника керівника Голованівської окружної прокуратури Кіровоградської області Гайдюка О.О. про зупинення провадження у справу за позовом заступника керівника Голованівської окружної прокуратури Кіровоградської області до ОСОБА_1 , Заваллівської селищної ради Голованівського району Кіровоградської області про визнання недійсним рішень, скасування державної реєстрації та повернення земельної ділянки,

встановив:

в провадженні Гайворонського районного суду Кіровоградської області перебуває вищевказана цивільна справа.

20.06.2023 в суд надійшло клопотання заступника керівника Голованівської окружної прокуратури Кіровоградської області Гайдюка О.О. про зупинення провадження у даній справі, оскільки на розгляді Кіровоградського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом заступника керівника Голованівської окружної прокуратури в інтересах держави про визнання протиправним та скасування рішення Заваллівської селищної ради Голованівського району Кіровоградської області від 07.02.2023 № 2043 «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель природо-заповідного фонду», а також скасування державної реєстрації земельної ділянки природо-заповідного фонду, площею 64,3554 га (справа № 340/3096/23). Зазначені судові провадження пов`язані між собою за предметом судового розгляду, що унеможливлює розглянути дану цивільну справу за № 385/1300/22 до набрання законної сили судовим рішенням у справі № 340/3096/23. Просив розгляд клопотання проводити за відсутності представників позивача.

Представник відповідача ОСОБА_1 - адвокат Марущак О.Є. 21.06.2023 подав клопотання про проведення підготовчого судового засідання за його та відповідача відсутності.

Учасники справи в підготовче судове засідання не з`явилися.

Зважаючи на подані заяви суд вважав правильним провести підготовче судове засідання за їх відсутності.

Дослідивши клопотання прокурора та матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст.251ЦПК України суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Виходячи із змісту позовних вимог, предмета доказування, суд дійшов висновку, що клопотання заступника керівника Голованівської окружної прокуратури Кіровоградської області Гайдюка О.О. про зупинення провадження у справі слід задовольнити, оскільки вирішення даної цивільної справи № 385/1300/22 об`єктивно неможливо до вирішення справи № 340/3096/23, яка перебуває у провадженні Кіровоградського окружного адміністративного суду

На підставі викладеного, керуючись ст. 251 ЦПК України, суд

постановив:

клопотання задовольнити.

Зупинити провадження в цивільній справі № 385/1300/22 за позовом заступника керівника Голованівської окружної прокуратури Кіровоградської області до ОСОБА_1 , Заваллівської селищної ради Голованівського району Кіровоградської області про визнання недійсним рішень, скасування державної реєстрації та повернення земельної ділянки, до набрання законної сили судовим рішенням у справі № 340/3096/23 за позовом заступника керівника Голованівської окружної прокуратури в інтересах держави до Заваллівської селищної ради Голованівського району Кіровоградської області про скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: М. В. Венгрин

СудГайворонський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення21.06.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111677847
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —385/1300/22

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Венгрин М. В.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Венгрин М. В.

Ухвала від 07.04.2023

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Венгрин М. В.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Венгрин М. В.

Ухвала від 03.03.2023

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Венгрин М. В.

Ухвала від 24.01.2023

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Венгрин М. В.

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Венгрин М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні