Ухвала
від 21.06.2023 по справі 309/2735/23
ХУСТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 309/2735/23

Провадження № 2/309/481/23

У Х В А Л А

21 червня 2023 року м. Хуст

Хустський районний суд Закарпатської області в складі:

головуючого судді Довжанин М.М.

за участю секретаря судового засідання Продан Б.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Хуст цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до комунального закладу «Хустський базовий медичний фаховий коледж» Закарпатської обласної ради про скасування наказів, поновлення на роботі, зобов`язання вчинити певні дії та стягнення заборгованості по заробітній платі,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Хустського районного суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до комунального закладу «Хустський базовий медичний фаховий коледж» Закарпатської обласної ради про скасування наказів, поновлення на роботі, зобов`язання вчинити певні дії та стягнення заборгованості по заробітній платі.

Ухвалою судді від 12 червня 2023 року позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у цивільній справі за цією позовною заявою та призначено справу до розгляду на 06 липня 2023 року.

В ході підготовки справи до судового розгляду суд, вивчивши матеріали цивільної справи, дійшов висновку, що позовну заяву було подано без додержання вимог, викладених у ст.175, 177 ЦПК України, а тому її належить залишити без руху, з огляду на таке.

Відповідно до частин 11-13 ст.187 ЦПК України, суддя, встановивши, після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175, 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу не пізніше наступного дня, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали. Якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, суд продовжує розгляд справи, про що постановляє ухвалу не пізніше наступного дня з дня отримання інформації про усунення недоліків. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, позовна заява залишається без розгляду.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до п. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір» від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються позивачі - у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі.

Звертаючись до суду з цим позовом, позивач, крім позовних вимог про поновлення на роботі та стягнення заборгованості по заробітній платі, ставить також вимогу про зобов`язання відповідача вчинити певні дії, а саме: зобов`язання директора комунального закладу внести зміни у наказ про розподіл педагогічного навантаження та зафіксувати для позивача обов`язкову норму часу навчальної роботи в закладі, однак не надає суду документу, що підтверджує сплату ним судового збору у встановленому порядку і розмірі, або документу, який свідчить про звільнення позивача від сплати судового збору, стосовно вказаної позовної вимоги, відповідно до вимог ч. 4 ст. 175 ЦПК України.

Згідно ч. 1 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до п.п. 2 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою, ставка судового збору складає 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Тобто сума судового збору, яку повинен був сплатити позивач стосовно позовної вимоги про зобов`язання вчинити певні дії становить 1073,60 гривень.

Законом не передбачено звільнення позивача від сплати судового збору за позовною вимогою про зобов`язання вчинити певні дії.

На підтвердження сплати судового збору позивачу необхідно надати до суду оригінал квитанції про сплату судового збору стосовно позовної вимоги про зобов`язання вчинити певні дії в сумі 1073,60 гривень або документи, що підтверджують підстави звільнення його від сплати судового збору відповідно до закону.

Таким чином, позовна заява ОСОБА_1 до комунального закладу «Хустський базовий медичний фаховий коледж» Закарпатської обласної ради про скасування наказів, поновлення на роботі, зобов`язання вчинити певні дії та стягнення заборгованості по заробітній платі, підлягає залишенню без руху з наданням строку для сплати судового збору протягом п`яти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст. ст. 175, 177, 187 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до комунального закладу «Хустський базовий медичний фаховий коледж» Закарпатської обласної ради про скасування наказів, поновлення на роботі, зобов`язання вчинити певні дії та стягнення заборгованості по заробітній платі, залишити без руху до усунення недоліків, які перешкоджають розгляду позовної заяви і вирішенню справи по суті.

Надати позивачу строк для усунення недоліків протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

Роз`яснити позивачу, що якщо він не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, позовна заява буде залишена без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Хустського

районного суду: Довжанин М.М.

Дата ухвалення рішення21.06.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111682212
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування наказів, поновлення на роботі, зобов`язання вчинити певні дії та стягнення заборгованості по заробітній платі

Судовий реєстр по справі —309/2735/23

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Фазикош Г. В.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Фазикош Г. В.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Фазикош Г. В.

Рішення від 05.12.2023

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Довжанин М. М.

Рішення від 05.12.2023

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Довжанин М. М.

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Довжанин М. М.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Довжанин М. М.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Довжанин М. М.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Довжанин М. М.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Довжанин М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні