Ухвала
від 21.06.2023 по справі 9901/325/21
КАСАЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

21 червня 2023 року

м. Київ

справа №9901/325/21

адміністративне провадження №П/9901/325/21

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:

судді-доповідача - Стрелець Т.Г.,

суддів: Єзерова А.А., Тацій Л.В., Шарапи В.М., Стеценка С.Г.,

розглянувши у порядку письмового провадження заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Яніна» Гелемея Юрія Миколайовича про розгляд справи в режимі відеоконференції поза межами суду у справі № 9901/325/21 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Яніна» до Президента України Зеленського Володимира Олександровича, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Рада національної безпеки і оборони України, Служба безпеки України, про визнання протиправним та скасування Указу Президента Україниі,-

у с т а н о в и в :

У серпні 2021 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Яніна» (далі - ТОВ «Яніна») звернулось до Верховного Суду з позовною заявою до Президента України Зеленського Володимира Олександровича, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Рада національної безпеки і оборони України, Служба безпеки України (далі - РНБО), в якому позивач просив:

- визнати протиправними та скасувати Указ Президента України від 21 квітня 2021 року № 169/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», у частині введення в дію рішення Ради національної безпеки і оброни України від 15 квітня 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», а саме - пункту 54 додатку № 2, відповідно до якого застосовано обмежувальні заходи до позивача - ТОВ «Яніна»;

- зобов`язати відповідача протягом 30 днів з моменту ухвалення рішення у справі подати до суду звіт про його виконання.

Ухвалою від 12 серпня 2021 року Верховний Суд відкрив провадження в цій адміністративній справі, призначив справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження у судовому засіданні з викликом (повідомленням) сторін.

Чергове судове засідання призначене на 03 липня 2023 року о 14 год. 30 хв. в приміщенні суду за адресою: м. Київ, вул. Князів Острозьких, 8, корп.5.

02 червня 2023 року на адресу Верховного Суду засобами електронного зв`язку надійшла заява представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Яніна» Гелемея Ю.М. про розгляд справи в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних засобів через систему «EasyCon».

Згідно з частиною 1 статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до частини 2 статті 195 КАС України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Суд вважає за необхідне відмовити у задоволенні заяви представника позивача, оскільки вона не відповідає вимогам, встановленим процесуальним законодавством, а саме - до неї не додано доказів про надіслання її копій іншим учасникам справи.

Керуючись статтями 195 Кодексу адміністративного судочинства України, Суд, -

ухвалив:

Відмовити у задоволенні заяви представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Яніна» Гелемея Юрія Миколайовича про розгляд справи в режимі відеоконференції поза межами суду у справі № 9901/325/21 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Яніна» до Президента України Зеленського Володимира Олександровича, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Рада національної безпеки і оборони України, Служба безпеки України, про визнання протиправним та скасування Указу Президента Україниі.

Головуючий Стрелець Т.Г.

судді Єзеров А.А.

Тацій Л.В.

Шарапа В.М.

Стеценко С.Г.

СудКасаційний адміністративний суд Верховного Суду
Дата ухвалення рішення21.06.2023
Оприлюднено22.06.2023
Номер документу111692460
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо оскарження актів, дій чи бездіяльності Верховної Ради України, Президента України, Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України,органів,які обирають(призначають),звільняють,оцінюють членів Вищої ради правосуддя оскарження актів, дій чи бездіяльності Президента України

Судовий реєстр по справі —9901/325/21

Ухвала від 16.10.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стрелець Т.Г.

Ухвала від 16.10.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стрелець Т.Г.

Ухвала від 03.07.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стрелець Т.Г.

Ухвала від 21.06.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стрелець Т.Г.

Ухвала від 25.10.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стрелець Т.Г.

Ухвала від 25.10.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стрелець Т.Г.

Ухвала від 12.08.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стрелець Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні