Ухвала
від 22.06.2023 по справі 274/3949/23
БЕРДИЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 274/3949/23

Провадження № 2/0274/1160/23

УХВАЛА

про залишення позову без руху

22.06.2023 року Суддя Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області Вдовиченко Т.М., розглянувши позовну заяву керівника Бердичівської окружної прокуратури Житомирської області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області до ОСОБА_1 , треті особи на стороні відповідача: Сільськосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "УРОЖАЙ", Товариство з обмеженою відповідальністю "АГРО-КРАЇНА" про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскаціїї,

в с т а н о в и в :

21.06.2023 року до суду надійшла позовна заява керівника Бердичівської окружної прокуратури Житомирської області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області до ОСОБА_1 , треті особи на стороні відповідача: Сільськосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "УРОЖАЙ", Товариство з обмеженою відповідальністю "АГРО-КРАЇНА" про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації.

Подана позовна заява не може бути прийнята судом до розгляду та вирішено питання про відкриття провадження з огляду на наступне.

Згідно зі статтею 27 ЦПК позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до ч. 10 ст.28 ЦПК України позови до відповідача, місце реєстрації проживання або перебування якого невідоме, пред`являються за місцезнаходженням майна відповідача чи за останнім відомим зареєстрованим його місцем проживання або перебування чи постійного його заняття (роботи).

У позовній заяві відсутні відомості про зареєстроване останнє відоме місце проживання чи перебування відповідача, як передбачено положеннями ч.3 ст.175 ЦПК України.

Враховуючи наведене, для вирішення питання щодо відкриття провадження у справі Бердичівським міськрайоннимсудом Житомирськоїобласті позивачу необхідно надати належні письмові докази того, що саме до підсудності Бердичівського міськрайонногосуду Житомирськоїобласті належить зазначена справа.

Крім іншого, відповідно до ч.5 ст.81 ЦПК України докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Суд звертає увагу, що безумовною вимогою до усіх документів є їх чіткість та читабельність.

Натомість, позивачем до позовної заяви долучено документи неналежної якості, які є нечитабельними, що унеможливлює прийняття таких документі як доказ у справі, тому позивачу необхідно надати докази належної якості ( зокрема: договір оренди землі та акт прийому-передачі об`єкта оренди).

Прецедентна практика Європейського суду з прав людини виходить з того, що реалізуючи п.1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод щодо доступності правосуддя та справедливого судового розгляду кожна держава-учасник цієї Конвенції вправі встановлювати правила судової процедури, в тому числі й процесуальні заборони і обмеження, зміст яких - не допустити судовий процес у безладний рух.

Вищевикладене є недоліками позовної заяви, які мають бути усунуті позивачем.

На підставі викладеного позовну заяву необхідно залишити без руху, а позивачу надати строк для усунення недоліків.

-Керуючись ст.ст. 27, 175 185,258-260,353 ЦПК України, суддя -

п о с т а н о в и в :

Позовну заяву керівника Бердичівськоїокружної прокуратуриЖитомирської областів інтересахдержави вособі Головногоуправління Держгеокадаструу Житомирськійобласті до ОСОБА_1 ,треті особина сторонівідповідача:Сільськосподарське товариствоз обмеженоювідповідальністю "УРОЖАЙ",Товариство зобмеженою відповідальністю"АГРО-КРАЇНА"про припиненняправа власностіна земельнуділянку шляхомїї конфіскації залишити без руху.

Надати строк для усунення її недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання позивачем даної ухвали.

Роз`яснити позивачу, що в разі невиправлення недоліків у встановлений строк, заява буде вважатися неподаною і повернута позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Т.М.Вдовиченко

СудБердичівський міськрайонний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення22.06.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111699378
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —274/3949/23

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

Рішення від 05.12.2023

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні