Ухвала
від 13.06.2023 по справі 466/10362/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/10362/22

Провадження № 2/466/787/23

УХВАЛА

судового засідання

«13» червня 2023 року Шевченківський районний суд м. Львова

в складі : головуючого судді Кавацюка В.І

при секретарі Хомляк О.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Львові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ТДВ «ЛВВТП «Прогрес» про визнання дій протиправними та зобов`язання до вчинення дій,

у с т а н о в и в :

На розгляді Шевченківського районного суду м. Львова знаходиться цивільна справа №465/10362/22 за позовом ОСОБА_1 до ТДВ «ЛВВТП «Прогрес» про визнання дій протиправними та зобов`язання до вчинення дій

25 травня 2023 року представник ТзОВ «ЛВВТП «Прогрес» - адвокат Билень Т.Я. подав заяву про залучення до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області.

В обгрунтування заяви зіслався на те, що упровадженні Шевченківського районного суду м. Львова знаходиться вищевказана цивільна справа.

Під час розгляду даної справи, предметом якої є повторна видача довідки про доходи позивача за період перебування в зоні відчуження по ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС, відповідач вважає, що слід залучити Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, як орган, який здійснює нарахування та виплату пенсійного забезпечення.

01 червня 2023 року позивач подав суду письмові заперечення на заяву про залучення до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області.

В обґрунтування заперечення покликається на те, що під час розгляду даної цивільної справи, предметом якої є повторна видача довідки про заробітну плату ОСОБА_1 за період роботи в зоні відчуження по ліквідації аварії на Чорнобильської АЄС.

Управління Пенсійного фонду України у Львівській області не наділений повноваженнями нарахування заробітної плати будь-якому громадянину України, цю функцію виконують бухгалтера усіх підприємств форми власності.

Спір стосується нарахування заробітної плати за роботу в зоні відчуження бухгалтером підприємства, в даному випадку підприємством ТДВ «ЛВВТП «Прогрес». Пенсійний фонд України - центральний орган виконавчої влади, що здійснює керівництво та управління солідарною системою загальнообов`язкового державного пенсійного забезпечення, проводить збір, накопичення та облік страхових внесків, призначає пенсії та готує документи для їх виплати, забезпечує своєчасне і в повному обсязі фінансування та виплату пенсій, пенсій за особливі заслуги перед Україною, допомоги на поховання, інших соціальних виплат. Згідно із законодавством усі пенсійні виплати здійснюються з коштів Пенсійного фонду України. Пенсійний фонд України здійснює контроль за цільовим використанням коштів, які йдуть на виплати. Діяльність Пенсійного фонду України підпорядкована та координована Кабінету Міністрів України через Міністерство соціальної політики України

На підставі викладеного, просить у задоволенні заяви відмовити.

В судове судове засідання, яке було призначено на 13 червня 2023 року о 10.30 год. сторони не з`явились.

У відповідності до положень ч.2 ст. 247 ЦПК України у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно із ч.1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

З урахуванням викладеного та вивчивши матеріали справи, суд вважає доцільним залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог - Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області.

Керуючись ст. ст. 53, 200, 247, 260 ЦПК України, суд,

у х в а л и в :

Заяву задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до ТДВ «ЛВВТП «Прогрес» про визнання дій протиправними та зобов`язання до вчинення дій, у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області, адреса:79000, м.Львів, вул.Митрополита Андрея, 10 .

Направити на адресу Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області судову повістку про виклик, копію даної ухвали та позовну заяву з додатками.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В. І. Кавацюк

Дата ухвалення рішення13.06.2023
Оприлюднено28.06.2023
Номер документу111787503
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання до вчинення дій

Судовий реєстр по справі —466/10362/22

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Луців-Шумська Н. Л.

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Ухвала від 23.12.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні