Ухвала
від 21.06.2023 по справі 712/1148/23
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

712/1148/23

2/712/1237/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 червня 2023 року Соснівський районний суд м. Черкаси у складі:

судді Борєйко О.М.

за участю секретаря судового засідання Чорнуцької І.Ю.,

представника позивача ОСОБА_1

представник позивача ОСОБА_2

представника відповідача Тимошенко Б.А.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Черкаси цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до Комунального підприємства «Дирекція парків» про визнання протиправною відмови та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_3 звернувся до Соснівського районного суду м. Черкаси з позовом до Комунального підприємства «Дирекція парків» про визнання протиправною відмови та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою Соснівського районного суду м. Черкаси від 15 лютого 2023 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче судове засідання.

Представник позивача адвокат Горстка Я.В. в судовому засіданні звернулась до суду з клопотанням про залучення Виконавчого комітету Черкаської міської ради до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Представник позивача адвокат Коробкова Г.О. в судовому засіданні заявлені в клопотанні вимоги підтримала та просила їх задовольнити.

Представник відповідача - Тимошенко Б.А. при вирішення питання щодо залучення Виконавчого комітету Черкаської міської ради до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору покладався на розсуд суду.

Дослідивши матеріали справи, надані учасниками справи докази, дослідивши їх всебічно, повно, об`єктивно, безпосередньо в судовому засіданні, суд приходить до наступного.

Відповідно до ст. 197 Цивільного процесуального кодексу України, у підготовчому судовому засіданні суд, зокрема, вирішує заяви та клопотання учасників справи.

ОСОБА_3 звернувся до Соснівського районного суду м. Черкаси з позовом до Комунального підприємства «Дирекція парків» про визнання протиправною відмови та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою Соснівського районного суду м. Черкаси від 15 лютого 2023 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче судове засідання.

Представник позивача адвокат Горстка Я.В. в судовому засіданні звернулась до суду з клопотанням про залучення Виконавчого комітету Черкаської міської ради до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, оскільки рішення у справі може вплинути на прав та обов`язки Виконавчого комітету Черкаської міської ради.

Згідно п.3 ч.1 ст.43 ЦПК України, учасники справи мають право подавати заяви та клопотання.

Відповідно до ч.1 ст.53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі, коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 13, 43, 49, 53, 76-81, 83, 89, 95, 197, 260, 261, 263, 353 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача - адвоката Горстка Ярослави Василівни про залучення Виконавчого комітету Черкаської міської ради до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, задовольнити.

Залучити до участі в цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до Комунального підприємства «Дирекція парків» про визнання протиправною відмови та зобов`язання вчинити певні дії, Виконавчий комітет Черкаської міської ради (м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького, 36) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.

Підготовче судове засідання у справі призначити на 05 вересня 2023 року о 12 годині 00 хвилин в приміщенні Соснівського районного суду м. Черкаси за адресою: м. Черкаси, вул. Гоголя, 316, другий поверх, зал № 217.

Зобовязати представника позивача надати суду копію позовної заяви з доданими о неї матеріалами для направлення третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Направити копію ухвали позивачу та відповідачу, а третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - копію ухвали з копією позовної заяви та усіма доданими до неї документами.

Третя особа,яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, протягом п`яти днів з дня вручення копії ухвали та позовної заяви з доданими до неї документами має право подати письмові пояснення .

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи в мережі «Інтернет» на офіційному веб-порталі «Судова влада України» за веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Суддя О.М. Борєйко

Дата ухвалення рішення21.06.2023
Оприлюднено30.06.2023
Номер документу111843552
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —712/1148/23

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні