Ухвала
від 05.09.2023 по справі 712/1148/23
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

712/1148/23

2/712/1237/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 вересня 2023 року Соснівський районний суд м. Черкаси у складі:

судді Борєйко О.М.

за участю секретаря судового засідання Чорнуцької І.Ю.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Черкаси цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Дирекція парків», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Виконавчий комітет Черкаської міської ради, про визнання відмови протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Соснівського районного суду м. Черкаси з вказаною позовною заявою.

Ухвалою Соснівського районного суду м. Черкаси від 15 лютого 2023 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче судове засідання.

Представник позивача - адвокат Госрстка Я.В. звернулась до суду з клопотанням про заміну неналежного відповідача - Комунального підприємства «Дирекція парків», на належного відповідача Департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради, а також залучення Комунального підприємства «Дирекція парків» до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Позивач та представники позивача в судове засідання не з`явились, представник позивача - адвокат Коробкова Г.О. звернулась до суду з заявою про розгляд справи без їх участі.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, звернувся до суду з заявою про розгляд справи без його участі, проти задоволення заявлених в клопотанні вимог не заперечував.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України, в разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі, якщо відповідно до положень цього кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального засобу не здійснюється.

Оскільки судове засідання здійснювалось за відсутності учасників судового процесу, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи, надані учасниками справи докази, дослідивши їх всебічно, повно, об`єктивно, безпосередньо в судовому засіданні, суд приходить до наступного.

Згідно п.3 ч.1 ст.43 ЦПК України, учасники справи мають право подавати заяви та клопотання.

Відповідно до ч.ч. 2- 4 ст.51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Відповідно до ч.1 ст.53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 13, 43, 51, 53, 76-81, 83, 89, 95, 260, 261, 353 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача - ОСОБА_1 - адвоката Горстка Ярослави Василівни про заміну неналежного відповідача та залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Дирекція парків», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Виконавчий комітет Черкаської міської ради, про визнання протиправною відмови та зобов`язання вчинити певні дії, задовольнити.

В цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Дирекція парків», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Виконавчий комітет Черкаської міської ради, про визнання протиправною відмови та зобов`язання вчинити певні дії:

замінити неналежного відповідача - Комунальне підприємство «Дирекція парків» на належного відповідача Департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради (18001, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького, б. 36);

залучити Комунальне підприємство «Дирекція парків» (18007, м. Черкаси, вул. Смілянська, б. 132/3) до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє вимог щодо предмета спору.

Роз`яснити відповідачу, що він має право протягом п`ятнадцяти календарних днів з дня отримання ухвали, надіслати відзив на позовну заяву і всі письмові докази, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до п.2 ч.5 ст. 178 Цивільного процесуального кодексу України, до відзиву додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Одночасно, роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Третя особа протягом п`яти днів з дня вручення копії ухвали з доданими до неї документами, відзиву на позовну заяву, має право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Позивач, в разі надання відповідачем відзиву, має право надати відповідь на відзив у п`ятиденний строк з дня вручення відзиву на позовну заяву, а відповідач, в разі надання позивачем відповіді на відзив, має право подати заперечення на відповідь у п`ятиденний строк з дня вручення їй відповіді на відзив.

Зобов`язати позивача надати копію позовної заяви з доданими до неї матеріалами для направлення їх відповідачу та третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Борєйко

Дата ухвалення рішення05.09.2023
Оприлюднено13.09.2023
Номер документу113379288
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання відмови протиправною та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —712/1148/23

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні