Ухвала
від 22.01.2024 по справі 712/1148/23
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

712/1148/23

2/712/168/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 січня 2024 року Соснівський районний суд м. Черкаси у складі:

судді Борєйко О.М.

за участю секретаря судового засідання Чорнуцької І.Ю.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Черкаси цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Комунальне підприємство «Дирекція парків», про визнання відмови протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Соснівського районного суду м. Черкаси з вказаною позовною заявою.

Ухвалою Соснівського районного суду м. Черкаси від 15 лютого 2023 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче судове засідання.

Представник позивача - адвокат Горстка Я.В. звернулась до суду з клопотанням про заміну неналежного відповідача - Комунального підприємства «Дирекція парків», на належного відповідача Департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради, а також залучення Комунального підприємства «Дирекція парків» до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Ухвалою Соснівського районного суду м. Черкаси від 05 вересня 2023 року клопотання представника позивача - ОСОБА_1 - адвоката Горстка Ярослави Василівни про заміну неналежного відповідача та залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Дирекція парків», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Виконавчий комітет Черкаської міської ради, про визнання протиправною відмови та зобов`язання вчинити певні дії, задоволено;

замінено неналежного відповідача - Комунальне підприємство «Дирекція парків» на належного відповідача Департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради;

залучено Комунальне підприємство «Дирекція парків» до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору;

підготовче судове засідання відкладено.

Позивач та представник позивача в судове засідання не з`явились, представник позивача - адвокат Горстка Я.В. звернулась до суду з клопотанням про призначення у справі судової товарознавчої експертизи.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, про дату, час і місце судового засідання повідомлений належним чином.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, в судове засідання не з`явився, про дату, час і місце судового засідання повідомлений належним чином.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України, в разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі, якщо відповідно до положень цього кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального засобу не здійснюється.

Оскільки судове засідання здійснювалось за відсутності учасників судового процесу, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи, надані учасниками справи докази, дослідивши їх всебічно, повно, об`єктивно, безпосередньо в судовому засіданні, суд приходить до наступного.

Згідно п.3 ч.1 ст.43 ЦПК України, учасники справи мають право подавати заяви та клопотання.

Відповідно до п.п. 8), 10) ч.2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста; вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Відповідно до ст.76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Згідно ч.1 ст.103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів з цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Згідно ч.3 ст.103 ЦПК України, при призначенні експертизи судом експерт або експертна установа обирається сторонами за взаємною згодою, а якщо такої згоди не досягнуто у встановлений судом строк, експерта чи експертну установу визначає суд. Суд з урахуванням обставин справи має право визначити експерта чи експертну установу самостійно. У разі необхідності може бути призначено декілька експертів для підготовки одного висновку (комісійна або комплексна експертиза).

Відповідно до ч.4 та ч.5 ст.103 ЦПК України, питання, з яких має бути проведена експертиза, що призначається судом, визначаються судом. Учасники справи мають право запропонувати суду питання, роз`яснення яких, на їхню думку, потребує висновку експерта.

Згідно ч.ч. 1, 5 ст. 263 Цивільного процесуального кодексу України, судове рішення повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим. Обґрунтованим є рішення, ухвалене на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин, на які сторони посилаються, як на підставу своїх вимог і заперечень, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 13, 43, 49, 76-81, 83, 89, 95, 103, 260, 261, 353 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Підготовче судове засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Дирекція парків», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Виконавчий комітет Черкаської міської ради, про визнання протиправною відмови та зобов`язання вчинити певні дії, відкласти на 20 лютого 2024 року на 11 годину 45 хвилин, яке провести в залі судових засідань в приміщенні Соснівського районного суду м. Черкаси за адресою: м. Черкаси, вул. Гоголя, б. 316, другий поверх, к.217.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Борєйко

Дата ухвалення рішення22.01.2024
Оприлюднено23.01.2024
Номер документу116433027
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання відмови протиправною та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —712/1148/23

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні