Ухвала
від 29.06.2023 по справі 635/1439/21
НОВОВОДОЛАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 635/1439/21

провадження № 2/631/101/23

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду

29 червня 2023 року селище міського типу Нова Водолага

Нововодолазький районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Трояновської Т. М.,

за участю секретаря судового засідання Тиндик С. М.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у залі суду цивільну справу в порядку загального позовного провадження за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , із залученням до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Служби у справах дітей Нововодолазької селищної ради Харківської області, про усунення перешкод у спілкуванні та вихованні дитини, визначення способів участі батька у вихованні дитини,

В С Т А Н О В И В:

25травня 2021року завхідним №2754/21-вх.з Харківськогорайонного суду Харківськоїобласті надійшлацивільна справаз єдинимунікальним №635/1439/21за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,із залученнямдо участіу справів якостітретьої особи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору:Служби усправах дітейНововодолазької державноїадміністрації Харківськоїобласті проусунення перешкоду спілкуванніта вихованнідитини,визначення способів участібатька увихованні дитини,в якійпозивач просить зобов`язати ОСОБА_2 , не чинити перешкоди у спілкуванні та вихованні дитини ОСОБА_3 , 2019 року народження; визначити такі способи участі ОСОБА_1 у спілкуванні та вихованні ОСОБА_3 , 2019 року народження, за наступним графіком побачень:

- щотижня в середу та четвер з 09 години 00 хвилин до 18 години 00 хвилин у

присутності матері;

- щотижня з 09 години 00 хвилин суботи до 20 години 00 хвилин неділі без

присутності матері;

- день народження ОСОБА_3 , 2019 року народження;

- щороку у літній період (червень серпень) протягом не більше ніж 14

календарних днів підряд з обов`язковим попередженням ОСОБА_2 за 15 календарних днів про місце проведення відпочинку та дозвілля;

- день народження ОСОБА_1 та дні народження близьких

родичів ОСОБА_1 за попереднім повідомленням ОСОБА_2 не менше ніж за 3 календарні дні про місце і час такого святкування.

Вищевказана справа була направлена на адресу Нововодолазького районного суду Харківської області за підсудністю відповідно до ухвали Харківського районного суду Харківської області від 08 квітня 2021 року.

Ухвалою Нововодолазького районного суду Харківської області від 26 травня 2021 року прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , із залученням до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Служби у справах дітей Нововодолазької районної державної адміністрації Харківської області, про усунення перешкод у спілкуванні та вихованні дитини, визначення способів участі батька у вихованні дитини й відкрито провадження у цивільній справі, розгляд справи вирішено здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою Нововодолазького районного суду Харківської області від 15 листопада 2021 року задоволено клопотання представника позивача адвоката Хайнацької Ганни Миколаївни та заміненотретю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору у справі з єдиним унікальним № 635/1439/21 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , із залученням до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Служби у справах дітей Нововодолазької районної державної адміністрації Харківської області, про усунення перешкод у спілкуванні та вихованні дитини, визначення способів участі батька у вихованні дитини з Служби у справах дітей Нововодолазької районної державної адміністрації Харківської області на належну третю особу Службу у справах дітей Нововодолазької селищної ради Харківської області.

Позивач, ОСОБА_1 , у підготовче судове засідання, що було призначене на 29 червня 2023 року, не з`явився, хоча про дату, час і місце розгляду справи був сповіщений завчасно відповідно до вимог статті 128 Цивільного процесуального кодексу України. Про причини своєї неявки суд не повідомив, заяви про відкладення розгляду справи або про її розгляд за його відсутності не надав, однак скористалась правом, наданим частиною 1 статті 58 Цивільного процесуального кодексу України, щодо участі у судовому процесі через представника адвоката Хайнацької Ганни Миколаївни.

У судове засідання, що було призначено на 28 червня 2023 року, представник позивача адвокат Хайнацька Г. М. також не з`явилася, проте скориставшись правом, передбаченим частиною 3 статті 211 Цивільного процесуального кодексу України, 29 червня 2023 року на адресу суду надала заяву, що була зареєстрована за вхідним № 3358/23-вх., відповідно до якої просила суд закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду, підготовче судове засідання провести без участі позивача та його представника.

Відповідач, ОСОБА_2 , у підготовче судове засідання, що було призначене на 29 червня 2023 року, не з`явилась, хоча про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлялась завчасно, відповідно до приписів Цивільного процесуального кодексу України. 27 червня 2023 року на електронну адресу суду відповідач надіслала заяву, що була зареєстрована за вхідним № ЕП-1227/23-вх., відповідно до якої просила суд справу за позовом ОСОБА_1 про усунення перешкод у спілкуванні та вихованні дитини, визначення способів участі батька у вихованні дитини закрити, так як вона та дитина на даний час перебувають за кордоном.

Уповноважений представник Служби у справах дітей Нововодолазької селищної ради Харківської області в судове засідання також не з`явився, хоча про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлялись відповідно до вимог статті 128 Цивільного процесуального кодексу України.

На адресу суду 29 червня 2023 року головний спеціаліст Служби у справах дітей Нововодолазької селищної ради Харківської області Карпенко Ірина Василівна, яка діє на підставі довіреності від 19 червня 2023 року № 02-27/1189 направила заяву, що була зареєстрована за вхідним № 3360/23-вх., відповідно доякої не заперечувала проти закриття підготовчого судового засідання та призначення справи до судового розгляду.

З цього приводу слід зазначити, що відповідно до пунктів 2 та 7 частини 2 статті 43 Цивільного процесуального кодексу України учасники справи зобов`язані сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи та виконувати інші процесуальні обов`язки, визначені законом або судом.

Положеннями частини 1 статті 223 Цивільного процесуального кодексу України визначено, що неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Крім того, згідно з частиною 3 статті 211 Цивільного процесуального кодексу України встановлено, що учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється на підставі наявних у суду матеріалів.

За таких обставин, приймаючи до уваги те, що підстав для визнання явки учасників справи обов`язковою для надання особистих пояснень не має, суд вважає за можливе розглянути питання щодо закриття підготовчого провадження у справі за їх відсутності, при цьому відповідно до частини 2 статті 247 Цивільного процесуального кодексу України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

У ході підготовки справи до судового розгляду було вирішено питання про склад осіб, які беруть участь у справі, остаточно визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу.

Відповідно до статті 197 Цивільного процесуального кодексу України, сторони не виявили бажання укласти мирову угоду або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді.

Спір між сторонами в добровільному порядку не врегульовано.

Підстав для ухвалення судового рішення в підготовчому судовому засіданні немає.

Відповідачем, відповідно до вимог статті 178 Цивільного процесуального кодексу України, було надано відзив на позовну заяву позивача.

Питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, а також про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста не вирішувались, у зв`язку із відсутністю відповідних клопотань.

Заяви та клопотань від учасників справи про забезпечення позову та про зустрічне забезпечення, а також щодо направлення судових доручень не надходило.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за можливе закрити підготовче провадження по справі та призначити справу до судового розгляду.

Для з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, належить встановити наступний порядок: заслухати сторони та дослідити письмові докази.

Враховуючи те, що справа перебуває на розгляді у суді вже тривалий час, на протязі якого сторони мали об`єктивну змогу надати суду усі наявні у них докази по справі, суд вважає за можливе закрити підготовче провадження по справі та призначити справу до судового розгляду.

Справа підлягає розгляду суддею одноособово, у відкритому судовому засіданні.

З урахуванням викладеного, керуючись статтями 189, 197, 198, 200, 260, 261 Цивільного процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

Закрити підготовчепровадження вцивільній справіза позовноюзаявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , із залученням до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Служби у справах дітей Нововодолазької селищної ради Харківської області, про усунення перешкод у спілкуванні та вихованні дитини, визначення способів участі батька у вихованні дитини.

Цивільну справу призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 09 серпня 2023 року о 11 годині 30 хвилин в приміщенні Нововодолазького районного суду Харківської області.

Про час та місце судового засідання повідомити сторін по справі.

Роз`яснити учасникам справи, що їх неявка у судове засідання за умови належного повідомлення про його дату, час і місце, не перешкоджає проведенню засідання на підставі наявних у ній даних чи доказів, крім випадків, визначених статтею 223 Цивільного процесуального кодексу України.

Звернути увагу учасників судового процесу, що відповідно до частини 3 статті 131 Цивільного процесуального кодексу України, зобов`язані повідомляти суд про причини неявки у судове засідання. У разі неповідомлення суду про причини неявки вважається, що учасники судового процесу не з`явилися в судове засідання без поважних причин.

Крім того, роз`яснити учасникам судового процесу, що згідно із приписами частини 1 та 2 статті 131 Цивільного процесуального кодексу України, вони зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження), місцезнаходження, а також про зміну номерів телефонів і факсів, адреси електронної пошти або іншої аналогічної інформації під час провадження справи. У разі відсутності такої заяви судова повістка надсилається їм на останню відому судові адресу і вважається доставленою, навіть якщо учасник судового процесу за цією адресою більше не проживає або не знаходиться. Вказане положення закону застосовуються також у разі відсутності заяви про зміну номерів телефонів і факсів, адреси електронної пошти, які учасник судового процесу повідомив суду.

Повідомити учасників справи, що інформацію щодо її розгляду, вони можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою сторінки:«http://nv.hr.court.gov.ua».

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Т. М. Трояновська

Дата ухвалення рішення29.06.2023
Оприлюднено03.07.2023
Номер документу111885084
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у спілкуванні та вихованні дитини, визначення способів участі батька у вихованні дитини

Судовий реєстр по справі —635/1439/21

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

Ухвала від 15.11.2021

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

Ухвала від 15.11.2021

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

Ухвала від 26.05.2021

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

Ухвала від 08.04.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні