Ухвала
від 22.06.2023 по справі 753/6641/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/6641/23

провадження № 2/753/4408/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"22" червня 2023 р. м. Київ

Дарницький районний суд міста Києва у складі головуючого судді Кулика С.В.,за участю секретаря судового засідання Мірошниченко І.Р., представника позивача Калько Д.О., представника третьої особи Бобошко О.П., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Фонду соціального страхування України треті особи Голова комісії з реорганізації Фонду соціального страхування України Бахматський Олександр Олександрович та Пенсійний фонд України про поновлення на роботі, стягнення вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дарницького районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , до Фонду соціального страхування України треті особи Голова комісії з реорганізації Фонду соціального страхування України Бахматський Олександр Олександрович та Пенсійний фонд України про поновлення на роботі, стягнення вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди.

Від представник позивача надійшла заява про зміну сторони у справі в порядку правонаступництва, в обґрунтування якої зазначено, що Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування» 21.09.2022 року № 2620-ІХ викладено у новій редакції Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування», прикінцевими та перехідними положеннями якого визначено припинити Фонд соціального страхування України та управління виконавчої дирекції Фонду, реорганізувавши їх шляхом приєднання до Пенсійного фонду України з 1 січня 2023 року. Пенсійний фонд України та його територіальні органи є правонаступником Фонду соціального страхування України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції Фонду та їх відділень. Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2022 року № 1442 «Питання припинення Фонду соціального страхування України та управлінь виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України» передбачено припинити з 01.01.2023 року, реорганізувавши шляхом приєднання до Пенсійного фонду України - Фонд соціального страхування України, у зв`язку з чим просить суд змінити сторону відповідача його правонаступником.

Представник позивача в судовому засіданні зазначив, що наразі внесно відомості до Єдиного державного реєстру підприємств про припинення діяльності Фонду соціального страхування України, у зв`язку з чим клопотання підтримав та просив його задовольнити та залучити в якості відповідача Пенсійний фонд України.

Представник третьої особи не заперечував проти заміни відповідача його правонаступником.

Інші учасники в судове засідання не з`явились.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

З урахування викладеного, беручи до уваги, що наразі внесено відомості до Єдиного державного реєстру підприємств про припинення діяльності Фонду соціального страхування України, враховуючи, що Пенсійний фонд України та його територіальні органи є правонаступником Фонду соціального страхування України, суд приходить до висновку, що заява є обґрунтованою і підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 55, 260, 261 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Задовольнити заяву представника позивача про заміну сторони її правонаступником.

Замінити відповідача Фонд соціального страхування України у м. Києві на його правонаступника Пенсійний фонд України у цивільній справі № 753/6641/23 за позовом ОСОБА_1 до Фонду соціального страхування України треті особи Голова комісії з реорганізації Фонду соціального страхування України Бахматський Олександр Олександрович та Пенсійний фонд України про поновлення на роботі, стягнення вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п`ятнадцяти днів з моменту її проголошення до Київського апеляційного суду.

Суддя С.В. Кулик

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення22.06.2023
Оприлюднено03.07.2023
Номер документу111895645
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них

Судовий реєстр по справі —753/6641/23

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 28.07.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 28.07.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 12.05.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні