Ухвала
від 20.06.2023 по справі 711/3692/23
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/3692/23

Провадження № 2/711/1432/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 червня 2023 суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси Скляренко В.М., розглянувши матеріали справи за позовом Дочірнього підприємства «Черкаська механізована колона» Приватного акціонерного товариства «Київсільелектро» до Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці про зобов`язання провести повторне розслідування,-

В С Т А Н О В И Л А:

Дочірнє підприємство«Черкаська механізованаколона» Приватногоакціонерного товариства«Київсільелектро»,в інтересахякого дієйого представник адвокатОрленко ВолодимирВасильович, звернувся до Придніпровського районного суду м. Черкаси із позовом до Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці про зобов`язання провести повторне розслідування, в якому просить: скасувати Акт за формою Н-1/П спеціального розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком, що стався 18.06.2022 в ДП «Черкаська мехколона» ПрАТ «Київсільелектро», складений комісією із розслідування нещасного випадку від 04.04.2023 та затверджений заступником начальника Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Мироненком Д.О. від 07.04.2023 року; зобов`язати Центральне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці провести повторне спеціальне розслідування спеціального розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком, що стався 18.06.2022 в ДП «Черкаська мехколона» ПрАТ «Київсільелектро», відповідно до вимог чинного законодавства в іншому складі, а також стягнути зЦентрального міжрегіональногоуправління Державноїслужби зпитань праціна користьДочірнього підприємства«Черкаська механізована колона» Приватного акціонерного товариства «Київсільелектро» судові витрати по справі.

За правиламицивільного процесуальногозаконодавства,позовна заяваза формоюта змістомповинна відповідати статті 175 ЦПК України. Так, у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування. Позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи. Позовна заява повинна містити: 1) найменування суду першої інстанції, до якого подається заява; 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; 3) зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються; 4) зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них; 5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; 6) відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору; 7) відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; 8) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; 9) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи; 10) підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Крім того, відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Статтею 4 Закону України«Просудовий збір» (в редакції чинній на момент подачі позову) передбачено, що за подання позовної заяви немайнового характеру юридичною особою або фізичною особою підприємцем сплачується судовий збір у розмірі 1-ого прожиткового мінімуму для працездатних осіб (2684 грн.).

Разом з тим, пунктом 10 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ «Про застосування судами законодавства про судові витрати у цивільних справах» від 17.10.2014 року № 10 визначено, що подані до суду позовні заяви чи заяви, а також зустрічні позовні заяви можуть містити кілька самостійних позовних вимог, кожна з яких є об`єктом справляння судового збору.

Виходячи з наведеного вище, за окремі вимоги має бути сплачено судовий збір окремо та у відповідному розмірі.

Ухвалою Придніпровського районного суду м. Черкаси від 20 червня 2023 року відмовлено у задоволенні клопотання представника позивача Дочірнього підприємства «Черкаська механізована колона» Приватного акціонерного товариства «Київсільелектро» - адвоката Орленка Володимира Васильовича про відстрочення сплати судового збору.

А тому, враховуючи кладене вищеви, суд приходить до висновку про залишення позову Дочірнього підприємства «Черкаська механізована колона» Приватного акціонерного товариства «Київсільелектро» до Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці про зобов`язання провести повторне розслідування без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків допущених при подачі позову, який не може перевищувати п`ять днів з дня отримання ухвали.

Враховуючи викладене вище та керуючись ст. ст. 30, 175, 177, 185, 187 ЦПК України, Законом України «Про судовий збір», суд, -

У Х В А Л И Л А:

Позовнузаяву Дочірнього підприємства «Черкаська механізована колона» Приватного акціонерного товариства «Київсільелектро» до Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці про зобов`язання провести повторне розслідування - залишити безруху.

Надати позивачу строк для усунення вказаних в мотивувальній частині ухвали недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня отримання ухвали.

Роз`яснити позиачу, що у випадку не усунення вказаних недоліків позовна заява буде визнана не поданою та йому повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складений 20.06.2023 року.

Головуючий: В.М. Скляренко

СудПридніпровський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення20.06.2023
Оприлюднено03.07.2023
Номер документу111906455
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —711/3692/23

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Скляренко В. М.

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Скляренко В. М.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Скляренко В. М.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Скляренко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні