Ухвала
від 16.10.2023 по справі 711/3692/23
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/3692/23

Провадження № 2/711/1432/23

Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 жовтня 2023 року Придніпровський районний суд м. Черкаси у складі:

головуючого - судді Скляренко В.М.

при секретарі Копаєвій Є.В.

за участі:

представника відповідача Коломієць Т.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Черкаси цивільну справу за позовом Дочірнього підприємства «Черкаська механізована колона» Приватного акціонерного товариства «Київсільелектро» до Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці про скасування акту спеціального розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком та зобов`язання провести повторне розслідування, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Придніпровського районного суду м. Черкаси знаходиться цивільна справа № 711/3692/23 за позовом Дочірнього підприємства «Черкаська механізована колона» Приватного акціонерного товариства «Київсільелектро» до Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці про скасування акту спеціального розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком та зобов`язання провести повторне розслідування.

16.10.2023 року до суду надійшла заява представника Дочірнього підприємства «Черкаська механізована колона» Приватного акціонерного товариства «Київсільелектро» адвоката Орленка В.В. від 13.10.2023 року про відмову від позову, в якій він просить провадження у справі за позовом Дочірнього підприємства «Черкаська механізована колона» Приватного акціонерного товариства «Київсільелектро» до Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці про скасування акту спеціального розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком та зобов`язання провести повторне розслідування закрити та повернути позивачу з державного бюджету 50% сплаченого судового збору при подачі позову до суду, що становить 1342 грн. Також просить вирішення даної заяви проводити за його відсутності.

В судовому засіданні представник відповідача Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Коломієць Т.В. не заперечувала проти задоволення заяви представника позивача про відмову від позову та закриття провадження.

Суд, дослідивши письмові матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 13 ЦПК України, суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Частиною 1 ст.206ЦПК України передбачено, що позивач може відмовитися від позову на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі (ч. 3 ст. 206 ЦПК України).

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Підстав для неприйняття відмови позивача Дочірнього підприємства «Черкаська механізована колона» Приватного акціонерного товариства «Київсільелектро», в особі свого адвоката Орленка В.В., від позову судом не встановлено.

Відтак, враховуючи, що відмова позивача Дочірнього підприємства «Черкаська механізована колона» Приватного акціонерного товариства «Київсільелектро» від позову до Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці про скасування акту спеціального розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком та зобов`язання провести повторне розслідування, не порушує прав та законних інтересів самого позивача, підстав для неприйняття такої відмови від позову судом не встановлено, суд приходить до висновку про закриття провадження у справі за позовом Дочірнього підприємства «Черкаська механізована колона» Приватного акціонерного товариства «Київсільелектро» до Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці про скасування акту спеціального розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком та зобов`язання провести повторне розслідування.

Щодо повернення з державного бюджету України позивачу судового збору у розмірі 50% судового збору, то суд зазначає наступне.

Частиною першою ст. 142 ЦПК України передбачено, що у разі відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті, суд у відповідній ухвалі чи рішення у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Таким чином, враховуючи, що позивачем ДП «Черкаська механізована колона» ПрАТ «Київсільелектро» при подачі позову до Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці про скасування акту спеціального розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком та зобов`язання провести повторне розслідування було сплачено судовий збір у загальному розмірі 2684 грн. 00 коп., що підтверджується квитанцією №32528798800007251849 від 03.07.2023 року, тому, на підставі ч. 1 ст. 142 ЦПК України, до повернення позивачу підлягає судовий збір у розмірі 50 відсотків від суми судового збору, сплаченого при поданні позову до суду, тобто в сумі 1342 грн. 00 коп.

На підставі викладеного вище та керуючись ст. 13, 142, п. 4 ч. 1 ст. 255, ст. 256 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Провадження у справі за позовом Дочірнього підприємства «Черкаська механізована колона» Приватного акціонерного товариства «Київсільелектро» до Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці про скасування акту спеціального розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком та зобов`язання провести повторне розслідування закрити.

Повернути Дочірньомупідприємству «Черкаськамеханізована колона»Приватного акціонерноготовариства «Київсільелектро»(ЄДРПОУ00132606)з державногобюджету 50відсотків судовогозбору,сплаченого приподанні позовудо суду(квитанція№ 32528798800007251849від 03.07.2023року),а саме1342 грн. 00 коп.

Ухвала може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Повний текст ухвали складений 16.10.2023 року.

Головуючий: В.М. Скляренко

СудПридніпровський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення16.10.2023
Оприлюднено18.10.2023
Номер документу114189513
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —711/3692/23

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Скляренко В. М.

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Скляренко В. М.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Скляренко В. М.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Скляренко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні