Ухвала
від 03.07.2023 по справі 367/5476/22
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/5476/22

Провадження по справі № 2/367/3087/2023

У Х В А Л А

Іменем України

29 червня 2023 року м. Ірпінь

Ірпінський міський суд Київської області, в складі:

головуючого судді Чернової О.В.,

за участю секретаря Шлейко В.Ю.,

розглянувши у підготовчому засіданні в місті Ірпені цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Гостомельської селищної територіальної громади в особі Гостомельської селищної військової адміністрації Бучанського району Київської області, третя особа: ОСОБА_2 , про визнання права власності за набувальною давністю, -

ВСТАНОВИВ:

23.12.2022 року позивач через свого представника адвоката Новік С.В., звернулась до суду з позовом до Гостомельської селищної територіальної громади в особі Гостомельської селищної військової адміністрації Бучанського району Київської області про визнання права власності за набувальною давністю, в якому позивач просив суд визнати за нею право власності за набувальною давністю на житловий будинок, який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 . Разом з цим просив витребувати у Ірпінської міської державної нотаріальної контори відомості про те, чи подавав хтось заяви про прийняття спадщини після померлого ОСОБА_3 , хто відмовився від спадщини, та чи складався заповіт на житловий будинок АДРЕСА_1 ; витребувати в КП «Бучанський СЦД» (код ЄДРПОУ 35095929) інформацію про те, у чиїй власності перебуває домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 , та доручити ТОВ «Центр незалежної експертної оцінки» (код ЄДРПОУ 44274941) провести грошову оцінку для визначення вартості нерухомого майна, а саме: житлового будинку АДРЕСА_1 ..

23.12.2022 року в результаті авторозподілу справа була передана судді Черновій О.В.

Ухвалою суду від 27 грудня 2022 року провадження по справі відкрито у загальному позовному провадженні та призначено підготовче засідання, витребувано запитувану позивачем інформацію.

Ухвалою суду від 26 січня 2023 року задоволено клопотання представника позивача, витребувано із Київського обласного державного нотаріального архіву копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Запитувана інформація судом отримана та долучена до матеріалів справи.

Ухвалою суду від 13 лютого 2023 року задоволено клопотання представника позивача, первісного відповідача замінено на Гостомельську селищну територіальну громаду в особі Гостомельської селищної військової адміністрації Бучанського району Київської області, підготовче засідання відкладено. Докази направлення копії ухвали разом з позовною заявою та доданими до неї документами належному відповідачу долучені до матеріалів справи.

06.03.2023 року представник позивача подав клопотання про долучення доказів, а саме Рішення Ірпінського міського суду Київської області від 01 серпня 2012 року по справі №1013/4544/2012, яким визнано за ОСОБА_4 та ОСОБА_2 право власності на спадкове майно за заповітом житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 , в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_5 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалою суду від 08.03.2023 року задоволено клопотання представника позивача, з метою встановлення належного відповідача та інших учасників справи, витребувано інформацію щодо наявності записів про смерть ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ; інформацію про місце реєстрації ОСОБА_4 та ОСОБА_2 та інформацію про зареєстрованих осіб та їх кількість за адресою: АДРЕСА_1 .

Долучено до матеріалів справи копію Рішення Ірпінського міського суду Київської області від 05 липня 2004 року по справі №2-16/2004.

Інформація про наявність актових записів про смерть ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , судом отримана та долучена до матеріалів справи.

Ухвалою суду від 29.03.2023 року задоволено клопотання представника позивача, витребувано інформацію щодо наявності записів про смерть ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та інформацію про те, в чиїй власності перебуває домоволодіння за АДРЕСА_1 .

10.04.2023 року від Ірпінського відділу ДРАЦС на виконання ухвали суду надійшов витяг з Державного реєстру актів цивільного стану про державну реєстрацію смерті ОСОБА_4 .

10 квітня 2023 року представник позивача адвокатНовік С.В.звернувся до суду з заявою про залучення ОСОБА_2 у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача.

Окрім цього представником позивача було подано заяву про витребування інформації щодо посвідчених заповітів від імені ОСОБА_4 , заведених спадкових справ та виданих свідоцтв про право на спадщину після смерті ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 ..

Ухвалою суду від 10 квітня 2023 року клопотання адвоката Новік С.В. задоволено, ОСОБА_2 залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору,на стороні відповідача, запитувану інформацію витребувано, підготовче засідання відкладено. Копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів направлено заінтересованій особі та до Ірпінської міської державної нотаріальної контори Київської області для виконання.

Запитувана інформація надійшла до суду та долучена до матеріалів справи.

03.05.2023 року представник позивача адвокат Новік С.В. подав клопотання, в якому просив витребувати із Комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації» Києво-Святошинської районної ради Київської області інформацію про те, у кого станом на 31.12.2012 року перебувало у власності домоволодіння за АДРЕСА_1 .

03.05.2023 року від ТОВ «Центр незалежної експертної оцінки» надійшов звіт про оцінку майна №18-230417-013.

Ухвалою суду від 03.05.2023 року клопотання представника позивача задоволено, витребувано запитувану інформацію, підготовче засіданні відкладено.

На виконання вказаної вище ухвали, КП «Бюро технічної інвентаризації» Києво-Святошинської районної ради Київської області повідомило суд, що інвентаризаційна справа на об`єкт нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_1 в архіві не зареєстрована, інформація щодо реєстрації права власності відсутня.

25.05.2023 року до суду надійшла заява від ОСОБА_6 , як в.о. голови Гостомельської селищної ради Бучанського району, про ознайомлення з матеріалами справи та відкладення судового засідання, в якій просив суд залучити його в якості належного представника інтересів Гостомельської селищної ради Бучанського району Київської області та допустити його до участі у судових засіданнях у даній справі.

29.05.2023 року представник позивача адвокат Новік С.В. подав клопотання, в якому просив долучити до матеріалів справи друковану копію Рішення Ірпінського міського суду Київської області від 05 липня 2004 року по справі №2-16/2004р., та клопотання про витребування з Комунального підприємства Київської обласної ради «Київське обласне бюро технічної інвентаризації» інформацію про те, у кого станом на 31.12.2012 року перебувало у власності домоволодіння за АДРЕСА_1 .

Ухвалою суду від 29.05.2023 року задоволено клопотання представника позивача. Витребувану інформацію отримано та долучено до матеріалів справи.

31.05.2023 року від представника позивача адвоката Новіка С.В. та представника Гостомельської військової адміністрації Бучанського району Київської К.Тужиліної до суду надійшли заперечення на заяву про ознайомлення з матеріалами справи та відкладення судового засідання подану 25.05.2320 р. ОСОБА_7 .

08.06.2023 року представник позивача подав заяву, в якій просив суд викликати та допитати в якості свідка гр. ОСОБА_8 , також просив витребувати інформацію про наявність чи відсутність актових записів про державну реєстрацію смерті ОСОБА_8 та інформацію про зареєстроване на даний час місце проживання останньої.

Ухвалою суду від 14.06.2023 року клопотання представника позивача задоволено. Запитувану інформацію отримано та долучено до матеріалів справи.

Разом з цим ухвалою суду від 14 червня 2023 року в задоволенні клопотання в.о. голови Гостомельської селищної ради Бучанського району Київської області Драпея Анатолія Михайловича про залучення його в якості належного представника інтересів Гостомельської селищної ради Бучанського району Київської області та допуск його до участі у судових засіданнях відмовлено.

Окрім цього представником позивача було подано клопотання про виклик та допит під час судового розгляду в якості свідків ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , та ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Позивач та її представник в підготовче засідання не з`явились. Представник позивача адвокат Новік С.В. подав заяву, в якій просив закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті, дану заяву розглядати без участі позивача та його представника.

Представник відповідача Гостомельської селищної територіальної громади в особі Гостомельської селищної військової адміністрації Бучанського району Київської області в підготовче засідання не з`явився. Про дату, час та місце підготовчого засідання повідомлений належним чином. Причини неявки суду не повідомив. Будь-яких клопотань чи заяв до суду не надано.

Третя особа ОСОБА_2 в підготовче засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив, будь-яких клопотань чи заяв не надав.

У зв`язку з неявкою у судове засідання усіх учасників справи фіксування судового засідання звукозаписувальним технічним засобом не здійснюється відповідно до ч.2ст.247 ЦПК України.

Суд, перевіривши матеріали справи, зазначає наступне.

Відповідно до ст. 189 ЦПК України завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складуучасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповіднихдоказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодногорозгляду справи по суті. Підготовче провадження починаєтьсявідкриттям провадження у справіі закінчується закриттям підготовчого засідання.

Відповідно до ст.196 ЦПК України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій.

Згідно з ч.1 ст.197 ЦПК України, підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи.

Відповідно до п.15 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.1 ст.200 ЦПК України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Згідно з п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

В підготовчому судовому засіданні встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає, інших невирішених клопотань, у тому числі, про залучення до участі у справі відповідачів, третіх осіб та інших клопотань до суду не надійшло.

В підготовчому засіданні вчинено всі необхідні підготовчі дії, підстави для відкладення підготовчого засідання відсутні.

Судом задовольняються клопотання представника позивача про виклик свідків, як для підтвердження позовних вимог, оскільки такий спосіб доказування відповідає вимогам закону та підстав для відмови у задоволенні вказаних клопотань у суду немає.

У зв`язку з викладеним, суд вважає можливим закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.196-200, 259, 260 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Гостомельської селищної територіальної громади в особі Гостомельської селищної військової адміністрації Бучанського району Київської області, третя особа: ОСОБА_2 , про визнання права власності за набувальною давністю до судового розгляду на 14 липня 2023 року о 10 год. 30 хв.

В судове засідання викликати позивача і представників сторін.

Викликати в судове засідання та допитати у якості свідків ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , та ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Прибуття до судового засідання свідків суд покладає на сторону позивача по справі, роз`яснюючи, що не прибуття без поважних причин свідка у судове засідання є підставою для зняття задоволеного даною ухвалою клопотання про його допит.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Повний текст ухвали виготовлено 03 липня 2023 року.

Суддя: О. В. Чернова

Дата ухвалення рішення03.07.2023
Оприлюднено05.07.2023
Номер документу111939820
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності за набувальною давністю

Судовий реєстр по справі —367/5476/22

Рішення від 28.12.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Кухленко Д. С.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Кухленко Д. С.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Чернова О. В.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Чернова О. В.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Чернова О. В.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Чернова О. В.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Чернова О. В.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Чернова О. В.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Чернова О. В.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Чернова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні