Ухвала
від 03.07.2023 по справі 219/5232/21
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 2/229/1398/2023

ЄУН 219/5232/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 липня 2023 р. суддя Дружківського міського суду Донецької області Лапченко О.М., розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Часовоярської міської ради Донецької області, Виробничого ремонтно житлового підприємства м. Часів Яра про визнання наказів незаконними та їх скасування, поновлення на роботі, стягнення заборгованості із заробітної плати, середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди,

встановив:

позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом, згідно якого просила визнати незаконним та скасувати розпорядження міського голови Часовоярської міської ради № 92рк від 19.04.2021 року про звільнення її з посади директора Виробничого ремонтно-житлового підприємства м.Часів Яр, визнати незаконним та скасувати наказ/розпорядження № 50к від 19.04.2021 року директора Виробничого ремонтно-житлового підприємства м. Часів Яра про припинення трудового договору за ст. 36 п.2 КЗпП України, поновити її на роботі на вказаній посаді, стягнути солідарно з відповідачів на її користь середній заробіток за час вимушеного прогулу з дня звільнення 19.04.2021 року по дату прийняття рішення судом без утримання податків і платежів, стягнути солідарно з відповідачів на її користь моральну шкоду у розмірі 50 000 грн.

Ухвалою суду від 25 травня 2021 року позовна заява прийнята до розгляду в порядку цивільного судочинства, відкрито підготовче провадження з призначенням підготовчого судового засідання.

Ухвалою Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 17 грудня 2021 року підготовче провадження закрито, призначене судове засідання по розгляду справи по суті.

Представник відповідача ОСОБА_2 надав на електронну адресу суду заяву, згідно якої просив надати можливість участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та із використанням системи відеоконференцз`язку «EASYCON».

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України встановлено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно вимог ч.ч. 4, 5 ст. 212 ЦПК України учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Таким чином, для забезпечення швидкого та ефективного розгляду справи, а також недопущення порушення розумних строків її розгляду, суд вважає за необхідне надати можливість стороні відповідача у даній справі приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу «EASYCON».

Керуючись ст.ст. 212, 260 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

клопотання представника відповідача ОСОБА_2 про проведення судового засідання у режимі відеоконференції - задовольнити.

Судове засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Часовоярської міської ради Донецької області, Виробничого ремонтно житлового підприємства м. Часів Яра про визнання наказів незаконними та їх скасування, поновлення на роботі, стягнення заборгованості із заробітної плати, середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди, призначенена 06 липня 2023 року на 12.30 годину, проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EASYCON».

Особою, яка буде приймати участь у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою інтернет сервісу «EASYCON», є представник відповідача Разборський Ігор Анатолійович, який діє в інтересах Часовоярської міської ради.

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст.212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «EASYCON», за веб-посиланням https://easycon.com.ua.

Копію ухвали надіслати представнику відповідача Разборському І.А.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя- О.М.Лапченко

Дата ухвалення рішення03.07.2023
Оприлюднено05.07.2023
Номер документу111952894
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —219/5232/21

Постанова від 06.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Рішення від 07.08.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 24.01.2022

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 17.12.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Лапченко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні