Ухвала
від 04.07.2023 по справі 382/1142/16-ц
ЯГОТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Яготинський районний суд Київської області

Справа № 382/1142/16-ц

Провадження № 2-р/382/1/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 липня 2023 року м. Яготин Бориспільського району Київської області

Суддя Яготинського районного суду Київської області Савчак С.П. розглянувши заяву старшого державного виконавця Яготинського ВДВС у Бориспільському районі Київської області ЦМУ МЮ (м. Київ) Сидоренко Олександра Васильовича про роз`яснення способу та порядку виконання рішення, -

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Яготинського районного суду Київської області від 03 травня 2018 року в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 визначено спосіб участі батька ОСОБА_1 у вихованні сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , шляхом встановлення ОСОБА_1 побачень із сином: кожну першу та третю суботу місяця з 09 годин до 13 години за місцем проживання сина ОСОБА_3 в АДРЕСА_1 ; кожну другу та четверту суботу місяця з 10 години до 12 години за місцем проживання сина ОСОБА_3 в АДРЕСА_1 чи в іншому місці, визначеному батьком за погодженням з матір`ю дитини, та спільного відпочинку разом з дитиною, за домовленістю з матір`ю дитини, протягом 21 календарного дня у літній період; за взаємною домовленістю батьків, з врахуванням віку дитини та її бажання, батьки проводять дні народження дитини, а також інші святкові дні за календарем разом із сином; в задоволенні решти позовних вимог було відмовлено.

30.06.2023 року до суду надійшла заява старшого державного виконавця Яготинського ВДВС у Бориспільському районі Київської області ЦМУ МЮ (м. Київ) Сидоренко О.В. за якою він просить роз`яснити спосіб та порядок виконання рішення в частині спільного відпочинку разом з дитиною, за домовленістю з матір`ю дитини, протягом 21 календарного дня у літній період, а саме: зазначивши конкретну дату спільного відпочинку разом з дитиною протягом 21 календарного дня у літній період, оскільки під час виконання виконавчого листа виданого відповідно до вищезазначеного рішення суду до відділу надійшли заяви від сторін виконавчого провадження з яких вбачається, що сторони не дійшли згоди щодо спільного відпочинку разом з дитиною, за домовленістю з матір`ю дитини, протягом 21 календарного дня у літній період.

Відповідно до ч. 1ст. 5 Закону України «Про виконавче провадження»примусове виконання рішень покладається на органи державної виконавчої служби (державних виконавців) та у передбачених цим Законом випадках на приватних виконавців, правовий статус та організація діяльності яких встановлюютьсяЗаконом України «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів».

Відповідно до п. 10 ч. 3 ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження» виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право, зокрема звертатися до суду або органу, який видав виконавчий документ, із заявою (поданням) про роз`яснення рішення, про видачу дубліката виконавчого документа у випадках, передбачених цим Законом, до суду, який видав виконавчий документ, - із заявою (поданням) про встановлення чи зміну порядку і способу виконання рішення, про відстрочку чи розстрочку виконання рішення.

Відповідно до ч. 1 ст. 271 ЦПК України за заявоюучасників справи,державного виконавця,приватного виконавцясуд роз`яснюєсудове рішення,яке набралозаконної сили,не змінюючизмісту судовогорішення.

Поняття «спосіб» і «порядок» виконання судового рішення мають спеціальне значення, яке реалізується у виконавчому провадженні. Вони означають послідовність і зміст вчинення виконавчих дій державним/приватним виконавцем на виконання рішення суду.

При роз`ясненні судового рішення не може ставитися питання про зміну рішення, про внесення до нього нових даних або про роз`яснення мотивів прийняття рішення, в тому числі роз`яснення способу та порядку його виконання.

Звернення до суду з заявою про роз`яснення способу та порядку виконання рішення суду ЦПК України не передбачено, а тому заява старшого державного виконавця Яготинського ВДВС у Бориспільському районі Київської області ЦМУ МЮ (м. Київ) Сидоренко О.В. не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

В даному випадку, оскільки ЦПК України не містить наслідків подання заяви про роз`яснення способу і порядку виконання рішення суду, а тому суддя відповідно до ч. 9 ст. 10 ЦПК України застосовує наслідки визначені п. 1 ч. 1 ст. 186 ЦПК України щодо подання відповідних заяв.

Керуючись ст. 258-261, 271, 351-355, 435, ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Відмовити старшому державному виконавцю Яготинського ВДВС у Бориспільському районі Київської області ЦМУ МЮ (м. Київ) Сидоренко Олександру Васильовичу в розгляді заяви про роз`яснення способу та порядку виконання рішення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

На ухвалу може бути подано апеляційна скарга безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення (ухвали).

Повна ухвала складена та підписана 04.07.2023 року.

Суддя Савчак С. П.

СудЯготинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення04.07.2023
Оприлюднено05.07.2023
Номер документу111956786
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про роз’яснення судового рішення

Судовий реєстр по справі —382/1142/16-ц

Ухвала від 14.10.2024

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Нарольський М. М.

Ухвала від 14.10.2024

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Нарольський М. М.

Ухвала від 23.09.2024

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Нарольський М. М.

Ухвала від 16.09.2024

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Нарольський М. М.

Ухвала від 12.09.2024

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Кисіль О. А.

Ухвала від 28.07.2023

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Нарольський М. М.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Савчак С. П.

Ухвала від 13.10.2022

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Кисіль О. А.

Ухвала від 13.10.2022

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Кисіль О. А.

Ухвала від 16.08.2022

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Кисіль О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні