Ухвала
від 12.09.2024 по справі 382/1142/16-ц
ЯГОТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Яготинський районнийсуд Київськоїобласті

ун. № 382/1142/16-ц

пр. № 6/382/64/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 вересня 2024 року Суддя Яготинського районного суду Київської області Кисіль О.А. розглянувши клопотання ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Яготинського районного суду Київської області перебуває заява старшого державного виконавця Яготинського відділу державної виконавчої служби у Бориспільському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) Сидоренко Олександра Васильовича про зміну способу та порядку виконання рішення.

ОСОБА_1 направив на адресу суду заяву про проведення розгляду справи в режимі відеоконференції, поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів (через використання системи відеоконференцзв`язку ВКЗ), враховуючи запровадження воєнного стану і небезпеки для життя, та віддаленність місця проживання.

Відповідно до ч. 2 ст. 212 ЦПК України, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відоконференції поза межами приміщення не пізніше ніж за 5 днів до судового засідання.

Відповідно до ч. 3 ст. 212 ЦПК України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України, та Рекомендації Ради суддів України від 02.03.2022 року під час дії воєнного стану в Україні учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеномуЗаконом України"Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

За змістом ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду затверджено наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23.04.2020 року.

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду,переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи,що ОСОБА_1 не маєможливості з`явитисьв судовезасідання доЯготинського районногосуду Київськоїобласті,однак вінзацікавлений втому,щоб судовезасідання відбулосяза йогоприсутності,суд приходитьдо висновку,що судові засіданняв данійсправі необхіднопроводити врежимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власного технічного засобу.

Керуючись ст. ст. 212,258,259,260,261 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власного технічного засобу по справі за заявою старшого державного виконавця Яготинського відділу державної виконавчої служби у Бориспільському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) Сидоренко Олександра Васильовича про зміну способу та порядку виконання рішення- задоволити.

Надати можливість ОСОБА_1 брати участь в судових засіданнях по справі за заявою старшого державноговиконавця Яготинськоговідділу державноївиконавчої службиу Бориспільськомурайоні Київськоїобласті Центральногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Київ)Сидоренко ОлександраВасильовича прозміну способута порядкувиконання рішення в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Роз`яснити ОСОБА_1 , що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку ВКЗ за веб-посиланням https://vkz.court.gov.ua згідно із наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 року № 196 Про затвердження порядку роботи з технічними засобами відеокеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяКисіль О. А.

СудЯготинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення12.09.2024
Оприлюднено13.09.2024
Номер документу121555863
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —382/1142/16-ц

Ухвала від 14.10.2024

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Нарольський М. М.

Ухвала від 14.10.2024

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Нарольський М. М.

Ухвала від 23.09.2024

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Нарольський М. М.

Ухвала від 16.09.2024

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Нарольський М. М.

Ухвала від 12.09.2024

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Кисіль О. А.

Ухвала від 28.07.2023

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Нарольський М. М.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Савчак С. П.

Ухвала від 13.10.2022

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Кисіль О. А.

Ухвала від 13.10.2022

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Кисіль О. А.

Ухвала від 16.08.2022

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Кисіль О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні