Ухвала
від 04.07.2023 по справі 617/841/21
МАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Машівський районний суд Полтавської області

Справа № 617/841/21

Номер провадження 2/948/493/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04.07.2023 Машівський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді Кравець С.В.,

за участю секретаря Порохні І.І.,

розглянувши заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Якубенко Юлії Вікторівни та заяву представника відповідача ТОВ «Сантагро» - адвоката Харченка Костянтина Сергійовича про проведення судових засідань у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Сантагро» про стягнення заборгованості зі сплати орендної плати за користування земельною ділянкою в режимі відеоконференції

в с т а н о в и в :

у листопаді 2022 року до Машівського районного суду з Вовчанського районного суду Харківської області надійшла вказана цивільна справа, яку відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями було визначено судді Шинкарчуку Я.А.

За ухвалою суду від 01.12.2022 р. дану справу прийнято до провадження та призначено судове засідання, яке неодноразово відкладалось.

В подальшому, відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями дану справу було визначено для розгляду судді Кравець С.В., у зв`язку з звільненням у відставку судді ОСОБА_2 .

Як вбачається з матеріалів справи, 27.04.2022 р. від представника відповідача ТОВ «Сантагро» - адвоката Харченка К.С. надійшла заява, у якій він просить розгляд даної справи проводити в режимі відеоконференції поза приміщенням суду з використанням його власних технічних засобів, за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення ВКЗ, за його участю, оскільки він не має можливості прибути до зали судових засідань Машівського районного суду Полтавської області, для особистої участі у судовому засіданні та зважаючи на значну відстань між його робочою адресою та адресою місця знаходження суду, вважає за можливе проводити судові засідання з розгляду даної справи в режимі відеоконференції.

Крім цього, 09.06.2023 р. від представника позивача ОСОБА_1 адвоката Якубенка Ю.В. надійшла заява, у якій вона просить надати їй можливість участі у судовому засіданні у даній справі призначеному на 14 год. 00 хв. 14 червня 2023 р. та усіх наступних судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, за допомогою підсистеми відеокнференцзв`язку ЄСІТС системи vkz.court.gov.ua, у зв`язку з дією військового стану на території України та тим, що вона територіально перебуває в іншому населеному пункті.

За змістом ч.ч. 1-5 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

На даний час на всій території України введено військовий стан з 24.02.2022 р., який діє і зараз.

Відповідно до Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи затвердженого Рішенням Вищої ради правосуддя від 17 серпня 2021 року №1845/0/15-21, з 05 жовтня 2021 року офіційно функціонують три окремі підсистеми (модулі) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі ЄСІТС): «Електронний кабінет»; «Електронний суд» та підсистема відеоконференцзв`язку.

Відповідно до п.45 ч.3 розділу 3 вищевказаного положення підсистема відеоконференцзв`язку забезпечує учасникам справи можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою свого Електронного кабінету та власних технічних засобів.

У Машівському районному суді Полтавської області є можливість забезпечення участі учасників справи в режимі відеоконференції в ЄСІТС підсистемі відеоконференцзв`язку та з допомогою Інтернет ресурсу https:vkz.court.gov.ua.

Отже, з огляду на викладене та територіальну віддаленість місцезнаходження представника позивача та відповідача, введення на території України військового стану, суд вважає, що заяви адвокатів про проведення відеоконференції слід задовольнити та проводити розгляд справи за участю представника позивача та відповідача в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів.

На підставі викладеного, керуючись ст. 212 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

заяви представника позивача ОСОБА_1 адвоката Якубенко Юлії Вікторівни та представника відповідача ТОВ «Сантагро» - адвоката Харченка Костянтина Сергійовича про проведення судових засідань у даній справі в режимі відеоконференції задовольнити.

Забезпечити проведення судового засідання призначеного о 10 год. 00 хв. 29 серпня 2023 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Сантагро» про стягнення заборгованості зі сплати орендної плати за користування земельною ділянкою - в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів, за участю представника позивача ОСОБА_1 адвоката Якубенко Юлії Вікторівни та представника відповідача ТОВ «Сантагро» - адвоката Харченка Костянтина Сергійовича, яким направити копію цієї ухвали.

Роз`яснити заявникам, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя С.В.Кравець

СудМашівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення04.07.2023
Оприлюднено06.07.2023
Номер документу111966438
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них оренди

Судовий реєстр по справі —617/841/21

Рішення від 29.08.2023

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

Рішення від 29.08.2023

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

Ухвала від 22.02.2023

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Шинкарчук Я. А.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Шинкарчук Я. А.

Ухвала від 01.12.2022

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Шинкарчук Я. А.

Ухвала від 06.07.2021

Цивільне

Вовчанський районний суд Харківської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 07.06.2021

Цивільне

Вовчанський районний суд Харківської області

Сербіненко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні