Ухвала
від 01.07.2023 по справі 686/17084/23
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/17084/23

Провадження № 1-кс/686/5665/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 липня 2023 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Хмельницькому клопотання слідчого відділення розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого відділу Хмельницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду, у кримінальному провадженні № 12023243000002334,

ВСТАНОВИВ:

01.07.2023 року слідчий відділення розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого відділу Хмельницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням, яке погоджено процесуальним прокурором у кримінальному провадженні ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення огляду який був здійснений згідно правил КПК, 30.06.2023 слідчим ВРЗСТ СВ Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_5 , огляд автомобіля «VAZ 21011», д.н.з. НОМЕР_1 , який на момент огляду знаходився на проїзній частині вулиць Київська та Старомлинська в м. Старокостянтинів, Хмельницького району, Хмельницької області.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, наполягав на його задоволенні.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження прихожу до наступних висновків.

Встановлено, що у провадженні слідчого відділу Хмельницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області перебувають матеріали досудового розслідування кримінального провадження №12023243000002334, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 30.06.2023, за ознаками вчинення кримінального правопорушення за ч.1 ст. 286-1 КК України.

Встановлено,що 30червня 2023року о14год.38хв.в м.Старокостянтинів Хмельницькогорайону,водій ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,солдат,гранатометник відділенняохорони,взводу охорони,роти охорони,батальйону охорониВЧ НОМЕР_2 ,керуючи автомобілеммарки «VAZ21011»,д.н.з. НОМЕР_1 ,в станіалкогольного сп`яніння,рухаючись повул.Київська,здійснюючи поворотна вул.Старомлинська,допустив зіткненняз автомобілеммарки «CitroenС4»д.н.з. НОМЕР_3 ,під керуванням ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ,який рухавсяпо вул.Старомлинська в зустрічному напрямку. Внаслідок ДТП водій автомобіля марки «Citroen С4» д.н.з. НОМЕР_3 ОСОБА_7 отримав тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому шийного відділу хребта, верхньої щелепи, виличної кістки, госпіталізований до травматологічного відділення КНП Старокостянтинівської БПЛ.

Дане кримінальне правопорушення 30.06.2023 зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань під №12023243000002334, правова кваліфікація правопорушення ч. 1 ст. 286-1 КК України.

30.06.2023 за адресою: Хмельницька область, Хмельницький район, м. Старокостянтинів на перехресті вулиць Київська та Старомлинська, за добровільною згодою користувача автомобіля «VAZ 21011», д.н.з. НОМЕР_1 , підозрюваного ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_3 , було проведено огляд вищезазначеного автомобіля, під час якого за допомогою стерильних марлевих відрізків, змочених дистильованою водою, взято змиви з поверхні ручки передніх лівих дверей, з поверхні керма автомобіля, з поверхні ручки коробки передач, з поверхні ручки ручного гальма та контрольний змив, які в подальшому були поміщені до паперових конвертів, опечатано та вилучено.

У зв`язку із зазначеними вище обставинами, слідчим, у відповідності до ст. 237 КПК України, з дозволу власника та користувача було проведено огляд автомобілямарки«VAZ 21011», д.н.з. НОМЕР_1 , який на момент огляду знаходився на проїзній частині вм. Старокостянтинів на перехресті вулиць Київська та Старомлинська, пошуку та вилученнязмивів з салону автомобіля, які можуть бути використані як доказ, для встановлення об`єктивної істини у кримінальному провадженні.

У зв`язку із тим, що необхідність у проведенні вказаного огляду виникла негайно, та оскільки існувала реальна загроза знищення, чи переховування речових доказів, вказаний огляд було проведено до постановлення ухвали суду в порядку ст. 233 КПК України.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст.233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Згідно ст. 237 КПК України, - зметою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей, документів та комп`ютерних даних. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Частиною 3 цієї статті визначено, що для участі в огляді може бути запрошений потерпілий, підозрюваний, захисник, законний представник та інші учасники кримінального провадження. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів.

Відповідно доч.7ст.237КПК України,при оглядіслідчий,прокурор абоза їхдорученням залученийспеціаліст маєправо проводитивимірювання,фотографування,звуко-чивідеозапис,складати планиі схеми,виготовляти графічнізображення оглянутогомісця чиокремих речей,виготовляти відбиткита зліпки,оглядати івилучати речіі документи,які маютьзначення длякримінального провадження.

З огляду на зібрані під час досудового розслідування матеріали та враховуючи обставини, зазначені у клопотанні і озвучені в судовому засіданні слідчим, вважаю, що здобутої органом досудового розслідування інформації достатньо для прийняття рішення про необхідність надання дозволу на проведення огляду.

Керуючись ст.ст. 233, 234, 235, 237 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведений 30.06.2023 слідчим ВРЗСТ СВ Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій ОСОБА_8 , огляд автомобіля«VAZ 21011», д.н.з. НОМЕР_1 , який на момент огляду знаходився на проїзній частині вулиць Київська та Старомлинська в м. Старокостянтинів, Хмельницького району, Хмельницької області..

Ухвала діє по 29 липня 2023 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Хмельницького

міськрайонного суду ОСОБА_1

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення01.07.2023
Оприлюднено06.07.2023
Номер документу111985647
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —686/17084/23

Ухвала від 13.07.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 04.07.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 01.07.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Приступа Д. І.

Ухвала від 01.07.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Приступа Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні