Ухвала
від 13.07.2023 по справі 686/17084/23
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/17084/23

Провадження № 1-кс/686/5998/23

УХВАЛА

Іменем України

13 липня 2023 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого ВРЗСТ СВ ХРУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 погодженого з прокурором, про тимчасовий доступ до документів, у кримінальному провадженні № 12023243000002334 від 30.06.2023 року,

ВСТАНОВИВ:

13.07.2023 року слідчий ВРЗСТ СВ ХРУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області з клопотанням, погодженим з прокурором Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ХОР за адресою: АДРЕСА_1 .

В обґрунтування даного клопотання слідчим зазначено, що 30 червня 2023 року о 14 год. 38 хв. в м. Старокостянтинів Хмельницького району, водій ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , житель с. Перекіп Валківського району Харківської області, солдат, гранатометник відділення охорони, взводу охорони, роти охорони, батальйону охорони ВЧ НОМЕР_1 , керуючи автомобілем марки «VAZ 21011», д.н.з. НОМЕР_2 , в стані алкогольного сп`яніння, рухаючись по вул. Київська, здійснюючи поворот на вул. Старомлинську, допустив зіткнення з автомобілем марки «Citroen С4» д.н.з. НОМЕР_3 , під керуванням ОСОБА_6 1968 р.н., який рухався по вул. Старомлинській в зустрічному напрямку.

Внаслідок ДТП водій автомобіля марки «Citroen С4» д.н.з. НОМЕР_3 ОСОБА_6 отримав тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому шийного відділу хребта, верхньої щелепи, виличної кістки, госпіталізований до травматологічного відділення ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Дане кримінальне правопорушення 30.06.2023 зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань під №12023243000002334, правова кваліфікація правопорушення ч. 1 ст. 286-1 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що потерпілий ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , внаслідок дорожньо-транспортної пригоди був доставлений та госпіталізований в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Хмельницької обласної ради.

Відповідно до інструкції щодо заповнення форми первинної облікової документації №003/о (Медична картка стаціонарного хворого), затвердженої Наказом міністерства охорони здоров`я України №110 від 14.02.2012 та зареєстрованій в Міністерстві юстиції України за № 662/20975 від 28.04.2012, форма № 003/о (медична картка стаціонарного хворого) ведеться з метою контролю належної організації лікувально-діагностичного процесу та використовується для надання матеріалів за запитами (правоохоронних органів, суду тощо) а також на підставі даних форми № 003/о (медичної картки стаціонарного хворого) лікуючий лікар заповнює форму№ 066/о, після чого форма № 003/о передається в кабінет статистики для обробки, а потім до архіву закладу охорони здоров`я.

З огляду на вище вказане, медична картка стаціонарного хворого потерпілого ОСОБА_6 перебуває у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Хмельницької обласної ради.

Згідно пп. 1, 2 ч. 2 ст. 242 КПК України «Підстави проведення експертиз», слідчий або прокурор зобов`язані забезпечити проведення експертизи щодо встановлення причини смерті, встановлення тяжкості та характеру тілесних ушкоджень.

Відповідно до п. 4.4. «Правил судово-медичного визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень», Затверджених наказом МОЗ України №6 від 17.01.1995р. «Про розвиток та вдосконалення судово-медичної служби України» при проведенні судово-медичної експертизи експерт повинен використовувати оригінали медичних документів. У виняткових випадках дозволяється використання копій і виписок, за умови відображення в останніх вичерпних відомостей про ушкодження та їх клінічний перебіг. Ці документи мають бути засвідчені підписом лікаря і печаткою лікувального закладу.

Згідно ч.1 ст.84 КПК України доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Відповідно до ч.1 ст.86 КПК України доказ визнається допустимим, якщо він отриманий у порядку, встановленому цим Кодексом.

Згідно п.1 ч.1 ст. 91 у кримінальному провадженні підлягають доказуванню:

1) подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення);

Відповідно до ч. 1 ст. 92 КПК України обов`язок доказування обставин, передбаченихстаттею 91 цього Кодексу, за винятком випадків, передбаченихчастиною другоюцієї статті, покладається на слідчого, прокурора та, в установлених цим Кодексом випадках, - на потерпілого.

Також, згідно ч. 2 ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Враховуючи вище викладене, для встановлення об`єктивної істини в кримінальному провадженні (справі), повному та всебічному розслідуванні кримінального правопорушення, необхідності проведенні судово-медичної експертизи потерпілого ОСОБА_6 для встановлення тяжкості тахарактеру тілеснихушкоджень отриманихостаннім внаслідокдорожньо-транспортноїпригоди, виникла необхідність у тимчасовому доступі до медичної картки стаціонарного хворого гр. ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Слідчий в судове засідання не з`явився, проте зазначив, що просить розглянути клопотання за його відсутності та задоволити його вимоги.

Вивчивши надані матеріали, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Слідчим наведено підстави, передбачені ч.2, 5 ст.163 КПК України, зокрема, що документи, доступ до яких просить надати слідчий, в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можуть бути використані як доказ в кримінальному провадженні, існує загроза знищення вказаних документів, тому слідчий суддя розглядає клопотання слідчого без виклику представників осіб, у володінні яких знаходяться документи.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, є всі підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, в зв`язку з чим клопотання слідчого підлягає задоволенню, оскільки іншими способами встановити та довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

Керуючись ст.ст.163, 164 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Надати слідчому ВРЗСТ СВ Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ у кримінальному провадженні №12023243000002334 від 30.06.2023 року до медичної картки стаціонарного хворого гр. ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Посадовим та службовим особам КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ХОР за адресою: АДРЕСА_1 забезпечити тимчасовий доступ до вищезазначених документів з можливістю їх вилучення.

Ухвала діє по 25.08.2023 року.

Відповідно до ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення13.07.2023
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу112256350
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —686/17084/23

Ухвала від 13.07.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 04.07.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 01.07.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Приступа Д. І.

Ухвала від 01.07.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Приступа Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні