Ухвала
від 05.07.2023 по справі 686/5348/23
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/5348/23

Провадження № 1-кп/686/786/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 липня 2023 року м. Хмельницький

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

з участю: секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

розглядаючи увідкритому судовомузасіданні в залі суду в місті Хмельницькому кримінальну справу про обвинувачення ОСОБА_4 за ч. 4 ст. 185 КК України,

встановив:

ОСОБА_4 обвинувачується увчиненні злочину,передбаченого ч.4ст.185 КК України(таємному викраденні чужого майна (крадіжці), вчиненому в умовах воєнного стану).

Під час досудового розслідування кримінального провадження запобіжний захід відносно обвинуваченого ОСОБА_4 не застосовувався, згідно зі ст. 42 КПК України на нього покладено обов`язок прибувати до суду за першою вимогою.

Незважаючи наце,обвинувачений ОСОБА_4 ,який неодноразовоналежним чиномповідомлявся промісце тачас розглядусправи,не прибувза викликомсуду усудове засіданняі неповідомив суду причини своєї неявки. За даними рапортів працівників поліції та поштових повідомлень за місцем проживання ОСОБА_4 відсутній і місце його знаходження не відоме.

Тобто обвинувачений ОСОБА_4 ухилився від суду.

Прокурор заявив клопотання про оголошення обвинуваченого ОСОБА_4 в розшук, застосування до останнього запобіжного заходу у виді тримання під вартою та про надання дозволу на його затримання з метою приводу для участі в розгляді такого клопотання, посилаючись на те, що ОСОБА_4 обвинувачується у вчиненні злочину, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до восьми років, за останнім місцем проживання він відсутній та переховується від суду.

Заслухавши прокурора, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку клопотання прокурора задовольнити, надати дозвіл на затримання обвинуваченого ОСОБА_4 з метою його приводу для участі в розгляді клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою, з наступних підстав.

Так, обвинувачений ОСОБА_4 порушив покладений на нього кримінальним процесуальним законом (ст. 42 КПК України) обов`язок, а саме не з`явився в судове засідання, не повідомивши причину своєї неявки, за місцем проживання відсутній, про зміну такого місця суд не повідомив, таким чином ухилився від суду, а тому у відповідності до ст. 335 КПК України останнього слід оголосити в розшук, а судове провадження до розшуку зупинити.

Враховуючи, що відповідно до вимог ст. 193 КПК України розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу здійснюється за участю обвинуваченого, тому вирішення цього питання у відсутності обвинуваченого ОСОБА_4 є неможливим. Разом з тим, у відповідності до ст. 189 КПК України слід надати дозвіл на його затримання з метою приводу для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу, адже ОСОБА_4 обвинувачується у вчиненні тяжкого злочину, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до восьми років, порушив покладений на нього кримінальним процесуальним законом обов`язок та переховується від суду.

Керуючись ст.ст. 183, 189, 190, 193, 335 КПК України,

ухвалив:

Клопотання прокурора задовольнити.

Обвинуваченого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Городок Хмельницької області, громадянина України, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , паспорт серії № НОМЕР_1 , виданий 10.01.2022, орган видачі 6817, код НОМЕР_2 , останнє відоме місце проживання: АДРЕСА_2 , який обвинувачується у вчинені злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України, оголосити в розшук.

Організацію виконання ухвали суду в частині розшуку обвинуваченого доручити керівнику Окружної прокуратуриміста Хмельницького.

Надати дозвіл на затримання обвинуваченого ОСОБА_4 з метою його приводу до суду для участі в розгляді клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу.

Строк дії ухвали в частині надання дозволу на затримання - до моменту фактичного затримання обвинуваченого.

До розшуку обвинуваченого судове провадження зупинити.

Копію ухвалидля виконаннянадіслати керівникуОкружної прокуратуриміста Хмельницькогота начальникуХмельницького районногоуправління поліціїГУНП в Хмельницькій області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення05.07.2023
Оприлюднено06.07.2023
Номер документу111985671
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —686/5348/23

Вирок від 26.12.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Піндрак О. О.

Ухвала від 08.11.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Піндрак О. О.

Ухвала від 30.08.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Піндрак О. О.

Ухвала від 30.08.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Піндрак О. О.

Ухвала від 30.08.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Піндрак О. О.

Ухвала від 05.07.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Піндрак О. О.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Піндрак О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні