Ухвала
від 30.08.2023 по справі 686/5348/23
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/5348/23

Провадження № 1-кп/686/786/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 серпня 2023 року м. Хмельницький

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

з участю: секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

захисника ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Хмельницькому кримінальну справу про обвинувачення ОСОБА_5 за ч. 4 ст. 185 КК України,

встановив:

Прокурор заявив клопотання про застосування до обвинуваченого ОСОБА_5 запобіжного заходу у виді тримання під вартою, посилаючись на те, що останній раніше неодноразово судимий, не має стійких соціальних зв`язків та місця роботи (джерела доходів), обвинувачується у вчиненні злочину, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до восьми років, без поважних причин не з`являвся в судові засідання, ухилявся від суду з метою уникнення кримінальної відповідальності, може вчинити інше кримінальне правопорушення.

Заслухавши учасників судового провадження, дослідивши матеріали справи, суд проходить до висновку клопотання прокурора задовольнити частково, виходячи із наступного.

Згідно з ч.ч. 1, 4 ст. 194 КПК України під час розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу суд зобов`язаний встановити, чи доводять надані сторонами кримінального провадження докази обставини, які свідчать про:

1) наявність обґрунтованої підозри у вчиненні підозрюваним, обвинуваченим кримінального правопорушення;

2) наявність достатніх підстав вважати, що існує хоча б один із ризиків, передбачених статтею 177 цього Кодексу, і на які вказує слідчий, прокурор;

3) недостатність застосування більш м`яких запобіжних заходів для запобігання ризику або ризикам, зазначеним у клопотанні.

Якщо при розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу прокурор доведе обставини, передбачені пунктами 1 та 2 частини першої цієї статті, але не доведе обставини, передбачені пунктом 3 частини першої цієї статті, слідчий суддя, суд має право застосувати більш м`який запобіжний захід, ніж той, який зазначений у клопотанні, а також покласти на підозрюваного, обвинуваченого обов`язки, передбачені частинами п`ятою та шостою цієї статті, необхідність покладення яких встановлена з наведеного прокурором обґрунтування клопотання.

Враховуючи, що прокурором доведені обставини, передбачені пунктами 1 та 2 частини першої ст. 194 КПК України, але не доведено обставини, передбачені пунктом 3 частини першої цієї статті, суд дійшов висновку застосувати відносно обвинуваченого ОСОБА_5 більш м`який запобіжний захід, ніж той, який зазначений у клопотанні, а саме у виді особистого зобов`язання, а також покласти на обвинуваченого обов`язки, передбачені ч. 5 ст. 194 КПК України, необхідність покладення яких встановлена з наведеного прокурором обґрунтування клопотання.

Керуючись ст.ст. 176-179, 193-194 КПК України,

ухвалив:

Клопотання прокурора задовольнити частково.

Застосувати до обвинуваченого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжний захід у виді особистого зобов`язання, яке полягає в обов`язку обвинуваченого виконувати наступні обов`язки, передбачені ст. 194 КПК України:

1)прибувати до суду за кожною вимогою;

2)повідомляти суд про зміну свого місця проживання;

3)не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу суду;

4)утриматися від спілкування зі свідками у цьому кримінальному провадженні;

5)здати на зберігання у відповідний орган державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд за межі України (в разі їх наявності).

Роз`яснити обвинуваченому ОСОБА_5 , що у разі невиконання покладених на нього обов`язків до нього може бути застосований більш жорсткий запобіжний захід і на нього може бути накладеного грошове стягнення в розмірі від 0,25 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб до 2 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Контроль за виконанням особистого зобов`язання покласти на прокурора.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення і оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення, передбачене ч. 1 ст. 392 КПК України.

Суддя:

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення30.08.2023
Оприлюднено31.08.2023
Номер документу113106326
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —686/5348/23

Вирок від 26.12.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Піндрак О. О.

Ухвала від 08.11.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Піндрак О. О.

Ухвала від 30.08.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Піндрак О. О.

Ухвала від 30.08.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Піндрак О. О.

Ухвала від 30.08.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Піндрак О. О.

Ухвала від 05.07.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Піндрак О. О.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Піндрак О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні