Ухвала
від 05.07.2023 по справі 695/594/23
ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 695/594/23

номер провадження 2/695/602/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 липня 2023 рокум. Золотоноша

Суддя Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області А.В. Ватажок-Сташинська, розглянувши клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Огороднього Андрія Борисовича про участь у судовому засіданні у справі №695/594/23 за позовом ОСОБА_2 до Зорівської сільської ради Золотоніського району Черкаської області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору приватний нотаріус Золотоніського районного нотаріального округу Шипович Я.І. про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом в режимі відеоконференції з приміщення Соснівського районного суду м. Черкаси,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області перебуває цивільна справа №695/594/23 за позовом ОСОБА_2 до Зорівської сільської ради Золотоніського району Черкаської області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору приватний нотаріус Золотоніського районного нотаріального округу Шипович Я.І. про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом.

Судове засідання у справі призначено на 11.07.2023 о 09 год 30 хв.

04 липня 2023 року до суду від представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Огороднього Андрія Борисовича надійшло клопотання про участь в судовому засіданні, яке призначено на 11.07.2023 в режимі відеоконференції з приміщення Соснівського районного суду м. Черкаси.

Дослідивши матеріали справи суд прийшов до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно з ч. 7 ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Відповідно до ч. 1 та ч. 2 ст. 212 Цивільного процесуального кодексу України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника відповідача та провести судове засідання в режимі відеоконференції, з урахуванням технічних можливостей у суді.

Керуючись ст. ст.212, 260, 261 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Огороднього Андрія Борисовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з приміщення Соснівського районного суду м. Черкаси задовольнити.

Судове засідання у справі №695/594/23 за позовом ОСОБА_2 до Зорівської сільської ради Золотоніського району Черкаської області, ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом, яке призначене на 11.07.2023 о 09 годин 30 хвилин за участі представника ОСОБА_1 адвоката Огороднього Андрія Борисовича провести в режимі відеоконференції з приміщення Соснівського районного суду м. Черкаси.

Доручити Соснівському районному суду м. Черкаси (м. Черкаси, вул. Гоголя, 316) забезпечити 11.07.2023 проведення судового засідання в цивільній справі № 695/594/23 в режимі відеоконференції за участю представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Огороднього Андрія Борисовича.

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області доручає відповідальній службовій особі Соснівського районного суду м. Черкаси перевірити документи, що посвідчують особу представника відповідача та перебувати поряд з ним до закінчення судового засідання.

Учасникам судового засідання має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені ЦПК України.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів.

Відповідно до ч. 8 ст. 212 ЦПК України копію даної ухвали направити представнику відповідача ОСОБА_1 адвокату Огородньому Андрію Борисовичу та Соснівському районному суду м. Черкаси на електронні адреси.

Інформацію щодо справи, що розглядається учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет веб-адреса сторінки: http://court.gov.ua.

Ухвала суду оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя А.В. Ватажок-Сташинська

СудЗолотоніський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення05.07.2023
Оприлюднено06.07.2023
Номер документу111988016
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —695/594/23

Постанова від 28.02.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Постанова від 28.02.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Рішення від 21.11.2023

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ватажок-Сташинська А. В.

Рішення від 21.11.2023

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ватажок-Сташинська А. В.

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ватажок-Сташинська А. В.

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ватажок-Сташинська А. В.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ватажок-Сташинська А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні