Ухвала
від 16.06.2023 по справі 503/447/23
КОДИМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 503/447/23

Провадження № 2/503/241/23

УХВАЛА

16 червня 2023 року м. Кодима

Суддя Кодимського районного суду Одеської області Вороненко Д.В. дослідивши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Кодимський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про оспорювання батьківства,

встановив:

В провадженні суду перебуває вище вказана справа, в якій завершено підготовче провадження та призначено судовий розгляд по суті.

При цьому, судом встановлено, що 09.06.2023 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань було внесено запис державну реєстрацію припинення юридичної особи Кодимський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), який мав ідентифікаційний код юридичної особи: 23212390.

Відповідно до ч.1 і 3 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно ч.5 ст. 53 ЦПК України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

В свою чергу, згідно ч.1-2 ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Ураховуючи вище викладене суд вважає за необхідне залучити до участі у даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, найбільш територіально наближений орган державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Балтський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), який має ідентифікаційний код юридичної особи: 23212302.

Керуючись ст. 53, 55, 258-261 ЦПК України, суд

постановив:

Залучити Балтський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану уПодільському районіОдеської областіПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Одеса),який маєідентифікаційний кодюридичної особи:23212302,в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , про оспорювання батьківства.

Про що повідомити Балтський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), який знаходиться за адресою: 66101, Одеська область, Подільський район, м. Балта, вул. 30 років Перемоги, буд. 24.

Роз`яснити, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановленістаттею 43 ЦПК України.

Ухвала оскарженнюне підлягає та набирає законної сили негайно після її підписання.

Суддя Д. В. Вороненко

СудКодимський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення16.06.2023
Оприлюднено07.07.2023
Номер документу112002185
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —503/447/23

Рішення від 24.11.2023

Цивільне

Кодимський районний суд Одеської області

Вороненко Д. В.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Кодимський районний суд Одеської області

Вороненко Д. В.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Кодимський районний суд Одеської області

Вороненко Д. В.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Кодимський районний суд Одеської області

Вороненко Д. В.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Кодимський районний суд Одеської області

Вороненко Д. В.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Кодимський районний суд Одеської області

Вороненко Д. В.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Кодимський районний суд Одеської області

Вороненко Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні