Ухвала
від 04.07.2023 по справі 911/2866/20
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

"04" липня 2023 р. Справа№ 911/2866/20

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Михальської Ю.Б.

суддів: Скрипки І.М.

Тищенко А.І.

Секретар судового засідання: І.В. Бендюг

За участю представників: згідно протоколу судового засідання від 04.07.2023;

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Білкові інгредієнти та технології»

на рішення Господарського суду Київської області від 20.03.2023 (повний текст складено 04.04.2023)

у справі №911/2866/20 (суддя Щоткін О.В.)

за позовом Акціонерного товариства «Вест Файненс енд Кредит Банк»

до 1) Товариства з обмеженою відповідальністю «Білкові інгредієнти та технології»,

2) Товариства з обмеженою відповідальністю «Асго Інтернешинал»,

3) Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Шаповаленка Анатолія Івановича;

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Дмитрівської сільської ради Бучанського району Київської області

про визнання недійсним договору суборенди земельної ділянки, припинення права суборенди земельної ділянки, визнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора,

В С Т А Н О В И В :

На розгляді Північного апеляційного господарського суду перебуває апеляційна скарга Товариства з обмеженою відповідальністю «Білкові інгредієнти та технології» на рішення Господарського суду Київської області від 20.03.2023 у справі №911/2866/20, розгляд якої призначено на 04.07.2023.

У судове засідання, призначене на 04.07.2023, з`явилися представники Акціонерного товариства «Вест Файненс енд Кредит Банк», Товариства з обмеженою відповідальністю «Білкові інгредієнти та технології» та Дмитрівської сільської ради Бучанського району Київської області.

Інші учасники справи до суду апеляційної інстанції не з`явились, про причини неявки суд не повідомили.

Згідно з частиною 1 статті 216 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 202 цього Кодексу.

При здійсненні правосуддя суд має виходити з необхідності дотримання основних засад господарського судочинства, зазначених у статтях 2, 4 Господарського процесуального кодексу України стосовно забезпечення права сторін на розгляд справ у господарському суді після їх звернення до нього у встановленому порядку, гарантованому чинним законодавством та всебічно забезпечити дотримання справедливого, неупередженого та своєчасного вирішення судом спорів з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Відповідно до статті 8 Конституції України та частини 1 статті 17 Закону України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини», суд при вирішенні справи керується принципом верховенства права, відповідно до якого, зокрема, людина, її права та свободи визнаються найвищими цінностями та визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Суд застосовує цей принцип з урахуванням судової практики Європейського Суду з прав людини.

Пунктом 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод визначено, що кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

Згідно усталеної практики Європейського суду з прав людини (рішення у справах «ФПК «ГРОСС» проти України», «Лагун проти України», «Буряк проти України», «ТОВ «Гержик проти України») суду потрібно дотримуватись розумного строку для судового провадження.

Розумним, зокрема, вважається строк, що є об`єктивно необхідним для виконання процесуальних дій, прийняття процесуальних рішень та розгляду і вирішення справи з метою забезпечення своєчасного (без невиправданих зволікань) судового захисту, з урахуванням основних засад (принципів) господарського судочинства, встановлених статтею 2 Господарського процесуального кодексу України.

З огляду на практику Європейського суду з прав людини, розумність тривалості судового розгляду має визначатися з огляду на обставини справи та наступні критерії: складність справи, поведінка заявника та компетентних органів, а також важливість предмета позову для заявника у справі (рішення Європейського суду з прав людини у справі «Фрідлендер проти Франції», «Смірнова проти України»).

У судовому засіданні колегія суддів, оцінюючи розумність тривалості строку розгляду у даній справі, з метою повного та об`єктивного вирішення справи і забезпечення всіх прав учасників процесу, дійшла висновку про необхідність відкладення розгляду справи та повідомлення Товариства з обмеженою відповідальністю «Асго Інтернешинал» і Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Шаповаленка Анатолія Івановича про дату та час розгляду справи засобами поштового зв`язку у зв`язку з тим, що зазначені учасники даної справи повідомлені лише засобами електронного зв`язку, проте в судове засідання не з`явились.

Керуючись статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, статтями 202, 216, 232, 234, 270, 281 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд, -

У Х В А Л И В :

1. Розгляд справи №911/2866/20 відкласти на 15.08.2023 о 10 год. 00 хв.

Судове засідання відбудеться у приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: вул. Шолуденка, 1, літера «А», м. Київ, 04116 (зал судових засідань №12, 2-й поверх).

2. Довести до відома учасників судового процесу, що нез`явлення їх представників у судове засідання не є перешкодою для розгляду апеляційної скарги.

Учасники процесу можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://anec.court.gov.ua/sud4873/gromadyanam/csz/m.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями Північного апеляційного господарського суду та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя Ю.Б. Михальська

Судді І.М. Скрипка

А.І. Тищенко

Дата ухвалення рішення04.07.2023
Оприлюднено10.07.2023
Номер документу112042451
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним договору суборенди земельної ділянки, припинення права суборенди земельної ділянки, визнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора

Судовий реєстр по справі —911/2866/20

Рішення від 23.11.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Постанова від 19.09.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Михальська Ю.Б.

Ухвала від 05.09.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Михальська Ю.Б.

Ухвала від 21.08.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Михальська Ю.Б.

Ухвала від 04.07.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Михальська Ю.Б.

Ухвала від 26.05.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Михальська Ю.Б.

Ухвала від 16.05.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Михальська Ю.Б.

Ухвала від 01.05.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Михальська Ю.Б.

Рішення від 20.03.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 13.03.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні