Ухвала
від 10.07.2023 по справі 904/3112/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

10.07.2023м. ДніпроСправа № 904/3112/23

Суддя Бажанова Ю.А. , розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом Заступника керівника Дніпропетровської обласної прокуратури, м. Дніпро в інтересах держави в особі Дніпровської міської ради, м. Дніпро

до відповідача-1: Товариства з обмеженою відповідальністю виробничої фірми "Сервіс", м. Дніпро

до відповідача-2: Комунального некомерційного підприємства "Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги №2" Дніпровської міської ради, м. Дніпро

про визнання недійсними рішення та договору, стягнення 713 916,00 грн.

ВСТАНОВИВ:

15.06.2023 через систему "Електронний суд" Заступник керівник Дніпропетровської обласної прокуратури звернувся до Господарського суду Дніпропетровської області в інтересах держави в особі Дніпровської міської ради з позовом, у якому просить:

- визнати недійсним рішення тендерного комітету Комунального закладу "Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 2" Дніпровської міської ради, правонаступником якого є Комунальне некомерційне підприємство "Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 2" Дніпровської міської ради, оформлене протоколом його засідання від 06.11.2017, про визначення Товариства з обмеженою відповідальністю Виробнича фірма "Сервіс" переможцем у закупівлі;

- визнати недійсним договір поставки товарів № 17 від 17.11.2017, укладений між Комунальним закладом "Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 2" Дніпровської міської ради, правонаступником якого є Комунальне некомерційне підприємство "Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 2" Дніпровської міської ради та Товариством з обмеженою відповідальністю Виробнича фірма "Сервіс";

- стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Виробнича фірма "Сервіс" на користь Комунального закладу "Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги №2" Дніпровської міської ради, правонаступником якого є Комунальне некомерційне підприємство "Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 2" Дніпровської міської ради 713 916,00 грн, а з Комунального закладу "Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги №2" Дніпровської міської ради, правонаступником якого є Комунальне некомерційне підприємство "Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 2" Дніпровської міської ради одержані ним за рішенням суду 713 916,00 грн стягнути в дохід держави.

- судові витрати покласти на відповідачів.

Також позовна заява містить клопотання про витребування від Адміністративної колегії Південно-Східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України належним чином засвідчену копію рішення Адміністративної колегії Південно-східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України № 54/16-р/к від 30.09.2022 та документів, що стали підставою для його прийняття.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 19.06.2023 позовну заяву залишено без руху; ухвалено Дніпропетровській обласній прокуратурі протягом десяти днів з дня отримання цієї ухвали, усунути недоліки позовної заяви, а саме: надати докази направлення позивачу, відповідачам-1,2 та третій особі копії позовної заяви від 14.06.2023 з додатками.

03.07.2023 Заступником керівника Дніпропетровської обласної прокуратури подано заяву про усунення недоліків позовної заяви разом із оригінальним примірником позовної заяви №15/2-826вих-23 від 13.06.2023 з додатками в паперовому вигляді. яку заступник керівника Дніпропетровської обласної прокуратури просить розглядати суд.

Відповідно до частини 3 статті 174 Господарського процесуального кодексу України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтям 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України, що є достатнім для прийняття її до розгляду і відкриття провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 162, 164, 172, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання, яке відбудеться 26.07.2023 о 14:40год., яке відбудеться у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області в залі судових засідань № 1-404 за адресою: 49027, м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1.

Відповідачам-1,2:

- протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати до суду відзив на позовну заяву, який має відповідати вимогам статті 165 ГПК України і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду);

- надіслати іншим учасниками справи копію відзиву та доданих до нього документів, надати до суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву та доданих до нього документів;

Прокурору, Позивачу:

- протягом 10 днів з дня одержання відзиву на позовну заяву надати до суду відповідь на відзив на позовну заяву, яка має відповідати вимогам статті 166 ГПК України, в якій викласти свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень та мотиви їх визнання або відхилення.

- надіслати відповідачу та третій особі копію відповіді на відзив та доданих до неї документів, надати до суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив відповідачу;

Учасники справи, при поданні заяв по суті справи, повинні надати до суду докази в підтвердження дати отримання таких заяв від інших учасників, для перевірки судом дотримання строку при подачі відповідних заяв, а також, докази направлення на адресу інших учасників процесу заяв, що подаються до суду.

У разі неможливості надати витребувані судом документи - надати письмові пояснення з цього приводу.

Роз`яснити позивачу, що неявка в судове засідання без поважних причин, або неповідомлення про причини неявки може мати наслідком залишення позову без розгляду.

Роз`яснити відповідачу, що неявка в судове засідання без поважних причин, або неповідомлення про причини неявки може мати наслідком розгляд справи за його відсутності.

Додатково повідомити всіх учасників справи про день, час та місце судового засідання, а також про зміст даної ухвали суду, шляхом її направлення на відомі суду електронні адреси, передачі телефонограм.

Роз`яснити, що розгляд справи може бути здійснено господарським судом за наявності письмової згоди від усіх учасників судового провадження про розгляд справи без їх участі.

Повідомити учасників справи про те, що інформація у цій справі доступна на офіційному вебпорталі судової влади України в Інтернет за посиланням: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Ю.А. Бажанова

Дата ухвалення рішення10.07.2023
Оприлюднено12.07.2023
Номер документу112085963
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсними рішення та договору, стягнення 713 916,00 грн

Судовий реєстр по справі —904/3112/23

Ухвала від 16.08.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бажанова Юлія Андріївна

Ухвала від 26.07.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бажанова Юлія Андріївна

Ухвала від 26.07.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бажанова Юлія Андріївна

Ухвала від 10.07.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бажанова Юлія Андріївна

Ухвала від 19.06.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бажанова Юлія Андріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні