Ухвала
від 26.07.2023 по справі 904/3112/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

26.07.2023 м. ДніпроСправа № 904/3112/23

За позовом Заступника керівника Дніпропетровської обласної прокуратури, м. Дніпро в інтересах держави в особі Дніпровської міської ради, м. Дніпро

до відповідача-1: Товариства з обмеженою відповідальністю виробничої фірми "Сервіс", м. Дніпро

до відповідача-2: Комунального некомерційного підприємства "Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги №2" Дніпровської міської ради, м. Дніпро

про визнання недійсними рішення та договору, стягнення 713 916,00 грн.

Суддя Бажанова Ю.А.

Представники:

від прокурора: Богомол О.М., службове посвідчення №069928, прокурор

від позивача: не з`явився

від відповідача-1: Хандога В.В. адвокат

від відповідача-2: Трофимчук М.В. довіреність 06.07.2023 представник

ВСТАНОВИВ:

15.06.2023 через систему "Електронний суд" Заступник керівник Дніпропетровської обласної прокуратури звернувся до Господарського суду Дніпропетровської області в інтересах держави в особі Дніпровської міської ради з позовом, у якому просить:

- визнати недійсним рішення тендерного комітету Комунального закладу "Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 2" Дніпровської міської ради, правонаступником якого є Комунальне некомерційне підприємство "Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 2" Дніпровської міської ради, оформлене протоколом його засідання від 06.11.2017, про визначення Товариства з обмеженою відповідальністю Виробнича фірма "Сервіс" переможцем у закупівлі;

- визнати недійсним договір поставки товарів № 17 від 17.11.2017, укладений між Комунальним закладом "Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 2" Дніпровської міської ради, правонаступником якого є Комунальне некомерційне підприємство "Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 2" Дніпровської міської ради та Товариством з обмеженою відповідальністю Виробнича фірма "Сервіс";

- стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Виробнича фірма "Сервіс" на користь Комунального закладу "Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги №2" Дніпровської міської ради, правонаступником якого є Комунальне некомерційне підприємство "Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 2" Дніпровської міської ради 713 916,00 грн, а з Комунального закладу "Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги №2" Дніпровської міської ради, правонаступником якого є Комунальне некомерційне підприємство "Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 2" Дніпровської міської ради одержані ним за рішенням суду 713 916,00 грн стягнути в дохід держави.

- судові витрати покласти на відповідачів.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 10.07.2023 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження яке призначено на 26.07.2023.

25.07.2023 від представника Товариства з обмеженою відповідальністю Виробнича фірма "Сервіс" до Господарського суду Дніпропетровської області надійшов відзив на позовну заяву у справі №904/3112/23 в якому просить суд у задоволенні позову відмовити в повному обсязі.

25.07.2023 від Комунального некомерційного підприємства "Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги №2" Дніпровської міської ради до Господарського суду Дніпропетровської області надійшов відзив в якому просить суд частково задовольнити позов Дніпропетровської обласної прокуратури про визнання договору не дійсним.

25.07.2023 від Антимонопольного комітету України до Господарського суду Дніпропетровської області надійшли пояснення на позовну заяву заступника керівника Дніпропетровської обласної прокуратури.

У судове засідання, яке відбулося від Комунального некомерційного підприємства "Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги №2" Дніпровської міської ради в якості представника з`явилася Трофимчук М.В., яка діє на підставі довіреності від 06.07.2023.

Як передбачено статтею 1312 Конституції України виключно адвокат здійснює представництво іншої особи в суді, а також захист від кримінального обвинувачення.

Згідно з підпунктом 11 пункту 161 Перехідних положень Конституції України, представництво відповідно до пункту 3 частини першої статті 1311 та статті 1312 цієї Конституції здійснюється виключно прокурорами або адвокатами у судах першої інстанції - з 1 січня 2019 року.

Також, за положеннями частин 3, 4 статті 56 Господарського процесуального кодексу України юридична особа незалежно від порядку її створення бере участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Держава, Автономна Республіка Крим, територіальна громада беруть участь у справі через відповідний орган державної влади, орган влади Автономної Республіки Крим, орган місцевого самоврядування відповідно до його компетенції, від імені якого діє його керівник, інша уповноважена особа відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місцевого самоврядування), або через представника.

Відповідно до частин 1, 2 статті 58 Господарського процесуального кодексу України представником у суді може бути адвокат або законний представник. При розгляді справ у малозначних спорах (малозначні справи) представником може бути особа, яка досягла вісімнадцяти років, має цивільну процесуальну дієздатність, за винятком осіб, визначених статтею 59 цього Кодексу.

Таким чином, представництво Комунального некомерційного підприємства "Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги №2" Дніпровської міської ради у даній справі може здійснювати керівник товариства, інша уповноважена особа відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) або адвокат.

Повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" (частина 4 статті 60 Господарського процесуального кодексу України).

Разом з тим, Трофимчук М.В. не додано доказів, що підтверджували б правовий статус вказаного представника комітету як адвоката або особи, яка підпадає під умови самопредставництва.

З метою недопущення обмеження процесуальних прав сторін, для надання Комунальному некомерційному підприємству "Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги №2" Дніпровської міської ради можливості визначитись щодо належного представництва його інтересів у даній справі, необхідністю дотримання принципу рівності та змагальності сторін в судовому процесі, повного з`ясування обставин справи, суд вважає за необхідне відкласти підготовче судове засідання.

Керуючись статтями 81, 177-185, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Відкласти підготовче судове засідання у справі на 16.08.2023 об 12:00 год., яке відбудеться у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області в залі судового засідання №1-404 за адресою: 49027, м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1.

До судового засідання сторонам виконати вимоги ухвали Господарського суду Дніпропетровської області від 10.07.2023 про відкриття провадження у справі.

Додатково повідомити всіх учасників справи про день, час та місце судового засідання, а також про зміст даної ухвали суду, шляхом її направлення на відомі суду електронні адреси, передачі телефонограм.

Роз`яснити, що розгляд справи може бути здійснено господарським судом за наявності письмової згоди від усіх учасників судового провадження про розгляд справи без їх участі.

Повідомити учасників справи про те, що інформація у цій справі доступна на офіційному вебпорталі судової влади України в Інтернет за посиланням: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Ю.А. Бажанова

Дата ухвалення рішення26.07.2023
Оприлюднено31.07.2023
Номер документу112457625
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсними рішення та договору, стягнення 713 916,00 грн.

Судовий реєстр по справі —904/3112/23

Ухвала від 16.08.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бажанова Юлія Андріївна

Ухвала від 26.07.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бажанова Юлія Андріївна

Ухвала від 26.07.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бажанова Юлія Андріївна

Ухвала від 10.07.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бажанова Юлія Андріївна

Ухвала від 19.06.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бажанова Юлія Андріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні