Ухвала
від 11.07.2023 по справі 463/5411/23
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/5411/23

Провадження №2/463/1435/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

11 липня 2023 року суддя Личаківського районного суду м. Львова Стрепко Н.Л., вивчивши матеріали позову ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Золотий оберіг» про визнання такими, що втратили право користування квартирою та визнання сервітуту припиненим, -

в с т а н о в и в:

адвокат Саницький А.І., діючи в інтересах ОСОБА_1 на підставі ордеру серії ВС №1213697 від 26 червня 2023 року, звернувся до суду з позовом про визнання ОСОБА_4 та її чоловіка ОСОБА_3 такими, що втратили право користування квартирою АДРЕСА_1 ; про визнання припиненим права сервітуту ОСОБА_4 та її чоловіка ОСОБА_3 на довічне проживання та реєстрації в квартирі АДРЕСА_1 , встановленого пунктом 7 договору дарування від 27 жовтня 2009 року, посвідченого приватним нотаріусом Львівського міського нотаріального округу Пилипенко Л.І., зареєстрованого в реєстрі за № 2689.

Матеріали позову були подані до Личаківського районного суду м. Львова 28 червня 2023 року, автоматизованою системою документообігу суду для розгляду таких було визначено суддю Стрепка Н.Л.

Ухвалою суду від 29 червня 2022 року позов залишено без руху та повідомлено ТОВ ОСОБА_1 про необхідність виправити недоліки позовної заяви протягом десяти днів з дня отримання ухвали, а саме: вказати в такій місцезнаходження майна відповідачів чи останнє відоме зареєстроване місце проживання або перебування чи постійного заняття (роботи) відповідачів.

Вказаною ухвалою судом також було встановлено, що даний позов підсудний Личаківському районному суду м. Львова відповідно до ч. 1 ст. 30 ЦПК України, оскільки нерухоме майно, щодо якого подано позов, знаходиться на території Личаківського району м. Львова за адресою: АДРЕСА_2 .

4 липня 2023 року представником позивача ОСОБА_5 на виконання вказаної вище ухвали подано до суду заяву про усунення недоліків позовної заяви, якою надано виправлені редакції позовної заяви з уточненими анкетними даними (іменем) відповідача ОСОБА_6 , а також з зазначенням останнього відомого місця перебування відповідачів.

У зв`язку з наведеним у відповідності до вимог ч. 6 ст. 187 ЦПК України, у зв`язку з неможливістю отримати витяги щодо відповідачів з Єдиного державного демографічного реєстру в порядкуч.8ст.187ЦПК України,оскільки датиїх народжень,а такожінші паспортнідані невідомі, судом5 липня 2023 року, а також повторно 10 липня 2023 року було скеровано запити щодо наданняінформації прозареєстроване місцепроживання відповідачівдо органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи.

З отриманих судом 11 липня 2023 року відповідей на вказані вище запити вбачається, що надати інформацію про зареєстроване місце проживання ОСОБА_2 та ОСОБА_7 неможливо, оскільки останні за відомостями відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ГУ ДМС України у Львівській області зареєстрованими чи знятими з реєстрації не значаться.

Згідно з положеннями абзацу 2 ч. 1 ст. 187 ЦПК України якщо відповідачем у позові вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суд відкриває провадження не пізніше наступного дня з дня отримання судом у порядку, передбаченому частиною восьмою цієї статті, інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - відповідача.

При цьому згідно з ч. 10 ст. 187 ЦПК України якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи, суд вирішує питання про відкриття провадження у справі. Подальший виклик такої особи як відповідача у справі здійснюється через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Відтак, оглянувши матеріали позову, приходжу до наступного.

Після усунення недоліків, допущених позивачем при зверненні до суду з позовом, такий відповідає вимогам ст.ст. 175 і 177 ЦПК України. Даний позов підсудний Личаківському районному суду м. Львова відповідно до ч. 1 ст. 30 ЦПК України. Підстави для залишення позову без руху, повернення позову, відмови у відкритті провадження відсутні.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, виходячи зі значення справи для сторін, обраного позивачем способу захисту, категорії та складності справи, а відтак її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження. Тому справу слід прийняти до провадження, з метою виконання вимог передбачених ч. 1 ст. 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19, 30, 187, 189, 260, 261 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в:

прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Золотий оберіг» про визнання такими, що втратили право користування квартирою та визнання сервітуту припиненим.

З метою виконання вимог ч. 1 ст. 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче засідання у приміщенні Личаківського районного суду м. Львова (м. Львів, вул. Б.Лепкого, 16 зал №4) на 1 серпня 2023 року о 10:15 годині.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам судового розгляду.

Визначити відповідачуп`ятнадцятиденний строкз днявручення даноїухвали дляподання відзивуна позовнузаяву.У зазначенийстрок відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання письмових пояснень щодо позову, які повинні відповідати вимогам, встановленим ст. 181 ЦПК України.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Третя особа має право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://court.gov.ua/fair/sud1312.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати сторонам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повне найменування (ім`я) учасників справи та їх місце проживання (місцезнаходження):

Позивач: ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_3 , реєстраційний номер облікової кратки платника податків НОМЕР_1 .

Відповідачі: ОСОБА_2 , останнє відоме місце перебування: АДРЕСА_4 ;

ОСОБА_8 , останнє відоме місце перебування: АДРЕСА_4 .

Третя особа: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Золотий оберіг», місцезнаходження: 79067, м. Львів, вул. Тракт Глинянський, 163, ідентифікаційний кодюридичної особив Єдиномудержавному реєстріпідприємств іорганізацій України41828514.

Суддя: Стрепко Н.Л.

Дата ухвалення рішення11.07.2023
Оприлюднено13.07.2023
Номер документу112130655
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням

Судовий реєстр по справі —463/5411/23

Рішення від 08.09.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 11.07.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні