Ухвала
від 16.08.2023 по справі 463/5411/23
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/5411/23

Провадження №2/463/1435/23

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та призначення

справи до судового розгляду по суті

16 серпня 2023 року Личаківський районний суд м. Львова в складі:

головуючого судді: Стрепка Н.Л.,

з участю секретаря судових засідань: Онишкевича О.І.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши в відкритому підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження в залі суду в м. Львові цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Золотий оберіг», ОСОБА_5 про визнання такими, що втратили право користування квартирою та визнання сервітуту припиненим, -

в с т а н о в и в:

адвокат Саницький А.І., діючи в інтересах ОСОБА_2 на підставі ордеру серії ВС №1213697 від 26 червня 2023 року, звернувся до суду з позовом про визнання ОСОБА_6 та її чоловіка ОСОБА_4 такими, що втратили право користування квартирою АДРЕСА_1 ; про визнання припиненим права сервітуту ОСОБА_6 та її чоловіка ОСОБА_4 на довічне проживання та реєстрації в квартирі АДРЕСА_1 , встановленого пунктом 7 договору дарування від 27 жовтня 2009 року, посвідченого приватним нотаріусом Львівського міського нотаріального округу Пилипенко Л.І., зареєстрованого в реєстрі за № 2689.

Матеріали позову були подані до Личаківського районного суду м. Львова 28 червня 2023 року, автоматизованою системою документообігу суду для розгляду таких було визначено суддю Стрепка Н.Л.

Ухвалою суду від 29 червня 2022 року позов залишено без руху.

4 липня 2023 року представником позивача ОСОБА_1 на виконання вказаної вище ухвали подано до суду заяву про усунення недоліків позовної заяви.

Ухвалою суду від 11 липня 2023 року позов прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі, розпочато в такій підготовче провадження та призначено підготовче засідання.

Протокольною ухвалою підготовчого засідання 1 серпня 2023 року за заявою представника позивача залучено до участі у справі у якості третьої особи ОСОБА_5 ..

В підготовчому засіданні 16 серпня 2023 року представник позивачів ОСОБА_1 вимоги позову підтримав, а також підтримав подану разом з позовом заяву про виклик свідків, просив призначити справу до судового розгляду.

Відповідачі ОСОБА_3 та ОСОБА_7 , будучи належним чином повідомленими про дату, час та місце підготовчого засідання, в таке 16 серпня 2023 року не з`явились, відзиву на позовну заяву, клопотання про відкладення розгляду чи будь-яких інших клопотань чи заяв до суду не подали.

Представник третьої особи ОСББ «Золотий оберіг» та третя особа ОСОБА_5 , що належним чином повідомлялись про дату, час та місце підготовчого засідання, в таке 16 серпня 2023 року також не з`явились, пояснень щодо позову, клопотання про відкладення розгляду чи будь-яких інших клопотань чи заяв до суду не подали.

За таких обставин суд згідно з ч. 1 ст. 198, ч. 1 ст. 223 ЦПК України вважає за можливе вирішити питання про закриття підготовчого провадження у справі за відсутності учасників, що не з`явились в дане засідання.

Заслухавши думку учасників підготовчого засідання, оглянувши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Згідно з пунктами 8, 10 та 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд зокрема: вирішує питання про виклик у судове засідання свідків; вирішує заяви та клопотання учасників справи; призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Так разом з позовною заявою представником позивачів було подано до суду в порядку ст.ст. 90, 91 ЦПК України заяву про виклик в судове засідання для допиту у якості свідків ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 . Вказує, що дані особи можуть підтвердити, що відповідачі з 27 жовтня 2009 року не проживали та не були зареєстровані у квартирі АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч. 1-3 ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

Відтак оскільки заяву про виклик свідків подано представником позивача разом з позовом, така відповідає вимогам ч. 2 ст. 91 ЦПК України, а тому така підлягає задоволенню.

При цьому згідно з ч. 4 ст. 91 ЦПК України суд вважає за необхідне попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Частиною 2 ст.200ЦПК України визначено, що за результатами підготовчого засідання суд може постановити ухвали про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для залишення заяви без розгляду чи закриття провадження у справі немає. В підготовчому засіданні виконані вимоги ч. 2 ст. 197 ЦПК України.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст.200ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, які необхідно вчинити до закриття підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, тому підготовче засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 91, 197, 200, 258, 260, 261 ЦПК України, суд

постановив:

закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Золотий оберіг», ОСОБА_5 про визнання такими, що втратили право користування квартирою та визнання сервітуту припиненим.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 4 вересня 2023 року о 9:50 годині та 8 вересня 2023 року о 9:00 годині у приміщенні Личаківського районного суду м. Львова (м. Львів, вул. Б. Лепкого, 16).

Про дату, час та місце проведення судового засідання у справі повідомити учасників справи.

Заяву представника позивача ОСОБА_1 про виклик свідків задовольнити.

Викликати в судове засідання для допиту у якості свідків ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 .

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повне найменування (ім`я) учасників справи та їх місце проживання (місцезнаходження):

Позивач: ОСОБА_2 , місце проживання: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової кратки платника податків НОМЕР_1 .

Відповідачі: ОСОБА_3 , останнє відоме місце перебування: АДРЕСА_3 ;

ОСОБА_11 , останнє відоме місце перебування: АДРЕСА_3 .

Треті особи: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Золотий оберіг», місцезнаходження: 79067, м. Львів, вул. Тракт Глинянський, 163, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 41828514;

ОСОБА_5 , місце проживання: АДРЕСА_3 , реєстраційний номер облікової кратки платника податків НОМЕР_2 .

Суддя: Стрепко Н.Л.

СудЛичаківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення16.08.2023
Оприлюднено21.08.2023
Номер документу112883844
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням

Судовий реєстр по справі —463/5411/23

Рішення від 08.09.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 11.07.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні