Ухвала
від 14.07.2023 по справі 478/790/23
КАЗАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №478/790/23 пров. №2/478/191/2023

У х в а л а

провідкриття провадженняу справі

14 липня 2023 року Суддя Казанківського районного суду Миколаївської області Сябренко І.П. ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), в інтересахякого діє ОСОБА_2 (місцезнаходження: АДРЕСА_2 ) до ОСОБА_3 (фактичне місце проживання: АДРЕСА_3 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: виконавчий комітет Володимирівської сільської ради, як орган опіки та піклування (місце знаходження: 56065, Миколаївська область, Баштанський район, с. Володимирівка, вул. Центральна, буд. №91) про визначення способу участі у вихованні та спілкуванні з малолітньою дитиною, усунення перешкод у спілкуванні з дитиною,

В с т а н о в и в:

11.07.2023 року ОСОБА_1 , в інтересахякого діє ОСОБА_2 , звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: виконавчий комітет Володимирівської сільської ради, як орган опіки та піклування про визначення способу участі у вихованні та спілкуванні з малолітньою дитиною, усунення перешкод у спілкуванні з дитиною.

В обґрунтуванняпозовних вимогпредставник позивача зазначив,що з 19 квітня 2012 року сторони перебували у зареєстрованому шлюбі, який 02 грудня 2022 року був розірваний на підставі рішення Ленінського районного суду м. Миколаєва. Від даного шлюбу мають малолітню дитину сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який після розірвання шлюбу проживає з відповідачем (матір`ю).

Після переїзду відповідача, через військовий стан, до своїх батьків в Скобелеве Баштанського району, між сторонами почалися непорозуміння щодо прийняття участі позивача у вихованні сина, а саме відповідачем та особами, які проживають разом з нею почалися створюватися штучні перешкоди, що унеможливлюють його нормальне спілкування зі сином. Всі намагання, з моменту розлучення, мирним шляхом врегулювати даний спір призводить лише до конфліктів. Позивач намагається налагодити зв`язок зі сином, бажає приймати участь у його вихованні, утриманні, розвитку його здібностей та забезпечувати його всім необхідним для нормального розвитку та становлення його особистості. У зв`язку з чим він вимушений був звернутися до органу опіки та піклування для визначення способів участі його як батька у вихованні та спілкування з малолітньою дитиною та прийняття відповідного рішення. За результатами розгляду зазначеного вище питання органом опіки та піклування Володимирівської сільської ради було надано відповідний висновок та визначено способи участі його як батька у вихованні та спілкуванні з сином, але визначенні у зазначеному вище висновку способи участі його як батька у вихованні та спілкуванні з сином звужують його права як батька. Після чисельних марних спроб вирішити дане питання мирним шляхом, шляхом переговорів, взаємних поступок з метою недопущення страждань та негативного впливу на дитину позивач вимушений звернутися до суду із даним позовом, в якому просить визначити наступний спосіб участі батька ОСОБА_1 у вихованні сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , шляхом встановлення наступного порядку спілкування з дитиною, а саме: побачення п`ять разів на тиждень: з понеділка по п`ятницю з 15 год. до 18 год. за місцем навчання сина, або за місцем його проживання чи перебування; вихідні дні: субота та неділя кожного другого тижня проводити за місцем проживання батька - АДРЕСА_4 ; спільний відпочинок: першу половину літніх канікул дитина проводить з батьком, а також перші половини інших канікул; необмежене спілкування з сином особисто, засобами телефонного, поштового, електронного та іншого засобу зв`язку, що не передбачають безпосереднього фізичного спілкування між батьком та сином; у разі, якщо святкові дні припадають на день побачення з сином, або цей день передує дню побачення, або є наступним після нього, то такі дні дитина проводить з батьком; в день побачення з сином батько має право забирати сина з дому/школи особисто; надати номер телефону сина батьку; у випадках погіршення стану здоров`я, проходження лікування дитини повідомляти батька; зобов`язати матір дитини , за два дні до дня зустрічі батька з сином, надавати батьку інформацію щодо фактичного місця навчання, проживання, перебування дитини, а у разі настання таких змін, повідомляти про це батька особисто на наступний день з дня настання таких обставин; зобов`язати відповідача ОСОБА_3 не чинити перешкоди позивачу ОСОБА_1 у вихованні та у спілкуванні з сином.

Позовну заяву ОСОБА_1 , в інтересахякого діє ОСОБА_2 подано і оформлено в порядку, встановленому ст.ст.175, 177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження усправівідсутні, тому маються підстави для відкриття провадження у справі.

Відповідно до вимог ст.19, п.1 ч.4 ст.274 ЦПК України, дана категорія справ не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, тому її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.13, ст.19, ст.187 ЦПК України, суддя

П о с т а н о в и в:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), в інтересахякого діє ОСОБА_2 (місцезнаходження: АДРЕСА_2 ) до ОСОБА_3 (фактичне місце проживання: АДРЕСА_3 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: виконавчий комітет Володимирівської сільської ради, як орган опіки та піклування (місце знаходження: 56065, Миколаївська область, Баштанський район, с. Володимирівка, вул. Центральна, буд. №91) про визначення способу участі у вихованні та спілкуванні з малолітньою дитиною, усунення перешкод у спілкуванні з дитиною.

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), в інтересахякого діє ОСОБА_2 (місцезнаходження: АДРЕСА_2 ) до ОСОБА_3 (фактичне місце проживання: АДРЕСА_3 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: виконавчий комітет Володимирівської сільської ради, як орган опіки та піклування (місце знаходження: 56065, Миколаївська область, Баштанський район, с. Володимирівка, вул. Центральна, буд. №91) про визначення способу участі у вихованні та спілкуванні з малолітньою дитиною, усунення перешкод у спілкуванні з дитиною.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 10год.30хв.31липня 2023року у приміщенні Казанківського районного суду Миколаївської області.

Під час підготовки справи до розгляду:

1. зобов`язати комісіюз захиступрав дитинипри виконавчому комітеті Володимирівської сільської ради (місце знаходження: місце знаходження: 56065, Миколаївська область, Баштанський район, с. Володимирівка, вул. Центральна, буд. №91) надатисуду до31.07.2023року письмовівисновки щодо способів участі ОСОБА_1 у спілкуванні та вихованні малолітньої дитини сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

2. зобов`язати позивача ОСОБА_1 надати суду до 31.07.2023 року: належним чином завірену копію рішення Ленінського районного суду м. Миколаєва від 02 грудня 2022 року у справі №489/2990/22; характеристику з місця проживання; довідку про склад сім`ї; довідку з місця роботи; акт обстеження матеріально-побутових умов проживання станом на 2023 рік;

3. зобов`язати відповідача ОСОБА_3 надати суду до 31.07.2023 року: характеристику з місця проживання; довідку з місця роботи; довідку про склад сім`ї; акт обстеження матеріально-побутових умов проживання станом на 2023 рік; довідку з місця навчання малолітнього ОСОБА_4 .

Відповідач має право подати суду докази, що стосуються вирішення заявленого позову. Такі докази мають бути надані одночасно із поданням відзиву на позов.

Відзив подається протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі разом з наданням суду доказів (підтвердження) щодо направлення стороні позивача копії цих документів (відзиву та доказів).

У разі ненадання у встановлений судом строк відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити для позивача строк для надання відповіді на відзив відповідача та заперечення протягом п`яти днів з дня отримання відзиву відповідача з наданням суду доказів щодо направлення (надання) відповідачу копії цих документів (відповіді на відзив та заперечення).

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Роз`яснити відповідачу, що вона має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, має право подати суду протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі пояснення щодо позову або відзиву, виклавши свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами 3-6 статті 178 цього Кодексу.

Надіслати учасникам справи копію цією ухвали. Копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати відповідачу та третій особі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою: inbox@kz.mk.court.gov.ua, web: www.court.gov.ua. на офіційному вебпорталі «Судова влада України».

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя І.П. Сябренко

СудКазанківський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення14.07.2023
Оприлюднено17.07.2023
Номер документу112195668
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —478/790/23

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 14.07.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні