Ухвала
від 18.07.2023 по справі 280/3365/23
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВИТРЕБУВАННЯ ДОКАЗІВ ТА

ВІДКЛАДАННЯ ПІДГОТОВЧОГО ЗАСІДАННЯ

18 липня 2023 року Справа № 280/3365/23 м.ЗапоріжжяЗапорізький окружний адміністративний суд у складі

головуючого судді Батрак І.В.,

за участю секретаря Прус Я.І.,

представника позивачаЖижи А.О.,

представника відповідача Степури Ю.М.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні клопотання представника позивача про витребування доказів в адміністративній справі

за позовом Старшого сержанта 1 патрульного батальйону Єременко Станіслава Едуардовича (69083, м. Запоріжжя, вул. Килимова, буд.26, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ) до Військової частини НОМЕР_2 Національної Гвардії України ( АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) про скасування наказу,-

ВСТАНОВИВ:

Старший сержант 2 патрульного батальйону Єременко Станіслав Едуардович (далі - позивач) звернувся до Запорізького окружного адміністративного суду (далі суд_) із адміністративним позовом до Військової частини НОМЕР_2 Національної Гвардії України ( далі відповідач), в якому позивач просить суд скасувати наказ №119 від 154.01.2023 року командира військової частини НОМЕР_2 Національної Гвардії України.

Ухвалою судді від 30.05.2023 відкрито провадження у справі, призначено справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи та проведення судового засідання. Відповідачу запропоновано у 15-денний строк з дня отримання ухвали надати відзив на позовну заяву

Ухвалою суду від 28.06.2023 суд перейшов до розгляду справи №280/3365/22 за позовом Старшого сержанта 1 патрульного батальйону Єременко Станіслава Едуардовича до Військової частини НОМЕР_2 Національної Гвардії України про скасування наказу за правилами загального позовного провадження.. Призначено підготовче засідання на 18 липня 2023 року о 10:30 год.,

21.06.2023 на адресу суду від представника позивача надійшло клопотання про витребування доказів ( вх. № 25810), в якому просить суд витребувати розрахункову відомість, яка відображена відповідачем та на яку він посилається у висновку від 10.01.2023 року, всі матеріали службового розслідування, в тому числі довідку про вартісну оцінку завданої шкоди.

В підготовчому засіданні представник позивача підтримав заявлене клопотання.

Представник відповідача в підготовчому засіданні частково заперечив проти витребування доказів, проте зазначив що наразі якщо буде ухвала суду Військова частина надасть витребувані докази.

Стосовно витребування доказів суд зазначає наступне.

Згідно ч. 4 ст. 9 КАС України суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ст.77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може запропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків визначених цим Кодексом.

Згідно статті 80 КАС України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом. У разі неподання суб`єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.181 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) суд відкладає підготовче засідання в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 180 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

З метою повного та всебічного з`ясування обставин справи суд вважає за необхідне витребувати у Військової частина НОМЕР_2 Національної Гвардії України докази та відкласти підготовче засідання

Керуючись ст. ст. 77, 80, 173, 180, 181, 243, 248, 256 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Витребувати у Військової частина НОМЕР_2 Національної Гвардії України докази по справі, а саме належним чином завірені копію розрахункової відомості, та матеріали службового розслідування за фактом неякісного оформлення дорожніх листів військовослужбовцем 1 патрульного батальйону старшого сержанта ОСОБА_1 , та довідку про вартісну оцінку завданої шкоди.

Копії витребуваних доказів і документів подати до суду у строк до 08.08.2023.

Відповідно до ч.6-9 ст. 80 КАС України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

У разі неподання суб`єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

Суд згідно п.3 ч1.ст. 149 КАС України може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб`єктом владних повноважень.

Підготовче засідання по справі відкласти.

Наступне підготовче засідання призначити на 10 серпня 2023 року об 11:30 яке відбудеться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Сергія Синенка, 65-в, каб. №142.

В підготовче засідання викликати учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту підписання її суддею.

СуддяІ.В.Батрак

Дата ухвалення рішення18.07.2023
Оприлюднено20.07.2023
Номер документу112261759
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи, що виникають з відносин публічної служби, зокрема справи щодо проходження служби

Судовий реєстр по справі —280/3365/23

Ухвала від 27.05.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Смокович М.І.

Постанова від 04.04.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Постанова від 04.04.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Ухвала від 29.02.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Ухвала від 30.01.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Ухвала від 28.12.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Ухвала від 22.12.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Рішення від 09.11.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Батрак Інна Володимирівна

Рішення від 09.11.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Батрак Інна Володимирівна

Ухвала від 10.10.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Батрак Інна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні