Ухвала
від 19.07.2023 по справі 343/1557/23
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 343/1557/23

Провадження № 2/0343/444/23

УХВАЛА

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

19 липня 2023 року м. Долина

Суддя Долинського районного суду Івано-Франківської області Тураш В.А. розглянувши заяву представника позивачки ОСОБА_1 - адвоката Бігун Вікторії Петрівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Долинського районного суду Івано-Франківської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Долинського ліцею №4 Долинської міської ради Івано-Франківської області про стягнення матеріальної та моральної шкоди.

Ухвалою Долинського районного суду Івано-Франківської області від 04.07.2023 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі № 343/1557/23 за позовом ОСОБА_1 до Долинського ліцею №4 Долинської міської ради Івано-Франківської області про стягнення матеріальної та моральної шкоди. Призначено підготовче судове засідання на 21 липня 2023 року в 09.15 год.

Представник позивачки ОСОБА_1 - адвокат Бігун В.П. 18 липня 2023 року на електронну адресу суду направила клопотання, згідно якого просить надати можливість участі у судовому засіданні по справі №343/1557/23, призначеному на 21.07.2023р. на 09:15 год. в режимі відеоконференцїї поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів (за допомогою програми еаsyсоn). З вимогами Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку та відеозапису ходу і результатів процесуальних дій, проведених в режимі відеоконференції під час судового засідання у адміністративному, цивільному та господарському процесах ознайомлена.

Вивчивши клопотання представника позивачки, суд дійшов висновку , що клопотання підлягає до задоволення, виходячи з наступного:

Відповідно до положень ч. 1, 2, 4 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

У пунктах 1-4 розділу ІІІ цього Порядку визначено, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі відеоконференцзв`язку (комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасникам судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства) та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою.

За змістом п. 7 розділу ІІІ зазначеного Порядку, головуючий суддя приймає рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час).

Відповідно до вищезазначеного Порядку передбачено проведення судових засідань поза межами приміщення суду за допомогою судової системи за посиланням на офіційному веб порталі «Судова влада України» vkz.court.gov.ua. Даною системою є «EasyCon». Крім того, вказана система, забезпечує ідентифікацію особи за допомогою ЕЦП, що передбачено п. 1 розділу ІІІ Порядку.

24 лютого 2022 року у зв`язку з військовою агресією російської федерації проти України Указом Президента України № 64/2022 введено воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб, який в подальшому неодноразово продовжувався, та діє на даний час.

Представник озивачки просить забезпечити проведення судового засідання у режимі відеоконференції за допомогою системи «EasyCon».

В зв`язку із запровадженням на території України воєнного стану, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon, з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи, суд, вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon з представником позивачки ОСОБА_1 - адвоката Бігун В.П.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 212, 223, 258-260,353 ЦПК України -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивачки ОСОБА_1 - адвоката Бігун В.П. про участь у судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення суду - задоволити.

Провести підготовче судове засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до Долинського ліцею №4 Долинської міської ради Івано-Франківської області про стягнення матеріальної та моральної шкоди, призначене на 21.07.2023 в 09.15 год в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, а саме: за допомогою програмного забезпечення «EasyCon» (https:/easycon.com.ua/) за участю представника позивачки ОСОБА_1 - адвоката Бігун В.П., яка зареєстрована у системі EasyCon за наступними реквізитами: електронна адреса: victoriabihyn ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Попередити представника позивачки адвоката Бігун В.П. , що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду направити негайно представнику позивачки ОСОБА_1 - адвокату Бігун В.П. , для виконання.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя Долинського районного суду В.А. Тураш

Дата ухвалення рішення19.07.2023
Оприлюднено20.07.2023
Номер документу112271918
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду

Судовий реєстр по справі —343/1557/23

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Тураш В. А.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Тураш В. А.

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Тураш В. А.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Тураш В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні