Ухвала
від 19.07.2023 по справі 450/3332/23
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/3332/23 Провадження № 2/450/1294/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 липня 2023 року суддя Пустомитівського районного суду Львівської області Мусієвський В.Є., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Універсальний банк», Фінансової компанії «Кіф», Фінансової компанії «Кредит Капітал», Фінансової компанії «Манівео», Товариства з обмеженою відповідальністю «Служба миттєвого кредитування», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансової компанії «Ірбіс» про визнання недійсними та скасування кредитних договорів,

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся з позовною заявою до відповідачів про визнання недійсними та скасування кредитних договорів.

Дослідивши матеріали цивільної справи, суд приходить до висновку, що даний позов не підсудний Пустомитівському районному суду Львівської області у зв`язку з наступним.

Положення ч. 3 ст. 28 ЦПК України у даній справі застосуванню не підлягають, оскільки згідно таких позови про відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи, чи шкоди, заподіяної внаслідок вчинення кримінального правопорушення, можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача або за місцем заподіяння шкоди.

Водночас, позивач не заявляє позовних вимог про відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

За ч. 5 ст. 28 ЦПК України позови про захист прав споживачів можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування споживача або за місцем заподіяння шкоди чи виконання договору.

З цього приводу слід зазначити, що позивач не звертається до суду з позовною заявою як споживач фінансових послуг, оскільки, згідно мотивів позовної заяви, оспорювані договори він не укладав, у зв`язку з чим згадана норма права не підлягає застосуванню.

З огляду на вказане, суд керується загальним правилом для визначення підсудності, передбаченим ст. 27 ЦПК України.

Відповідно до ч. 2 ст. 27 ЦПК України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

З позовної заяви вбачається, що позивач звернувся з позовом до шести юридичних осіб, з яких за допомогою Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вдалося повною мірою ідентифікувати ТзОВ «Служба миттєвого кредитування» та ТзОВ «ФК «Ірбіс».

Місцезнаходження відповідача ТзОВ «ФК «Ірбіс» знаходиться за адресою м. Київ, вул. Саксаганського, буд. 36 «В», на яку поширює свою територіальну юрисдикцію Голосіївський районний суд м. Києва.

Положеннями ст.31 ЦПК України встановлено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду. Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Відповідно до ст.32ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому ст. 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

За таких обставин вважаю, що дана справа не підсудна Пустомитівському районному суду Львівської області та її необхідно передати за підсудністю до Голосіївського районного суду м. Києва.

Керуючись ст.ст. 27, 31, 32, 187, 260, 261, 353, 354 ЦПК України, суддя,

п о с т а н о в и в:

Цивільну справу № 450/3332/23 (провадження № 2/450/1294/23) за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Універсальний банк», Фінансової компанії «Кіф», Фінансової компанії «Кредит Капітал», Фінансової компанії «Манівео», Товариства з обмеженою відповідальністю «Служба миттєвого кредитування», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансової компанії «Ірбіс» про визнання недійсними та скасування кредитних договорів направити за підсудністю до Голосіївського районного суду м. Києва.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Львівського апеляційного суду.

Суддя Мусієвський В.Є.

Дата ухвалення рішення19.07.2023
Оприлюднено20.07.2023
Номер документу112273567
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсними та скасування кредитних договорів

Судовий реєстр по справі —450/3332/23

Рішення від 27.03.2024

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Постанова від 11.12.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні