Ухвала
від 20.07.2023 по справі 214/5037/23
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/5037/23

2/214/3722/23

У Х В А Л А

про передачу справи на розгляд іншому суду

20 липня 2023 року суддя Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Попов В.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , в інтересах якої діє ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , до ОСОБА_4 про визначення місця проживання дитини з матір`ю, третя особа Служба у справах дітей виконавчого комітету Металургійної районної у місті ради, -

ВСТАНОВИВ:

11 липня 2023 року до Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 , в інтересах якої діє ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , до ОСОБА_4 про визначення місця проживання дитини з матір`ю, третя особа Служба у справах дітей виконавчого комітету Металургійної районної у місті ради.

Як убачається зі змісту позову, позивач та її представники звертаючись із позовом до суду керувались положеннями ч. 1 ст. 27 ЦПК України, тобто звернулись до Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області за зареєстрованим місцем проживання відповідача за адресою як зазначено у позові: АДРЕСА_1 .

Однак, справа за вказаним позовом непідсудна Саксаганському районному суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Так, як зазначено у позовній заяві, а також узгоджуєтьсяз відомостями,що містятьсяв паспортігромадянина Українина ім`явідповідача,зареєстрованиммісцем проживання останнього є адреса: АДРЕСА_1 , на яку поширюється юрисдикція Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Разом з тим, судом, у порядку ч. 6ст. 187 ЦПК Українибуло направлено запит до Департаменту адміністративних послуг виконкому Криворізької міської ради з метою з`ясування зареєстрованого місця проживання відповідача та згідно отриманої відповіді встановлено, що за відомостями Реєстру Криворізької міської територіальної громади місце проживання відповідача зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 ,що за територіальністю не відноситься до юрисдикції Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Таким чином, у зв`язку з викладеним справа підлягає передачі на розгляд до Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області за зареєстрованим місцем проживання відповідача.

Керуючись п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 , в інтересах якої діє ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , до ОСОБА_4 про визначення місця проживання дитини з матір`ю, третя особа Служба у справах дітей виконавчого комітету Металургійної районної у місті ради, передати на розгляд Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду протягом 15-ти днів з дня її складення.

Суддя В.В. Попов.

СудСаксаганський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення20.07.2023
Оприлюднено21.07.2023
Номер документу112306595
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —214/5037/23

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Рішення від 18.04.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Рішення від 18.04.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні