Ухвала
від 20.07.2023 по справі 511/1369/23
РОЗДІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Роздільнянський районний суд Одеської області

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 511/1369/23

Номер провадження: 2/511/415/23

20.07.2023 року Роздільнянський районний суд Одеської області в складі:

головуючого судді - Іванової О. В.,

секретаря судового засідання Возняк Г.В.,

без участі сторін

розглянувши увідкритому судовомузасіданнів залісудувм.РоздільнаОдеськоїобласті цивільнусправузапозовною заявою ОСОБА_1 доКомунальногозакладу «Роздільнянського навчально-виховногокомплексу «Школа-гімназія»»№ 1Роздільнянської міськоїради Одеськоїобласті про виконання зобов`язання із працевлаштування та стягнення середнього заробітку,

ВСТАНОВИВ:

18.05.2023року ОСОБА_1 звернуласядоРоздільнянського районногосудуОдеськоїобласті зпозовом,вякомупросила визнатиповажнимипричинамипропуску строкудляподанняцивільного позовудосудута поновитистрокдляподання позовудоКЗ«Роздільнянського навчально-виховногокомплексу«Школа-гімназія»»№1Роздільнянськоїміськоїради Одеськоїобластіпровиконання зобов`язанняізпрацевлаштуваннята стягненнясередньогозаробітку;зобов`язативідповідачавиконати зобов`язанняізпрацевлаштування ОСОБА_1 вКомунальнийзаклад «Роздільнянський навчально-виховний комплекс «Школа-гімназія»» № 1 Роздільнянської міської ради Одеської області або на іншому підприємстві та стягнути з відповідача на її користь середній заробіток за три місяці в розмірі 21013,20 грн.

Провадження у справі відкрито ухвалою Роздільнянського районного суду Одеської області від 25.05.2023 року, справу призначено до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін відповідно до ч. 1 ст. 274 ЦПК України.

Представником відповідача Комунальногозакладу «Роздільнянського навчально-виховногокомплексу «Школа-гімназія»»№ 1Роздільнянської міськоїради Одеськоїобласті Гоцульською С.Д. були заявлені клопотання про залучення до участі в справі в якості співвідповідача Роздільнянську міську раду Одеської області та в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Відділ освіти Роздільнянської міської ради.

Позивач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явилася, будучи належним чином повідомленою про день та час розгляду справи.

Представник позивача ОСОБА_1 В.Бузюк в судове засіданні не з`явився, надав клопотання про проведення судового засідання без його участі, не заперечував щодо залучення в якості співвідповідача та третьої особи зазначених осіб.

Розглянувши подані клопотання, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку про необхідність задоволення клопотань, виходячи з наступного.

Згідно статті 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Відповідно статті 53 ЦПК України треті особи,якінезаявляють самостійнихвимогщодопредмета спору,можутьвступитиу справунастороніпозивача абовідповідачадозакінчення підготовчогопровадженняусправі абодопочаткупершого судовогозасідання,якщосправарозглядається впорядкуспрощеногопозовного провадження,уразіколи рішенняусправіможе вплинутинаїхніправа абообов`язкищодооднієї зісторін.Їхможебути залученодоучастіу справітакожзазаявою учасниківсправи. Про залученнятретіхосібдо участіусправісуд постановляєухвалу,вякійзазначає,наякіправа чиобов`язкитакоїособи таякимчиномможе вплинутирішеннясудуу справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановленістаттею 43цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

З огляду на те, що позивач погодився на залучення співвідповідача, заперечень проти залучення третьої особи не висловив, з урахуванням принципу диспозитивності цивільного судочинства, згідно якого суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підстав доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках, суд вважає, що рішення у справі дійсно може вплинути на права та обов`язки Роздільнянської міської ради Одеської області та Відділу освіти Роздільнянської міської ради, та вказані особи підлягають залученню до участі у справі в якості співвідповідача та третьої особи відповідно.

Керуючись ст.ст.51,53,54 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Залучити доучастіуцивільній справізапозовноюзаявою ОСОБА_1 доКомунальногозакладу «Роздільнянського навчально-виховногокомплексу «Школа-гімназія»»№ 1Роздільнянської міськоїради Одеськоїобласті про виконання зобов`язання із працевлаштування та стягнення середнього заробітку:

- в якості співвідповідача: Роздільнянську міську раду Одеської області (код ЄДРПОУ33356925, що знаходиться за адресою: вул. Муніципальна, 17, м.Роздільна Одеської області, 67400);

-в якостітретьої особи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна сторонівідповідача: Відділ освіти Роздільнянської міської ради (Ідентифікаційний код 44063049, що знаходиться за адресою: вул. Муніципальна, 17, м.Роздільна Одеської області, 67400).

У зв`язку з залученням у розгляді справи співвідповідача та третьої особи, судове засідання відкласти на 13 вересня 2023 року о 14 год. 00 хв., в залі суду № 5 за адресою: Одеська область, м. Роздільна, вул. Європейська, 37А., надіславши копію позовної заяви з додатками новим учасникам справи.

Встановити для співвідповідача Роздільнянської міської ради Одеської області строк для подання до суду відзиву на позовну заяву з доданими доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем (з одночасним надісланням копії відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи) та документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи - не пізніше 15 днів з дня отримання копії ухвали.

Встановити строк подання позивачем відповіді на відзив - протягом п`яти днів з моменту отримання копії відзиву і доданих до нього документів. Встановити строк подання співвідповідачем заперечень - протягом п`яти днів з моменту отримання копії відповіді на відзив.

У разі ненадання співвідповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Відділ освіти Роздільнянської міської ради має право подати письмові пояснення щодо позову не пізніше 15 днів з дня отримання копії ухвали.

Сторони та третя особа можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб - адресою сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України -http://rz.od.court.gov.ua/sud1524/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О. В. Іванова

СудРоздільнянський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення20.07.2023
Оприлюднено24.07.2023
Номер документу112331823
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —511/1369/23

Ухвала від 10.07.2024

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І. В.

Постанова від 10.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Рішення від 27.09.2023

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Іванова О. В.

Рішення від 27.09.2023

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Іванова О. В.

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Іванова О. В.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Іванова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні