Ухвала
від 24.07.2023 по справі 134/1224/23
КРИЖОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Крижопільський районний суд Вінницької області

2/134/248/2023

Справа № 134/1224/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

24 липня 2023 року смт. Крижопіль

Суддя Крижопільського районного суду Вінницької області Лабай О.В., ознайомившись із матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Приватне акціонерне товариство «Продовольча компанія «Поділля», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Приватний нотаріус Тульчинського районного нотаріального округу Вінницької області Питель Мотрона Степанівна про визнання свідоцтва про право на спадщину недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію права власності, визнання права власності на частки на земельну ділянку.

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Приватне акціонерне товариство «Продовольча компанія «Поділля», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Приватний нотаріус Тульчинського районного нотаріального округу Вінницької області Питель Мотрона Степанівна про визнання свідоцтва про право на спадщину від 18.02.2019 року на земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва,площею 2,4686га,кадастровий номер0521986200:03:002:0300 недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію права власності, визнання права власності на частки на земельну ділянку

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст.175,176,177 ЦПК України.

Справа підсудна Крижопільському районному суду Вінницької області.

Підстав, передбачених ст. 185 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, її повернення, а також для відмови у відкритті провадження у справі згідност.186 ЦПК України, не вбачається.

За таких обставин, слід відкрити провадження у цивільній справі та прийняти до розгляду позовну заяву.

Згідно із п.2 ч.2ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Вирішуючи питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження, у відповідності до ч.3ст. 274 ЦПК України, враховується значення справи для сторін, категорія та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, а тому, за відсутності клопотання про інше, вважаю за необхідне проводити розгляд даної справи в порядку загального позовного провадження.

Крім цього, в провадженні судді Крижопільського районного суду Вінницької області Кантонистої О.О. перебуває цивільна справа № 134/764/23 (провадження 2-з/134/2/2023) за позовом керівник Тульчинської окружної прокуратури Вінницької області звернувся до Крижопільського районного суду Вінницької області в інтересах держави в особі Головногоуправління Держгеокадаструу Вінницькій області з позовом до ОСОБА_2 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Приватне акціонерне товариство «Продовольча компанія «Поділля», про конфіскування у ОСОБА_2 , земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, площею 2,4686 га, кадастровий номер 0521986200:03:002:0300, яка розташована на території Крижопільської територіальної громади (колишньої Соколівської сільської ради Крижопільського району Вінницької області) у власність держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області.

Відповідно до ч. 4 ст. 145 Земельного кодексу України, позов про конфіскацію земельної ділянки подається до суду органом, що здійснює державний контроль за викоританням та охороною земель.

У відповідності до ч.1 статті 5 ЗУ «Про державний контроль за використанням та охороною земель» та п.п. 27 п. 4 Положення про Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області (затвердженого наказом Держгеокадастру від 23.12.2021 № 603 ) уповноваженим органом, щодо здійснення дердавного контролю за використанням та охороною земель Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК Україниякщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З врахуванням викладеного, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області, оскільки рішення у справі може вплинути на права та обов`язки як уповноваженим органом, щодо здійснення державного контролю за використанням та охороною земель яким подано позовну заяву про конфіскацію спірної земельної ділянки у власність держави.

Керуючись ст.ст. 19, 53, 175, 177, 187, 274 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Приватне акціонерне товариство «Продовольча компанія «Поділля», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Приватний нотарріус Тульчинського районного нотаріального округу Вінницької області Питель Мотрона Степанівна про визнання свідоцтва про право на спадщину недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію права власності, визнання права власності на частки на земельну ділянку.

Залучити до участі у справі, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Головне управлінняДержгеокадастру уВінницькій області (місцезнаходження: вул. Келецька,63, м. Вінниця, 21027, код ЄДРПОУ: 39767547 ).

Справу розглянути за правилами загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче засідання на 10год.00хв.16серпня 2023року в приміщенні Крижопільського районного суду Хмельницької області (смт Крижопіль, вул. Героїв України, 23).

Викликати у підготовче судове засідання учасників справи.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а відповідачу та третій особі також - копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Відповідачу встановити строк у 15 днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позов, в порядку визначеному ст.178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності протягом 15 днів з дня отримання копії ухвали, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудКрижопільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення24.07.2023
Оприлюднено25.07.2023
Номер документу112362949
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —134/1224/23

Рішення від 20.08.2024

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Лабай О. В.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Лабай О. В.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Лабай О. В.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Лабай О. В.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Лабай О. В.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Лабай О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні