Ухвала
від 24.07.2023 по справі 380/9854/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/9854/23

У Х В А Л А

про розгляд справи за правилами загального позовного провадження

та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засідання

24 липня 2023 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі судді Хоми О.П., розглянувши у письмовому провадженні заяву позивача про розгляд за правилами загального позовного провадження справи за позовом ОСОБА_1 до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові, з участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача про визнання протиправними дій та визнання протиправними та скасування дозволу на виконання будівельних робіт,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 (далі позивач, ОСОБА_1 ) звернувся до суду з позовом до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові про визнання протиправними дій та визнання протиправними та скасування дозволу на виконання будівельних робіт.

Ухвалою суду від 10.05.2023 позовна заява, подана без додержання вимог, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України (далі - КАС України), була залишена без руху, позивачу надано строк на усунення недоліків позовної заяви.

Вимоги ухвали позивачем виконано.

Ухвалою від 03.07.2023 відкрито спрощене позовне провадження в адміністративній справі без виклику сторін.

Позивачем 19.07.2023 (вх. №54713) подано клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, яка обґрунтована тим, що дана справа має значний суспільний інтерес збоку позивача та заінтересованих осіб, які виступають проти будівництва багатофункціонального готелю та багатоквартирного житлового будинку в межах встановлених охоронних зон пам`яток архітектури, археології, та у зоні ландшафтів, що підлягають охороні. Таким чином, така справа не є малозначною і не підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

При розгляді клопотання позивача, суд виходить з такого.

Статтею 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими вказаним Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до частини третьої статті 257 КАС України при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує:

1) значення справи для сторін;

2) обраний позивачем спосіб захисту;

3) категорію та складність справи;

4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо;

5) кількість сторін та інших учасників справи;

6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес;

7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

З огляду на доводи позивача, викладені в клопотанні, вбачається необхідність зібрання додаткових доказів, надання додаткових пояснень учасниками справи, що у свою чергу вимагає проведення підготовчого судового засідання з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Отже, враховуючи наведені у частині третій статті 257 КАС України критерії, суд дійшов висновку про доцільність розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до частини шостої статті 260 КАС України якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Керуючись ст.ст. 12, 160, 161, 171, 248, 256, 257, 260 Кодексу адміністративного судочинства України суддя,

у х в а л и в:

Заяву позивача про перехід в загальне позовне провадження, - задовольнити повністю.

Справа №380/9854/23 розглядатиметься за правилами загального позовного провадження.

Замінити засідання для розгляду справи 380/9854/23 по суті підготовчим засіданням.

Підготовче засідання відбудеться 15 серпня 2023 року о 14:00 год.,під головуванням судді Хоми О.П. в приміщенні Львівського окружного адміністративного суду (м. Львів, вул. Чоловського 2, 1-й поверх, зал судових засідань № 9).

Відповідач вправі подати відзив на позов з посиланням на докази, якими такий обґрунтовується протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання ухвали. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення кожен протягом п`яти днів з дня отримання відповідно відзиву та відповіді.

Надіслати копію ухвали про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засідання сторонам.

Інформацію по справі, що розглядається учасники справи можуть отримати за адресою ://adm.lv.court.gov.ua/fair/ на офіційному веб-порталі судової влади України.

Учасники справи при поданні до суду відзиву, відповіді на відзив, заперечення повинні додавати докази, які підтверджують обставини, викладені у них, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву, відповіді на відзив, заперечення і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Повідомити сторони про наявність у Львівському окружному адміністративному суді можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Відповідно до частини четвертої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України під час дії воєнного стану, введеного Указом Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» від 18.04.2022 №259/2022 (далі Указ №259/2022), затвердженого Законом України від 21.04.2022 № 2212-IX, учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.П. Хома

Дата ухвалення рішення24.07.2023
Оприлюднено26.07.2023
Номер документу112376516
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій та визнання протиправними та скасування дозволу на виконання будівельних робіт

Судовий реєстр по справі —380/9854/23

Постанова від 11.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Затолочний Віталій Семенович

Ухвала від 08.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Затолочний Віталій Семенович

Ухвала від 26.03.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Затолочний Віталій Семенович

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Затолочний Віталій Семенович

Ухвала від 27.02.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Затолочний Віталій Семенович

Ухвала від 07.02.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 24.07.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 03.07.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 10.05.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні