Ухвала
від 25.07.2023 по справі 300/624/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"25" липня 2023 р.справа № 300/624/23

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Остап`юк С.В., діючи як суд, розглянувши питання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасника в адміністративній справі за позовом Громадської організації "Громадська сила і контроль" в інтересах ОСОБА_1 до Надвірнянської міської ради, Комунальне підприємство "Надвірнаводоканал" третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Комунальне підприємство "Надвірнаводоканал" про визнання протиправними та нечиними нормативно-правових актів,-

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 27.02.2023 відкрито провадження в адміністративній справі за позовом Громадської організації "Громадська сила і контроль" в інтересах ОСОБА_1 до Надвірнянської міської ради про визнання протиправними та нечиними нормативно-правових актів. Розгляд справи ухвалено здійснювати за правилами загального позовного провадження.

10.04.2023 ухвалою суду залучено до даної адміністративної справи Комунальне підприємство "Надвірнаводоканал" як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Розгляд справи призначено на 26.07.2023.

21.07.2023 представник Комунального підприємства "Надвірнаводоканал" направив клопотання про надання йому можливості взяти участь в судовому засіданні 26.07.2023 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Суд, розглянувши матеріали адміністративної справи та вказане клопотання зазначає наступне.

Відповідно до частини 1 статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно з частиною 3 статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відповідно до частини 4 статті 195 даного Кодексу під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

На даний час комплекс технічних засобів та програмного забезпечення Івано-Франківського окружного адміністративного суду дає можливість забезпечити учасників справи брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua.

З метою забезпечення всім учасникам справи рівних процесуальних прав та надання рівних можливостей брати участь в судовому засіданні, є доцільною участь представника Комунального підприємства "Надвірнаводоканал" у судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 48, 195, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Надати представнику Комунального підприємства "Надвірнаводоканал" можливість брати участь у судових засіданнях з розгляду даної адміністративної справи в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає. Відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили негайно після її підписання суддею, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Суддя Остап`юк С.В.

Дата ухвалення рішення25.07.2023
Оприлюднено27.07.2023
Номер документу112408130
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо державного регулювання цін і тарифів

Судовий реєстр по справі —300/624/23

Ухвала від 28.03.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ніколін Володимир Володимирович

Ухвала від 22.03.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ніколін Володимир Володимирович

Рішення від 06.11.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Остап'юк С.В.

Рішення від 06.11.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Остап'юк С.В.

Ухвала від 25.07.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Остап'юк С.В.

Ухвала від 10.04.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Остап'юк С.В.

Ухвала від 27.02.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Остап'юк С.В.

Ухвала від 27.02.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Остап'юк С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні