Ухвала
від 24.07.2023 по справі 320/3770/23
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 320/3770/23

УХВАЛА

24 липня 2023 року м. Київ

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

Судді-доповідача Вівдиченко Т.Р.

Суддів Аліменка В.О.

Кузьмишиної О.М.

розглянувши в порядку письмового провадження заяви представника Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «ДЕЛЬФІН» - Зеленської Анастасії Сергіївни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі за апеляційною скаргою Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «ДЕЛЬФІН» на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 30 травня 2023 року у справі за адміністративним позовом Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «ДЕЛЬФІН» до Національного банку України про визнання протиправним і скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИЛА:

Позивач - Приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «ДЕЛЬФІН» звернувся до суду з позовом до Національного банку України про визнання протиправним і скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 30 травня 2023 року у позовну заяву залишено без розгляду.

Не погоджуючись із зазначеним судовим рішенням, позивачем подано апеляційну скаргу.

Ухвалами Шостого апеляційного адміністративного суду від 26 червня 2023 року відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «ДЕЛЬФІН» на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 30 травня 2023 року та призначено справу до апеляційного розгляду у відкритому судовому засіданні на 25 липня 2023 року о 14:50 годин.

До Шостого апеляційного адміністративного суду від представника Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «ДЕЛЬФІН» - Зеленської Анастасії Сергіївни надійшли заяви про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Розглянувши дані заяви, колегія суддів вважає, що вона підлягає задоволенню, з наступних підстав.

В силу частини 2 статті 195 КАС України, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

За приписами частини 3 статті 195 КАС України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Частиною 4 статті 195 КАС України закріплено, що під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

В силу ч. 5 ст. 195 КАС України, ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Як вбачається з матеріалів справи, заявляючи клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції представник позивача просить провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

З огляду на викладене, колегія суддів, враховуючи необхідність забезпечення, передбаченого Конституцією України права на доступ до правосуддя, вважає за необхідне задовольнити заяви представника Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «ДЕЛЬФІН» - Зеленської А.С. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст. 195, 241, 242, 321, 325 КАС України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А :

Заяви представника Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «ДЕЛЬФІН» - Зеленської Анастасії Сергіївни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Призначити судове засідання у справі № 320/3770/23 в режимі відеоконференції за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку: vkz.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає касаційному оскарженню.

Суддя-доповідач Вівдиченко Т.Р.

Судді Аліменко В.О.

Кузьмишина О.М.

Дата ухвалення рішення24.07.2023
Оприлюднено26.07.2023
Номер документу112413335
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним і скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —320/3770/23

Ухвала від 18.04.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 21.03.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Кравчук В.М.

Постанова від 22.03.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Кравчук В.М.

Ухвала від 06.09.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Кравчук В.М.

Постанова від 25.07.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Тетяна Романівна

Постанова від 25.07.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Тетяна Романівна

Ухвала від 24.07.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Тетяна Романівна

Ухвала від 26.06.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Тетяна Романівна

Ухвала від 26.06.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Тетяна Романівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні